Jump to content

kynäjouset/iskarit 02/03 taakse


Guest Toheltaja

Recommended Posts

Guest Toheltaja

Onko kellään moisia, ja jos on niin millä arvoilla on jouset? Ois tossa mahdollisuus laitella ja jos jollain on vastaava kombo niin ei tarttis lähtee ettimällä ettimään jousiarvoja yms...

Link to comment
Guest Kokkis

Tämmönen keskustelu löytyy:

 

http://www.volkszone.com/VZi/showthread.php?p=4465125

 

Sieltä poimittuna löytyy vakio vääntösauvan jousivakioksi 464 lb/in. Tuosta pääsisi ehkä laskemaan mikä kierrejousi pitäisi olla, jos kiinnityspisteen momenttivarreksi tulee se iskarin kiinnityksen ja tukivarren laakeroinnin välinen matka.

 

Nää myy niitä osia, mutta ei tietenkään kerro jousien jäykkyyttä:

 

http://www.red9design.com/type1.htm

 

Jos kadulle ei laita, niin kyllähän se kannattaisi samalla heivata koko vääntösauvakotelo ja tehdä tukivarret putkesta ja nivelet päihin. Säästyisi painoa paljon. Jossain ulkomaisessa keskustelussa ne pähkäilee, että noinkohan iskarin yläkiinnike kestää koko auton painoa, mutta sehän selviää kun kokeilee.

Link to comment
Guest Toheltaja

kyl se kadulle tulee, ja sen verran prosenttia jo ettei viitti ihan rajoille vetää niitäkään... Puslitan tuon vakiokumien paikan vaan. Eikä tartte laittaa ihan noin lyhyitä, saan kaariin ne kiinni, vaikka ois tuplapituiset...

Link to comment

Yllättäen aihe kiinnostanut muakin ja jossain vaiheessa sain jotain alkujäykkyyslukuja kaivettua lähtökohdiksi, mutta nyt en ulkoa muista kirveelläkään mitä ne oli. Vois kaivella lukuja ellei joku kerkee sitä ennen.

 

Ruusunenhan alkaa sitten näitä edulliseen Suomihintaan sarjatuottamaan:)

Link to comment
Guest Toheltaja

No EN. kaikki mitä oon aikasemminkin tehny, on saanut osakseen vittuilua, ja suurin osa on sitte tilannu ulkomailta tupla tai triplahintaan :D teen vaan ittelle nykyää, ja parit setit kavereille ehkä.

Link to comment

Hyvän perstuntuman jouselle saat kun mittaat nurkkapainot, ja sitten päätät joustovaran ja paljonko haluat jousen painuvan kasaan. Eli oletetaan että takapyörällä on painoa 200 kg, joustovara takaiskarilla 120mm ja haluat että jousi painuu 50mm (ulosjoustovaraa 50 mm, sisäänjoustovaraa 70mm). Jos on 30 kg:n jousi, niin se painuu 30kg:n kuormalla 10mm, eli siis 50 mm:n painumaan 200 kg:n kuormalla tarvitaan 40 kg:n jousi. Jos taas haluat että ulos- ja sisäänjousto on samansuuruinen, eli 60mm, niin sopiva jousi on 33 kg. Hienosäädön voi hoitaa sitten sillä korkeussäädöllä.

Link to comment
  • 2 weeks later...
Guest Toheltaja

käykö uudempaan 03S olkaan golf I & II etutolpat? kakkosessa vissiin hitusen eri jako, eli viilata tarttee, mutta noin niinku muuten?

 

ja jos kellään on myydä uudempia olkia sekä alatukivarsia niin tarjota saapi...

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...