Jump to content

typ 3 kavennettu etuaksila (pähkäilyä)


Recommended Posts

Nyt kaivattas tietotaitoo eli nouhauta. Tutkailin tossa KCW:n ym. muitten sivustoja ja jätkät näyttää suosivan yksimielisesti ykköstyypin olkatappikeulaa kolkkiin laitettavaksi. Onko tätä kukaan koittanu suomessa? Mulla ei oo tarkotus tehä mitään 6" kavennettua vaan joku 2"-4". Eli onnaako kolkin oman akselin kavennus vai pitäskö tehä raakaputkesta suoraan olkatappikeulaa vastaava aksila?

 

 

Toinen asia, muistaakseni joku jenkki joskus oli tehny droppiolat kolkin omaan akseliin ja linkki hukassa, kellään tallessa? Olkatappikeulaan vois tuikata kuplan omat dropit ja laittas vaikka levytkin samalla.

 

Laillisuudesta vielä että, omavalmisteakselit oli muistaakseni laittomia? KCW:n akselihan olis periaatteessa laillinen jos sen jenkeistä tilais...

Link to comment

Kolmostyypin omassa akselissa kavennusta hankaloittaa vääntösauvat ja vakaaja, jotka on takajousien tyyppiset. Ja tietty se että akseli on prässättyä peltiä eikä putkea.

 

Kolkissa ei kyl tilanpuolesta kaventaa tarvii, ellei oo älyttömät ET vanteissa tai sit jotain 18" kumia 7" leveellä vanteella. Kolkis on erilailla tilaa tontittaa sopivalla rengastuksella, kuin mitä kuplassa. Mulla muistaakseni Himoksella 2005 Karttuset mittas jotain 55mm maavaraa 145/65 kumeilla ja kahen pykälän madalluksella (muuten tyhjästä autosta paitsi meikä 80kg sisällä). Kolmen pykälän madalluksellakin mahtuu 145/80 pyörimään. Eli kolme pykälää ja matala kumi niin ollaan aika lintassa jo.

 

image092.jpg

Link to comment

Kavennusta ei pysty oikein tekee, mutta säätöpalikoiden teko onnistuu periaatteessa. Tarkoitus olis tehdä omaan notsiin ruuvisäädettävä etuakseli.

Eli jos haluaa kaventaa, niin pitää vaihtaa kuplan akseli.

Link to comment

hmm, pähkäilyn tuloksena aattelin ensin kokeilla tota perinteistä madallusta, pitää toivoa vaan että pallonivelet ei pohjais aivan heti. Tosiaan tuon kolkin oman akselin kavennus on kohtalaisen vaativaa, ainakin tämän kuvan perusteella :D

 

page17.jpg

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...