Jump to content

Kharon

Members
 • Posts

  860
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Kharon

 1. Tämä ei nyt ollut oikein onnistunut päivitys, viestin kirjoittaminen hajosi kun ei enää ole kenttää johon kirjoittaa viesti. Työkoneen Chromella toimii (=tämä), mutta tätä ei haluaisi käyttää muista syistä.
 2. Onhan näitä, mutta on sillä kyllä hintaakin. vakioputki (Jopex) maksoi asennussarjoineen ~150e, hiukka toisessa hintaluokassa.
 3. Muutaman kesän jaksoin kuunnella GT-pakoputkiston pörinää Karmannissa ja sitten tuli mitta täyteen ja kävin hakemassa vakiovaimentimen siihen. Meteli ainakin väheni neljännekseen, eilen sain paikalleen. Kunhan ajokausi alkaa niin selviää että miten pahasti tuo rajoittaa virtauksia kun on 1915 cc kone. Voi olla että pitää etsiä vielä jotain muuta. GT oli sen verran avara että ei pahemmin rajoittanut, ei virtauksia eikä ääntä. Muuten kyllä ihan asiallinen putkisto, istui paikalleen kuin siihen tehtynä ja tukevaa tekoa, käärmeenpesämalli vielä tasoitti virtauksiakin.
 4. Totta, joo. Tarkkaan kun katsoo niin eihän sille ole tekstille ole paikkaakaan, siirtokilpi se on. Värikuvasta toki olisi selvinnyt kerrasta.
 5. Ei, vaan se on keltapohjainen koekilpi, jota mm. autoliikkeet käyttävät edelleen. Mustavalkoisessa kuvassa ei tietty keltainen näy. Vahva veikkaus että se on niin uusi auto että ei ole vielä edes rekisteröity Poliisille, vaan on autoliikkeen koekilvillä ajossa. R+4 numeroa on Kymen läänin vanhoja laattoja, joten ei ole ihme että Lappeenrannan museosta löytyy.
 6. Silloin ei saanut, tai ei ainakaan löydetty. Tilanteet muuttuvat.
 7. Alkaa käydä vähiin. Kaveri pari vuotta sitten korjasi omaansa ja pari vuotta sai etsiskellä että löytyi koko setti. Metsäraadosta sekin että piti paikkailla.
 8. Joko siitä on iskunvaimentimet otettu pois katsastuksen jälkeen tai on ollut hyvä kaveri katsastamassa. Tuollaisenaan ei tule menemään läpi missään muualla kun ei ole minkäänlaista vaimennusta missään nurkassa. Aika härskiä myydäkin tuollaista ajokuntoisena.
 9. ... ja Paruzzihan on siis auki 17-20, turhan aikaisin ei kannata mennä ja vastaavasti hyvin ehtii Riihimäelle. Juuri suunnittelin aivan samaa, siitä tämä kommentti: Karmanniin uusi vaimennin.
 10. Tuohon sopivaa kangasta ainakin löytyy Himmelservicestä, 99e/m. https://himmelservice.de/en/product/seatcovers-vw-kaefer/ Tuolla kuviolla olevaa verhoilua oli/on montaa väriä ja tuo Himmelservicen versio näyttää harmaalta, joka taas siniseen autoon on oikea väri. (Gulf Blue, voisin arvata? Sellainen on itselläkin.)
 11. Meillä on juniksessa epoksipohja ja tavallinen automaali päällä. Luotetaan siihen että epoksi kestää ja paikkaillaan pintamaalia jos/kun tarvitsee. Vielä ei ole ajettu että jää nähtäväksi, mutta kokemuksesta tiedetään että tuokin yhdistelmä kestää satunnaista soratieajeluakin kohtuullisen hyvin. Suolaan sillä ei juuri ole asiaa, mutta tässä tapauksessa se ei ole ongelma.
