Jump to content

Pallokeulan etuakselin korjaus


jolkkon

Recommended Posts

Moi,

 

Mitenkähän tämän näköinen etuakseli kannattaisi korjata? Minkä verran akselia saa hitsata ettei katsastusmies siihen puutu? Alemmassa kuvassa näkyvän iskarin yläpään kiinnityskohta "takapuolelta" on aika paha. Sinne ei luonnollisesti näe (pystyseinän ja iskarin kiinnityspultin alla), mutta sormella kokeilemalla siellä tuntuu olevan myös reikä....

 

22022010050.jpg

 

22022010053.jpg

 

Uuden hankinta varmaan olisi mahdollinen. Jos jollain on tiedossa mistä uusi tai täyskunnostettu akseli voisi löytyä niin olisi kiitollinen vinkistä. En halua madallettua akselia tai jos on madallettu niin sitten hyvin maltillisesti.

 

Jani Olkkonen

Link to comment

->Entäs kysymys siitä kuinka katsastajat suhtautuvat hitsattuihin akseleihin?

-Onko joku näitä hitsannut...?

-Tähän on vaikea antaa vastausta, jokainen katsastaja antaan eri vastauksen. Mulle kerrottiin että akselin "pysty" osia saa hitsata. (esim ruostuneen iskunvaimentajan kiinityspisteen) muita ei. Mut perusääntö on, kun on kunnolla tehty niin läpi menee, siis nää peruskorjaukset/rakentelut.

Link to comment

useastikin katsastuksessa sanottu etta pystytolppia saa hitsata, vaakaputkia ei saa.

 

Tama on varmastikin sen takia etta jotkut "hitsarit" saa aikaan suorastaan hengenvaarallista jalkea, verrattuna ammatilaisen tekemaan... joten heikoimman lenkin mukaan kun mennaan, niin kielletaan kokonaan. Luulisi etta KUNNOLLA tehty hitsaus kelpaa jarkevalle katsmiehelle vaikka olis vaakaputkessakin. Pintaan hadin tuskin tarttunut makkara ei sitten ole mistaan kotoisin ja sietaakin saada hylsyn.

Link to comment

Mulla aikoinaan inssi rupes kiukuttelemaan ensin madalluspaloista (ne väliin liimattavat), mutta katteli vähän aikaa ja sanoa sitten että on kyllä niin hyvin tehdyn oloinen, ettei viitti alkaa hylkäämään.. mutta kuten aiemmin mainittu, niin olen myöskin kuullut että pystyosia sais hitsailla, vaakaosia ei.

 

Aksilo irti vaan ja tekemään korjauspalaa, saat siistit korjaukset ja kestää katseetkin / vs. siihen, että turaat paikallaanollessa..inssikin voi olla paremmalla tuulella, kun näkee et on hyvin tehty..

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...