Jump to content

T1 Stanun tankin väri?


Guest kullsth

Recommended Posts

Guest kullsth

Moro,

 

Eli tarkoitus olisi elvyttää tuo vanha tankki ennenkuin pääsee huonompaan kuntoon. Tankki on 1969 1200 stanu kuplasta ja edellinen omistaja taisi mainita stanun mystisistä eroavaisuuksista luxus mallien suhteen myös tässä tankin värissä. Onko väitteessä perää että stanun tankit ei olisi tehtaalta lähtiessään olleet mustia, vaan auton värisiä? Ko tankki joka erittäin todennäköisesti on vielä orkkistankki on vähän niinkuin 50/60 musta ja valko-harmaa (valko-harmaa, niinkuin auton väri) siitä ei oikein ota selvää.

 

Kun se nyt hiotaan ruosteettomaksi ja maalataan niin minkä väriseksi se pitäisi suihkuttaa, onko jollakin faktaa?

 

-Tumppi-

Link to comment

Ainakin 60-luvun loppupuolen/70-luvun stanu/1200 kuplissa tankki ihan perus matta/puolikiiltävällä mustalla sutastu eikä sen mustankaan alta löydy mitään koriväriä. Sitä en tiedä onko noi vanhemmat ja "oikeammat" stanut sitten tehty toisin.

 

Omassakin 67 "stanussa" myös täysmusta maalaus tankissa.

Link to comment
Guest kullsth

Eli musta taitaisi sitten olla kaiketi se oikea väri.

 

Mulla lähtee tuo tankin hana kyllä museoon. Sain varatankin putken rassattua auki 40 vuoden moskasta, mutta yllätys yllätys hana rupesi vuosihuollon jälkeen vuotamaan. Sinänsä hieman hullussa paikassa tuo hana, kun siihen ei edes pääse käsiksi kuin renkaan irroittamalla ja kunnon etusormienkalla. Vanhemmissa malleissa taisi olla jonkinlainen vaijeriyhteys ohjaamoon, mistä hanan sai käännettyä.

 

Jos jollakin on ylimääräistä tankin pohjaproppua pelkällä putki - prikka - mutsku systeemillä, niin otetaan lahjoituksia vastaan.

 

-Tumppi-

Link to comment

Kyllä se käyttötanko pitäs olla rintapellin läpi kaikissa hanallisissa. Tuohon väri asiaan sen verran, että kun kyseessä oli halppisversio, niin ei varmaan olis tehdas ainakaan säästänyt maalamalla halppisversion tankkeja eriväriin kuin huomattavan paljon isomman sarjan takkeja. Tuskin bensatankkeja kuitenkaan asennettiin ennen korin uppomaalausta.

 

Ghioissahan oli ainakin 50-luvulla autonväriset tankit, mutta sekin kustannus näkyi varmasti hinnassa.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...