Jump to content

CSP vilkkurele


Recommended Posts

Onkos kuka asennellut näitä CSP:n vinkkarivehkeisiin tarkoitettuja vilkkureleitä? Mulla ei nyt ymmärrys riitä miten tuo vinkkareiden kytkentä pitäis hoitaa että valo vilkkuisi niiden ylhäällä ollessa. Tuohon alempaan nastaan kun tuo virran niin vinkkari nousee ja valo syttyy palamaan orkkistyyliin. Ohjeissa neuvotaan jotenkin katkaisemaan yhteys valolle ja tuomaan vilkkusignaali suoraan lampulle. Osaisiko joku vääntää rautalangasta miten näitä on toteutettu. 

IMG_20230415_125117.jpg

IMG_20230415_124940_1.jpg

Link to comment

Tavallinen 2-napainen vilkkurele väliin?

 

Sehän toimii juurikin lämmittämällä bimetalliliuskaa läpi menevällä virralla eikä siis tarvitse edes maakontaktia. Ainoaksi arvailun kohteeksi jää että riittääkö virta lämmittämään sitä tarpeeksi, mutta toinen lamppu rinnalle johonkin niin hyvin toimii.

Edited by Kharon
typofix
Link to comment

Niin ja vastaus oli täsmälleen siihen.  Irroitat lampun johdon käämistä ja panet lampun ja käämin väliin vilkkureleen, ihan niinkuin ohje, joskaan ei kovin selvästi, sanoo. Josko ei B-tolppaan mahdu, niin kuin ilmeisesti ei mahdu, niin haaroitus jossain aiemmin ja lampulle menevä johto vilkkureleen kautta.

Edited by Kharon
Link to comment

Selvisi tämäkin kun juotti alemman nastan liitoksen auki niin löytyi tuo ohut käämille menevä lanka. Eli se takaisin tuohon nastaan ja oikean puoleiseen lampulle menevään johtoon releen vilkkusignaali. Tuo ylin nasta on vilkun merkkivalolle. 

IMG_20230416_095322.jpg

Link to comment

Hyvä että selvisi, mutta tähän vilkkuvaan vinkkariin on olemassa myös yksinkertaisempi ratkaisu ilman relettä:

https://www.classiccarleds.co.uk/products/6-volt-31mm-self-flashing-semaphore-trafficator-leds-slimline-7sv-vw-beetle-camper-split

 

Hankin ensiksi toisen valmistajan vastaavan (justkampersiltä), mutta se toimi vain irrallaan olleissa vinkkareissa, kun johdotukset oli

lyhyitä. Autoon asennettuna ei toiminut, johtuen kaiketi niitten liian tarkasta volttitarpeesta (vanhassa autossa vanhoissa johdoissa

aina hävikkiä).

Mutta siis nuo linkin mukaiset toimii loistavasti, suosittelen.

Link to comment

Nuo on varmasti fiksu ratkaisu jos haluaa vain vinkkarit vilkkumaan, itse halusin myös jarruvalot vilkun tahtiin vilkkuviksi sekä etuvilkut niin tuossa CSP:n boxissa on lähdöt myös niille.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...