Jump to content

Aika raju ukonilma...


Recommended Posts

Tohon rinnalle kun laittais meitsin paikallisita ukkosista samanlaisen kartan.... kyl kalpenis tuo :)

 

Taalla sinkoilee salamoita pilvesta toiseen pitkin taivankaarta, ilman etta tarttee osua maahan ollenkaan.

 

 

Uutisten saatiedotuksissa kerrotaan usein kuinka monta salamaniskua missakin paikallisessa ukkosmyrskyssa oli, ja luvut liikkuu sadoissa ja yli tuhannessa salamaniskussa....

 

Iltaisin tahan aikaan vuodesta voi ulkona olla vain hiukan hattarpilvia, ja silti illan pimetessa nakee salamoita sinkoilevan pilvien valilla, ihanku joku ottais valokuvia oikein sarajatulella. Maahan asti ne ei tule, joten aaniefekti jaa pois.

 

Jan (Orlando, FL)

Link to comment

Jan, ne on tääl meilläpäin "elosalamoita".

 

from ilmatieteenlaitos: Elosalama on salama, joka nähdään niin kaukana (yli 15 km), että jyrinää ei kuulla. Nähdään tavallisimmin elokuussa, jolloin öiseen aikaan on riittävän pimeää kaukaisen salamoinnin havaitsemiseen. Ilmiöstä käytetään myös nimitystä kalevantuli. - Heat lightning

 

Ja ukonilmoista jos on puhe, niin katsokaapa Porin seutua esim. eilisen aikana. Vettä alas yli 100 mm, monta ukkosrintamaa ketjussa. Siinä saa vähän ukkostaa teilläkin että tulee samanlaista jälkeä :) Mut toki Floridan myrskyt on über-pahoja välillä.

 

Kuvia löytynee netistä ja täälläkin niitä oli pari jossa autot "ui"...:)

Link to comment

^Joo teillä Porissa oli pientä myräkkää havaittavissa ja sateen takia ongelmaa viemäröinnin kanssa; Erästäkin autoa oli hankala tunnistaa lätköstä kun näkyi pelkkä lisäjarruvalo kattospoilerista :)

 

..meill Roomassa on viemärit vetäneet jo antiikin ajoista :)

Link to comment

Taalla on vahan sama ongelma ku Porissa, on niin saakelin litteeta toi maasto. Hiukan enempi kun satelee ni heti tulvii kaduilla. Siihen paalle ku laittaa hurrikaanit meuhkaamaan ni soppa on valmis.

 

hauska huomio takalaisesta liikenteesta: 'Vesisade yllatti autoilijat" on taalla yleista... LOL Hiukan ropisee ni jo on maasturit katollaan penkalla. (no, ei nuo puupaat tartte edes vesisateen apua siihen)

 

Tuossa yks paiva ajelin kotikulmilla ja katu oli veden vallassa. Hyvin mie siita puskin lapitte, vetta puskuriin asti (Jeep Cherokee), mutta vastaantulijoiden joukossa oli joku Civic joka koitti oikoa jalkakaytavan ja tien valisen nurtsikorokkeen yli. Siihen jai sutimaan, vissiin pohjasta kiinni :) Mahto ottaa pattiin, vetta tuli yha taivaalta ku esterin persiista.

 

Jan

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...