 12. En tiedä minäkään että mistä se on, mutta jos oikein tulkitsen tuota numerosarjaa niin se on 90W/6V laite.
 13. Tämä projekti on nyt edennyt siihen vaiheeseen, että se ei ole oikeastaan projekti enää. :) Kupla toimii startin solenoidia lukuun ottamatta oikein hienosti ja keväällä saadaan 5 kunnostettua vannetta uusilla renkailla alle (viides varapyöräksi). Tuulilasin alareuna pitää maalata uudestaan (kukkii sieltä täältä) ja sisäverhoilun paloja vaihtaa, mutta niitä murehditaan sitten keväällä. Syksykin pukkaa päälle niin kävin sitten tuuppaamassa kuplan halliin ja säkki päälle. KG ja BMW ovat vielä ajossa, KG seisomaan ensi viikolla, ennen sitä pitää vielä käydä Rauta&Petroli Hämeenlinnassa viikonloppuna. KG:kään ei ole kiva ajaa kylmillä ja kosteilla keleillä, kun tuulilasia lukuun ottamatta kaikki lasit umpihuurussa. Sitten BMW:llä suolakauden alkuun/kylmään keliin ja sitten kaivamaan talviautoa liikenteeseen. Oivoi. Kesä oli taas lyhyt, mutta kaikkea saatiin aikaan, ei mennyt hukkaan.
 14. Sisustuksen värivaihtoehtoja, molemmat kokolailla harvinaisia ja siis nykyisin kalliita. Teak ruskea ja pigalle punainen.
 15. Toisessa harrasterassissa oli vähän samaa vikaa. Se sitten löytyi ihan sattumalta kun nyin akun johtoa akkukengän vierestä ja se jäi käteen. Eipä montaa säiettä enää ollut akkukengässä kiinni, ei ihme josko starttaa hiukka huonosti. Vanhat kengät kuuseen ja uudet ruuviliitoksella olevat tilalle, kummasti auttoi asiaa. Juotettava olisi ollut parempi, mutta ei ole niin isoja kaluja että saisi akkukaapelin juotettua kenkään kiinni.
 16. Hyvin kävi, säädön jälkeen käsijarrussa eroa 25% ja käyttöjarrutkin ok, leima tuli. :)
 17. Harvoinpa männän/sylinterin välistä toleranssia asennusvaiheessa pääsee säätämään ja nykyvalmistajan(=AA) toleranssit ovat mitä ovat. Ei se myöskään ole leikannut kiinni kun kone käy ihan kiltisti, se on vain startti joka ei jaksa kunnolla. Isompi startti auttaa ja akku josta saa enemmän virtaa saattaa auttaa, näin kävi omalla kohdalla. 360A antavasta akusta vaihdettiin 600A antavaan ja starttikin alkoi jaksaa. Oikein kuumassa koneessa hiukan huonosti, mutta saa kuitenkin käyntiin.
 18. Jovain muistin. Pientä jumppaa aina siinäkin.
 19. Kävin katsastamassa Karmannin ja jostain kumman syystä toisen puolen käsijarru ei pitänyt yhtään, puhdas nolla. Käyttöjarru toimi OK, että ei se vika voi itse jarrussa olla ja auton alla kun oltiin konttorilla, niin nyittiin vaijeriakin että ei se tunnu poikkinaiselta. Asiaa ei auttanut takarummun avaaminen yhtään, siellä ei ollut mitään näkyvää vikaa: Kaikki palikat paikallaan ja vaijeri liikkuu kun nykii kahvasta. Sitten älysin että säädetäänpä nämä kengät ja säätöruuvejahan saikin kieritellä pitkän aikaa että rumpu pysähtyi. Sitten pari naksua takaisinpäin ja kas kummaa, käsijarrukin toimi kuin ei mitään. Hetken kun pällisteli sitä jarrua niin selvisi mikä oli vika: Käsijarru liikuttaa kenkiä paljon vähemmän mitä käyttöjarru ja siis lakkaa pitämästä ensimmäisenä. Olisi taas pitänyt säätää jarrut ensin ja mennä sitten leimalle, höh. 2 vuoden leimaväli vielä pahentaa tilannetta. Säätötarve olisi kyllä pitänyt älytä jo siitäkin että poljin alkoi lähestyä lattiaa: Säädön jälkeen se ei liiku viittä senttiä enempää vaikka miten ruttaa. Aina oppii jotain, tässä teillekin niin ei tarvitse aina kantapään kautta. ;)
 20. Mökiltä löytyi vielä viideskin vanne, saa maalautettua koko sarjan kerralla. Hyvin kävi.
 21. Vähän ajetulla koneella ei mitenkään tavatonta näin helteellä, tulee sen verran ahdasta pytyissä että startti ei jaksa veivata. Helpottaa kun tulee kilometrejä lisää.
