Jump to content

Boxerin sytytysjärjestys


Recommended Posts

Onko joku boxeri missä olisi tasainen sytytysväli per puoli? Kaikki mitä pikaisesti hain (vw, porsche, alfa, subaru) käyttävät kaikki samaa kaavaa, eli pankki sytyttää pytyt peräkkäin ja sitten toinen pankki sama juttu. Tämä johtunee tärinästä mutta tarkkaa teoriaa en löytänyt.

 

teoreettisella tasolla vain mietin, että olisi paremmat virtaukset jos olisi tasaiset sytytysvälit. Esim 4-2-1 putken teko olisi paljon helpompaa. Käytännössä siinä ei vaadita muuta kuin eri nokka ja vaihtaa kaksi tulpanjohtoa. Ilmeisesti jokin menee pahasti pieleen jos tekee niin.

Link to comment

Hetken kun miettii, niin ei ole vaikea ymmärtää miksi sytytysjärjestys on noin ;)

 

Eli boxerin mekaanisista ominaisuuksista johtuu, että kun aloitetaan ykkösestä, niin sen jälkeen on yläkuolokohdassa 2:n tai 4:n, joten niissä pitää olla seuraava työtahti. Tämän jälkeen sitten tietysti 3:n ja sitten se jäljelle jäänyt 2:n tai 4:n.

 

Eli kaksi vaihtoehtoista sytytysjärjestystä: 1-2-3-4 tai 1-4-3-2

Link to comment
Siis jos laatikosta päin kaks ekaa kiertokangenlaakeria olis yhtä aikaa vasemmalla ja loput kaks oikealla? Ja sitäpaitsi eihän boxerin ja rivinelosen akselit eroa toisistaan? Vai meinasitko v-konetta?

 

Boxeri, eli vastaiskumoottori tarkoittaa nimensä mukaisesti moottoria, jossa vastakkaiset männät liikkuu vastakkaisiin suuntiin (eli isku on yhtäaikaa ylhäällä ja yhtäaikaa alhaalla). Tuota konstruktiota, jonka mainitsit, on joskus nimitetty 180° V-moottoriksi.

 

Juu ei rivinelosen ja boxerinelosen akseli periaatteessa toisistaan eroa.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...