Jump to content

Vanteet


Recommended Posts

Mä oon ite jonkin verran tulta tavaraa omaan rojektiin tilaillut ja käytetyistä ei ole yhdestäkään lähetyksestä mennyt mitään tulleja/veroja. On varmaan tullille hankalaa arvioida käytetyn tavaran arvoa. Uusista tavatoista on kyllä mennyt melkeen aina tullit.

Link to comment

Lainaus täältä

 

Yksityishenkilöille tulevien lähetysten osalta tulee tarkasteltavaksi onko kyseessä kaupallinen vai ei-kaupallinen lähetys. Mikäli lähettäjänä on yritys, on lähetys kaupallinen. Myös siinä tapauksessa, että lähettäjänä on yksityishenkilö, on lähetys kaupallinen, jos lähetyksen taustalla on kauppa. Lähetys on ei-kaupallinen, kun se tulee vastikkeetta yksityishenkilöltä yksityishenkilölle ja on satunnainen ja käsittää ainoastaan vastaanottajan tai hänen perheensä henkilökohtaiseen käyttöön tai kulutukseen tulevia tavaroita. Tällöin postimaksuja ei sisällytetä tullausarvoon.

 

Kun lähetyksen taustalla on kauppa, tullausarvo määritetään kauppahinnan perusteella. Tällöin lähetystä on seurattava tullausarvolainsäädännön mukainen kauppalasku, josta ilmoitetun arvon oikeellisuus voidaan todeta. Mikäli tulliviranomaisilla on aihetta epäillä ilmoitetun arvon tai kauppalaskun oikeellisuutta, voi tulliviranomainen pyytää asiakkaalta lisäselvitystä ilmoitetun kauppahinnan paikkaansapitävyydestä. Tarvittavan näytön puuttuessa tulliviranomainen määrittää arvon toissijaisia arvonmääritysmenetelmiä käyttäen tullikoodeksin 30 ja 31 artiklan mukaisesti. Tulliviranomaisen havaitsemissa virhetapauksissa tullia voidaan korottaa tullilain 31 §

Link to comment

Joo kutakuinkin noin se varmaan menee. Ite kun oon käytettyjä tilannut (esim. rättikatto, jousilaatat... jne.) niin noiden arvoa on varmaan pikkasen hankala lähteä määrittämään.

 

En tiedä onko se virkailijasta kiini (että jaksaako alkaa miettimään arvoa) vai päteekö siinä jokin muu sääntö, mutta esim. noista yllämainitsemistani ei kummastakaan mennyt mitään tulleja. Paketin päälle oli kuitenkin ilmestynyt tarra "tullin avaama", mutta postista nuo sai hakea.

 

Uudet tavarat sain hakea tullista ja sielä sitten arvottiin ensin, että mikä tuote on kyseessä ja sitten alettiin miettimään tuotteen arvoa. Mulla ainakin tulli on vaatinut jonkin maksutositteen ko. tuotteista, arvon määritykseen (esim. visa kuitti). Eli paketin kanteen kirjoitetulla hinnalla ei ole tuossa ollut mitään merkitystä.

Link to comment

Kannattaa jättää ne renkaat sinne amerikkaan.

 

Nostaa varmasti painonsa johdosta lähetyskustannuksia.

 

Joudut maksamaan

lähetys lähetyskustannuksista veroa + vanteiden hinnasta noin ~4.5% vielä tullia

ja siihen päälle sitten alv 22%

 

näin jos on kyseessä alumiinivanteet

plus täällä kolmansista maista lähetettävistä renkaista peritään kierrätys maksun kaltainen vero jne.

ennen alvia.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...