Jump to content

Kajaanin seutu HUOMIO!


Recommended Posts

Sattui tänään silmään Ilkkaa selaillessa, sunnuntaisuomalaisen juttu!

http://www.ilkka.fi/teemat/teematarticl ... cle=375874

 

Juttu on lehdessä ehkä hieman pitempi!

Onko tuttu kaveri? Olisko ostettavia aihioita?

 

Pätkiä jutusta!:

 

"Lokakuun viimeinen päivä on tänä vuonna perjantai. Tontin pitää olla silloin tyhjä."

 

Virkamiehet laskivat, että tontilla on ainakin 150 autoa,

Pyöriä on pihamaalla lisää. Niitä on kymmeniä, ehkä satoja, kokonaisia ja raatoja. Klasu ei ole niitä laskenut, mutta mopot on. Niitä on 40. Vielä enemmän on autoja. Se sopii autoinsinöörille.

 

- Joku laski, että täällä on ainakin 33 Volkkaria, Klasu mainitsee ja johdattaa kulkua peremmälle.

 

Cortina-osasto, Volkkari-osasto, traktoreita, moottoripyöriä...

 

- Vuoden 61 Volkkari Kleinbussi, eikö ole hieno? Klasu kysyy ylpeänä.

 

Autot eivät ole liikkuneet vuosiin ja vuosikymmeniin. Onko nämä tuotu ajamalla?

 

- Ajamalla ne lähtevätkin, jos ei kukaan säre niitä, Klasu väittää vaikka epäillä sopii.

 

- On remontti kesken. Paljon pitäisi tehdä. Aika ei riitä.

 

 

Sieltä varmasti löytyis kaikenlaista hyödynnettävää, jos eivät ole ihan romuja! Ja jos ovat KAUPAN! mutta miksei olisi kun kerran KHO määräsi Klasun tontin siivoukseen lokakuun loppuun mennessä 30 000 euron sakon uhalla. Jokaiselta kolmelta lisäkuukaudelta napsahtaa 2 000 euroa lisää.

 

kiinnostaisi kyllä itseäkin, voisi löytyä vaikka mitä !

 

 

Vilkku

Link to comment
Guest Mika Raussi

Ei varmasti oo ykskään tai mikään myynnissä. Tai jos on, niin hinta huimaa ketä vaan. Kaveri ei selkeesti oo ihan terve, eikä taida ihan ymmärtää millaset sakot on tulossa.

Link to comment

Minäkin lueskelin lehdestä tuota juttua aamukahvilla. Kaverilla tosiaan taitaa vähän kytkin luistaa, ei kukaan täyspäinen tuollaista romukokoelmaa kerää omakotitalon pihaan. Niin ja se kun se oli esitellyt toimittajalle talteen korjaamaansa rikkinäistä viinapulloa josta saa kuulemma liimaamalla vielä ehjän....

 

Jutusta sain sen käsityksen että osien kyselijöitä olisi ollut mutta ei taida äijä myydä mitään kun meinaa itse korjata kaikki vehkeet museokuntoon. Niin varmaan.

Link to comment

Joo on tämä varmaan mahdollista, että kaikki ei ole kotona, mutta monesti näissä ns. ympäristörikoksissa on tuo uhkasakko ja sitten saattaa olla teettämisvelvoite. Eli lopuksi kaupunki tulee ja laittaa paikat kuntoon omistajan piikkiin!

 

Silloin menee kaikki paaliin!

 

Ajattelinkin, että jos joku tietää ja tuntee tapauksen

Link to comment

Eikö tuon tyypin "kokoelmasta" ole ollut aikaisempinakin vuosina juttua?

 

Muistan lukeneeni joskus, että kunta aikoo tyhjentää tontin omistajan kustannuksella. Tästä on ainakin vuos tai kaksi.

 

Siellä on kunta selvästi yrittänyt "hyvällä" eli uhkasakoilla. Ajatuksena, että jos kaveri siitä tokenisi ja raivaisi. Ei uskonut. Uskookohan vieläkään ja tekeeköhän kunta edelleenkään mitään...

Link to comment

Eikö tuo kunta ollut huomauttanut asiasta ensimmäisen kerran jo 1980-luvun alussa...aika kärsivällisiä on olleet. Ymmärrän kyllä jos naapureita vähän kyrsii jos romutarha näkyy omaan pihaankin. Ei se ainakaan asuinalueen yleistä arvostusta nosta.

Link to comment

On suomalaiset vaan kadetta (?) kansaa. Mitä toi kellekään kuuluu mitä ihminen pihallansa tekee kun ei kenenkään henkeä tai terveyttä toiminnallaan tai keräilemisellään uhkaa.

