Jump to content

päitsi


Guest kettu

Recommended Posts

siis toihan on aika rankka enska tapahtuma, joten kysynkin, että onko kukaan tän porukan kavereista ollut koskaan tuolla/ollut menossa tonne. jos sinne lähtis, niin millaisia juttuja pitäis ottaa huomioon..

Link to comment
Guest HessuS

puolituttu kaveri kotipitäjästä, Ahosen Tuomas, sanoi jokunen vuosi sitten että ilman kunnollista peruskuntoa on ihan turha lähteä reitille..

 

vie kuulemma mehut miehestä, vaikka kuinka olis kunto kohdillaankin..

kuntosalia ja lenkkeilyä harrasti ite..

 

ja toinen mitä pitää olla, niin kuivia ajovaatteita iso läjä ;)

Link to comment

Kaveri ajoi 2008. Ajanut aikoinaan motocrossia SM tasolla 500cc sarjassa ja tuohon noin 20v ajotauon jälkeen 2 vuotta ennakkoon treenas aktiivisesti kuntoa ja ajamista(useamman kerran viikossa) vaikka pohjakunto oli hyvä. Silti oli noin viikon tuon jälkeen ihan muissa maailmoissa ja sanoi ettei pysty syömään niin paljon kun on energia vajetta. Kaveri ajoi kuntoluokassa ja oli reilusti 10 sakissa lopputuloksissa.

 

Kuivana itsensä pitäminen on varmaan iso haaste kanssa, maastokokeella on hiki ja sit kun ajetaan maantievauhtia siirtymiä niin ihan helvetin kylmä varsinkin jos ei kuivia vaatteita ole saatavilla.

Link to comment

Kaverin piti mennä ajaan päitsi, hommas siihen jo enduronkin. Ajanut junnuna motocrossia, mutta nyt oli ollut 20 vuotta taukoa mopohommista, suuremmin treenailematta meinas sitte päitsiin lähteä. Soitti järjestäjälle ja kyseli käytännön hommista niin järjestäjän taholta oli kehoitettu unohtamaan koko asia. Olivat sanoneet suoraan ettei heppu tuu ikinä selviään reitistä läpi.

Link to comment
Guest Toni I

Treeni...treeni... ja vielä kerran treeniä!!!!! Nyt jos aloitat aktiivisen treenamisen saat ehkä kuntopohjan sellaiseksi, että jaksat järven kiertää. Sitten hommaat oikean pyörän siihen tarkoitukseen. Aloittelijalle mahd. kevyt ja siro pyörä esim.+200cc 2t. Isot nelarit voit unohtaa suoraan! Sit viel semmoinen juttu, että ajat kaikki talven kisat ennen päitsiä niin opit lajin salat, ettei tule päitsillä yllätyksiä.....

 

Kisan aikana tärkeitä energiatankkaus, itsensä kuivana pitäminen, pyörän kunnossapito, jne....

 

Nm:yli 20.v enduroa harrastanut.....

Link to comment
Guest Jussinbussi

Paljon helpommalla pääset kun hommaat kuntopyörän, kuravettä, risuja(isoja), kuravettä(paljon), pieniä kiviä ja vähän suurempiakin, 3 kaveria ja riittävän viileät olosuhteet (kuravesi voi olla jäähileistä) ja tietysti ison nipun vaikka 100 euron seteleitä.

 

Painat itsesi AIVAN loppuun sillä kuntopyörällä, mielellään vähintään 6:n tunnin ajo. Tämän jälkeen alkaa kaverit piestä sinua risuilla ja kivillä ja vähän väliä sitä jäistä kuravettä päälle.Yksi kaveri luonnollisesti myös kaataa pyöräsi aina sopivin väliajoin. Siinä välissä sitten heittelet ja mieluiten revit tai muuten hävität niitä satasia riittävän määrän, budjetista riippuen muutama tonni..

 

Ja KAIKKI tämä onnistuu kotona, vaikka autotallissa! ;)

Link to comment
Guest Toheltaja

Mitä tuossa on Sedän päitsiajoja seuraillu vuosien / vuosikymmenen aikana niin on melko rankkaa, vaikka on hyvä kuntoinenkin.

 

Jussin ehdotukseen lisäten vielä vois luoda tunnelmaa nilkan avomurtumalla ja sormien murtamisella (eli jää jalka tapin ja kannon väliin, ja sormet stongan ja männyn väliin)

Link to comment
Guest Toni I

Jussin ehdotuksessa muuten hyvä, mutta aikajänteet ja jaotukset on väärät...;)

 

Ekana päivänä riittää 6-8h lenkki, tokana 12-15h ja kolmantena 8-10h. Sit viel sitä risuilla hakkaamista, kuraveden heittoa, yms. pitäs tehdä kokoajan tasaisesti suorituksen aikana, ei välis tai jälkeen :DDDDDDDDDD

 

Myös se pitäs muistaa et ei sais nukkua päivien välis max.4h.....eikä niistä pienempien tai isompien raajojen murtamisesta mitään haittaakaan ole...autenttisuuden kannalta :DDDDDDD

Link to comment
Guest Jussinbussi

Tässähän oli juuri se ensimmäisen päivän ajo kyseessä. Äijän sitkeydestä riippuen sen voisi jaksoittaa juuri noilla edellämainituilla ajoilla.

Ja mitä noihin pieniin murtumiin/vastaaviin ruhjeisiin tulee niin täytyy muistaa että kuntopyörä painaa aika reilusti ja mahdollisuudet siis tällä saralla ovat mahtavat. Edellyttäen tietysti että tämä "pyörän kaataja" on riittävän hyvässä fyysisessä kunnossa.

Itsehän tietysti nostetaan vehkeet takas radalle.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...