Jump to content

Säätöaksilasta juttua


Guest Volksrod

Recommended Posts

Tommonen itsetehty puman säätöpaloilla oleva akseli on kuplassa ja eilen sit ajattelin madaltaa keulaa hieman, mutta säätöhän jo perhana on ala asennossa. Miten paljon noi "pumat" yleensä tiputtaa keulaa? Säätöpalat on oikeassa asenossa kun katsoin oikeasta pumasta, tämän oikean puman pystyi ilman droppeja laskemaan niin että akselista jäi maahan maavaraa noin 7-8cm alimmassa asennossa ja tämä itsetehty jää noin 15cm päähän maasta. Onkos se jousipakka nyt minkä muotoinen kun ei enää muista että voiko sitä pakan asentoo muuttamalla niihin säätöpaloihin saada keulaa lisää laskettua vai oliko sillä vaan kaksi asentoa eli aina puolikierrosta jompaankumpaan suuntaan?

Link to comment

Juu ei pysty muuttamaan jousipakan asentoa säätöpalassa että hitsaushommaksi melkein menee jos ei halua patenttiratkaisuja ruveta tekemään. Itse tekisin tuossa tilanteessa täysin uuden akselin.

 

Ilmeisesti sulla on siis hammastetut palaset siinä akselissa.

Link to comment

Niin sitä säätöpakkaakaan ei enää voi alemmas kääntää koska sitten tulee alemman putken säätötappi senverran alemmas akselia että saattaa osua maahan kun keulaa saa tiputettua enemmän. Jollain tavalla se säätö ei ole nyt oikeinpäin koska kun säädön nostaa aivan yläasentoon keula on korkealla kuin gasser kilpurissa (kyllä, vakio iskarit on paikallaan). Akseliston rakennusjigin olenkin jo melkein kokonaan saanut tehtyä niin pääsee testaa ensimmäistä kokonaan uuden akselin tekoa sitten tuohon kuplaan ja samalla tekis hieman vakiota kaposemman siitä.

Link to comment

Kuulostaa siltä että sulla on pallonivel Puma akseli?

 

Niissä toi säätöpala voi olla myös asennettu tälleen:

 

Pieni kuusiokolo ruuvi (A) joka lukitsee jousipakan keskipalaan ja häviää akseliputken sisään kun sen kääntää 90 astetta alas. jolloin tulee toinen reikä esiin johon pitempi pultti (B) ruuvataan ja lukitaan mutterilla.

 

2180.JPG

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...