On naapureillakin ollut aikaa reagoida, tai sitten vaan asian kanssa tottua elämään jos kerran 80-luvusta asti on tavaraa tontille tullut.

 

Itsellä ei romua paljoa ole, niistäkään vähistä ulkona eli tikkuna kenenkään persiissä ei mitään. Mutta silti on sympatiat Klasun puolella, antaa äijän rauhassa nauttia aarteistaan jos onnellisena tuolla pysyy.

Link to comment

Jos on oma tontti niin ei kaupungilla ole mitään oikeuksia tulla sinne paalaamaan. Vetäisin kaupungin oikeuteen toisen omaisuuden hajottamisesta...! :(

 

Toisaalta jos ukko rakentais korkean aidan tontin ympäri niin ei "romut" haittais nähtävyyksiä... :/

Link to comment
Jos on oma tontti niin ei kaupungilla ole mitään oikeuksia tulla sinne paalaamaan. Vetäisin kaupungin oikeuteen toisen omaisuuden hajottamisesta...! :(

 

Toisaalta jos ukko rakentais korkean aidan tontin ympäri niin ei "romut" haittais nähtävyyksiä... :/

 

Kyllä on kaupunkialueella tarkkaa mitä saa pitää tontilla.

Edes nurmikko aluetta ei saa täyttää projekteilla, vaan pihassa pitää olla pihasuunnitelmassa merkittynä alueet joissa kulkoneuvoja voi säilyttää

 

ja aitakin on luvanvarainen, korkeus, malli, materiaalit ja väri.

 

nämä siis kaupunki alueilla ja on myös jonkinlaiset säännöt haja-asutusalueillakin....

Link to comment

Ykskään kyseisellä tontilla oleva auto tai mikään muukaan skeida EI OLE ostettavissa edes isolla rahalla. Tontin rajan ulkopuolelta olevia on kaupungin luvalla noudettu. 37chevy sieltä lähti, vaati traktorin, hinausauton, moottorisahan, reipasta urheilu mieltä ja varman tiedon klasun ulkomaan matkasta ;) ps.isot pojat kerto.

 

Ja volkkareihin, ovat saveen uponneita raatoja kaikki, ei mitään pelastamisen arvosta mun mielestä. Ei tuu itku vaikka meneeki paaliin.

 

ps. tontilla, talossa ja tontin ympäristössä on/oli muutenkin aika kattava kokoelma kaikkee tarpeellista, esim. rakennus purku jätettä, vuotavia akkuja, rikkinäisiä renkaita, polttimoita, yms, yms autojen, mopojen, polkupyörien osia. Sinne ku on vuosien aikana kuskattu yks jos toinenkin roskakorin sisältö paikallisten harrastajien ja liikkeiden roskakoreista.

 

 

pps, ukolle on jo vuosia "mobilisti" tuttavat yrittäneet nätisti vihjailla autojen ja osien myynnistä harrastajille, pois savikosta maatumasta, koska äijällä ei koskaan oo ollu aikomustakaan rakentaa niistä mitään. Hienon lopun saa elämäntyö.

Link to comment

No joo ...

 

Näin jälkeenpäin ajatellen tälläista jotain saattoi odottaa, mutta sillä tästä infoa laitoikin kun asiasta ei mitään tietoa ollut ja sattui sopivasti silmään juttu!

 

Se ei ole minulta pois jos joku saa hyötyä jostain tälläisesta vinkistä =)

Tosin tässä tapauksessa sellaista ei sitten taida tapahtua.

Link to comment
Kyllä on kaupunkialueella tarkkaa mitä saa pitää tontilla.

Edes nurmikko aluetta ei saa täyttää projekteilla, vaan pihassa pitää olla pihasuunnitelmassa merkittynä alueet joissa kulkoneuvoja voi säilyttää

 

nämä siis kaupunki alueilla ja on myös jonkinlaiset säännöt haja-asutusalueillakin....

Serkkupojalla on kans taipumusta jemmata jatkuvasti muutamaa auton raatoa tontillaan. Asuu haja-asutusalueella mutta siinä on paljon naapureita ihan liki. Sekin oli saanut kunnalta noottia että pitäisi siivoilla pihaa. Kyllä noita julkisivu määräyksiä löytyy joka kunnasta, eli ei siellä ihan voi elää kun siat pellossa. Varsinkin jos yksikin naapuri valittaa. Täällä Jyväskylän seudulla kaupunki on jopa määrännyt ihmisten pihoissa vuosia olleita telttakatoksia/talleja purettaviksi.

Link to comment
  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...