Jump to content

akseliputken halkaisija junis


Recommended Posts

Onko kukaan teurastanu niin montaa juniksen etuakselia että osaa sanoa onko ne tasapaksuja päistä ja keskeltä? Tarkotus ois tehä kokonaan akseli uusikisi eikä käyttää ollenkaan vanhoja akseliputkia. Edellinen kapea akseli ei mielestäni ollu hyvä joten nyt sellainen pitäs tehdä.

Vanhasta akselista käyttäis vaan keski klunssin, apusimpukan "pahkan" ja laserilla leikatut päädyt.

 

Ongelmana on vaan se että ei viittis laittaa nyt nykyistä akselia radikaalisti keskeltä poikki jos siinä onkin jokin tälläinen homma eikä muuten saa putkia ku sorvauttamalla yms.

Link to comment
Guest Toheltaja

Samalla tavalla tehty junisakselikin. Tasapaksua kamaa on koko matkaltaan, mutta ongelmaan törmäät siinä vaiheessa kun tuommosta putkee etit. Ei ihan samoilla mitoilla meinaan ole, en ainakaan ite löytäny mistään kun noita kaposia akseleita taannoin kasapäin tein... :( Tulee melko painava putki tuosta johtuen ku seinämävahvuus taas heittää. Vaihtoehtona on tietty sorvata holkki sisemmälle laakerille, sekä ulommallekin, ja käyttää hieman isompaa putkea... jos moista löytyy niin ota mullekin kahteen akseliin torvet heti :D

 

Muistelene et juniksen ulkohalkaisija on 59mm ja sisämitta 54mm meinaan tuo laakeri tais olla 56mm ulkohalkaisijaltaan. En jaksa kalsareissa hiipiä talliin mittaamaan -> siel on kylmä :( Sisempiä bakeliitteja mulla on kans muistaakseni tallissa nosseina pari, siittä näkee varmasti ton sisämitan.

Link to comment

Joo tätä juuri pelkäsinkin...Mutta mulla oli tarkotus tehdä pusla-akseli kokonaan eli siinä sais vähä helpotusta materiaalin etinnässä. Eli sorvauttaisin uretaani/nyloni puslat päätyihin. Tämä ratkasu juontaa ehkä siitä että mun kaikki tusatut ja orggis akselit on juurikin pusla-akseleita, eli <-63.

Mutta tää oli helpottava tieto et putket on tasapaksuja koko matkaltaan sisältä. Palataan asiaan, lähen metsästää putkea:D

Link to comment

Kävin tossa äsken purkaa jo nykyisen akselin 10cm pätkiin:D...Elis akseliputken sisähalkasija on 53,5mm ja ulkoota 58mm... Kaveriltä löyty töistä putkea mikä sisältä 54mm ja ulkoota 60mm. Tarvii huomen kokeilla klunssia sisään et oisko toimivaa putkea. Tarkotus ois et kaveri sorvais ulkohalkaisijan putkien päädyistä 58mm niin että kun päätylaput lyö putkiin niin sisämitaksi jäis se vaadittava 748mm et mahtuu runkopalkkien väliin, tai menee päälle miten se nytte sanottais:) Akselin leveydeksi jäis ulkomitoiltaan 810mm, eli yhteensä maltillinen 70mm kavennus.

post-587-13888361540938_thumb.jpg

Link to comment
Guest Toheltaja

avis tyyppiset ihan fiksut, varsinkin jos saa sopivalla hammastuksella, mikä oikeesti istuu vastakkain. CSP:n paloja itte oon laitellu reiluun kymmenee akseliin, parit kuplan avikset kolmeen, genen avikset kahteen. Parhaimmat noista toistaseks ollu CSP:n

 

Ja apusimpukan saa laitettua helposti akselin kiinnityspulteista katsomalla oikeeseen linjaan, se on suorassa linjassa esim alempiin pultteihin nähden.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...