Jump to content

Kuplan 1200cc vakiomoottorin öljynkulutus (kuvat lisätty)


Recommended Posts

Mitähän kohtaa kannattaisi epäillä syylliseksi jos vakiomoottori kuluttaa paljon öljyä?

Varsinkin vedättäessä ja kaasutellessa tupruttelee öljysavuja, tyhjäkäynnillä ei juurikaan.

 

Puristuksia tuntuu olevan ihan ok ja tasaisesti, moottori pyörii tasaisesti, lähtee hyvin käyntiin ja tehot on todella hyvin tallella.

Ehkö joku öljyrengas, vai voiko vika olla kansien puolellakin?

Link to comment
Guest DaFox

Aika vähän informaatiota annoit, tarkemmin kun kuvailisit moottorin historiaa niin voisi moni osata vastata vähän paremmin.

 

Onkohan minkä verran ajettu, minkä moista remonttia on moottoriin tehty ja onko toi öljyn syönti tullut yht. äkkiä vai pikkuhiljaa kasvanut?

 

Noi nyt tuli ainakin mieleen kysyä.. :-)

 

Näiden kirjoitteluiden jälkeen tuli seuraavaksi mieleen, että; Moottorilla on ajettu kilometrit täyteen ja täysi remontti edessä.

 

 

(vast. a= renkaat/pytyt kuluneet? b= kaasari uittaa pytyt=pitäisi tuntua tehoissa? )

Link to comment

Kuten yleensäkin, moottorin historiaa ei juuri tiedossa ole sen enemmälti muuta kuin viimeisen 15 vuoden aikana koneella on ajettu noin 10tkm, eli jossain vaiheessa on saattanut seisahtaakin vuoden tai pari. Täytynee naplata irti ja ottaa "yläkerta" auki niin sillähän tuo selviää mitä hää on syönyt.

 

Alustavia arvioita tässä vaan hain kun ei tuollaista vikaa ennen vastaan ole tullut. Tehot on todellakin koneessa hyvin tallella, toiminta on mainiota, päittäistä ei just ole eikä tuo öljynpoltto ole mitään "tupsauttelua" vaan aivan jatkuvaa rasituksen alla olevaa käryytystä.

 

Kaasari uittaa pytyt? Eli?

 

Varmaan viallinen öljyrengaskin saattaisi tällaista aiheuttaa.

Link to comment
Guest DaFox

Kirjotellut muutamaa postia samaan aikaan yöllä ja mennyt pää vähän sekasin. Kaasarin uittamisen piti mennä eri topicciin ja ihan eri foorumillekkin missä joku ihmetteli miksi koneen "öljymäärä" kasvaa :)

Link to comment
  • 4 weeks later...

Pytytmännät ja kannet irti eikä mitään äkkisiltään ihmeellistä näkyvissä. Männänrenkaat on vaihdettu ilmeisesti ainakin jossain vaiheessa kun selvät hoonausjäljet on näkyvissä, karstaa lukuunottamatta suht ehjän näköistä ja tasalaatuista suunnilleen kaikki, tulpatkin.

 

Kuulin paristakin eri tietolähteestä että on harvinaista jos moottori kuluttaa öljyä ohjureiden kautta ja että on tavanomaisempaa jos vuoto tapahtuu männänrenkaiden kautta. Mainittakoon vielä että puristukset koneessa tuntuivat olevan tallella, sekä tasaiset.

 

Seuraavalla tallireissulla mittiloin nykyisten renkaiden katkosvälyksen ja tarkastelen osia vähä tarkemmin muutenkin, katotaan mitä paljastuu.

 

Sami: ihmeaineet on nössöille ;)

Link to comment
Guest metyme

Epäilisin venoja,vw.ssä usein ohjurit kuluneet jos ei oo vaihdettu lyijytöntä bensaa kestäviksi.

Varsinkin 3-pytyn käy muita kuumempana,iteltä meni vena poikki ja aika pahaa jälkeä.

Link to comment

Noniin, nyt on sitten tarkasteltu hieman osasia:

 

Katskosvälit männänrenkaissa noin 0.7-1.0mm joka kieltämättä viittaisi väljähköihin sylintereihin. Myös kansia on ihmetelty ja huomasin kaikissa ohjureissa tasaisen pikkuvälyksen jokaisessa kappaleessa, niin että pieni lonkse tuntuu käsin testaillessa mutta ei kuitenkaan mitään älytöntä loksamista -venttiilit ei pitäneet edes meteliä pyöriessään.

 

Kolmospytyn mäntä oli mahlen tekosia, loput kolme oli muita joidenka merkkiä en sattunut pistämään ylös. Kaikkien katkosvälit oli suunnilleen samaa luokkaa, mitään pykälää ei tuntunut sylintereissä ja kaikissa oli puristuksetkin tallella. Konehan siis savutti vedättäessä, öljyä siis on palanut palotiloissa.

 

Koska moottorin kunnostuksessa on budjetti, enkä muutenkaan vakioon 1200:een haluaisi tehdä 300-400e:n remonttia niin hyvät vinkit on tervetulleita vian paikallistamiseksi.

 

Tässäpä kufasia arvon raadille:

 

 

katkos.jpg

katkokset.jpg

manta.jpg

kansi1.jpg

kansi2.jpg

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...