 22. Sovitinadapterit minulla jo onkin, tulivat auton mukana. Pohjalevy tietty helppo paikka laittaa lantiovyön toinen pää kun siihen pääsee hitsailemaan kaikkea kovin helposti. Tämä onkin jo oma pohdintansa .... Karmann on nyt ollut >20v ilman, ei ole ollut suurta hätää asentaa ja muissakin harrasterasseissa vyöt on/ei ole menee aika tasan iän mukaan: En ole ottanut pois (pl.selkeästi rikkinäiset), mutta enpä ole jaksanut asentaakaan niihin joissa ei ole.
 23. Jos tätä nyt luen oikein, niin se sivukkunan alla oleva yläpiste olisi siis vähintään käyttökelpoinen? Se olisi mukava juttu, säästää kovin vaivaa. Todennäköistä varmaan on että mikä tahansa penkistä lentämistä jarruttava olio olisi parempi kuin ei mitään, mutta jos tekee, niin tekee samalla vaivalla ainakin kelvollisen. Minun kohdallani KG:ssä on sama juttu, olan yli menevälle 2-pistevyölle on paikat.
 24. Vaihtelee kovin. Vaikkapa Blaupunktin töpselistä (5 reikää+runko) saa ihan linjatasoisen (siis DIN-linjatason: Se on aavistuksen pienempi kuin mitä RCA käyttää) signaalin ulos. ja tuossakin näkyisi viisi nastaa (+runko) olevan kytkettynä, keskellä on vain tyhjä reikä. Vahva veikkaus että siinä on signaali+maa sisään ja ulos + suojasukka. 5-piikinen DIN on eräänlainen standardi, joten josko asia on näin niin standardi kertoo että mikä on mikäkin. Nykyään ne ovat vain kaikki stereotöpseleitä ja niissä on ylhäällä keskellä (vastapäätä kuorta) signaalimaa, toisella puolella vasen+oikea ulos ja toisella puolella vasen+oikea sisään, tämä ei tähän monotöpseliin juuri auta enkä äkkiseltään löytänyt monon standardikytkentää. Tietty parempi dokumentaatio olisi Grundigin oma paperi, mutta saattaa olla hiukan hankala löytää. Tuonnäköinen liitin siihen kuitenkin käy, ehkä vähän auttaa: https://www.jaycar.com.au/5-pin-din-line-plug-240/p/PP0305 Partco ja Yleiselektroniikka Helsingissä ainakin myy, ellei helpommin löydy lähempää. Autoradioasennusliikkeellä hyvinkin todennäköisesti on, tai musiikkivehkeitä myyvällä: Vaikkapa MIDI käyttää 5-piikkistä DINiä edelleen ... mutta enpä nyt muista onko 5 piikkiä nätisti rinnakkain vai tämä hajautetumpi versio..
 25. Mikan: juuri näin ja vyön kulma on (ainakin joidenkin mielestä) myös oleellinen: Vyön pitäisi mennä yläviistoon eikä kokolailla suoraan taaksepäin. Siihen en osaa sanoa mitään että kuinka oleellista se on ja oikeastaan sitä tässä haetaankin: Onko se? Ikuinen pohdinta kun ei ole faktoja käytettävissä. ;) B-pilarin kiinnikkeen korkeudensäätö on aika yleinen nykyisin, mutta se on varmaan sen takia että vyö ei nojaa kaulaan, se ei ole hyväksyttävää. B-pilarissa se on sen takia että siihen se on helpoin laittaa jos asiaa tuumitaan jo suunnittelupöydällä. Rallipiirien käyttämät nelipistevyöt lähtevät kovin usein suoraan taakse, mutta toisaalta ne yhtä usein tukeutuvat penkkiin (tai ainakin siltä näyttää) eivätkä kuljettajan hartioihin.
×
×
 • Create New...