Jump to content

Pallokeula -77 sähkövika


Guest mlepola

Recommended Posts

Guest mlepola

Ihmeellinen tapaus sattui kun kaverin-kanssa piti pyöräyttää kone käyntiin ensimmäistä kertaa mittavan konerempan jälkeen. Starttimoottori ei lähtenyt käyntiin..vikaa ihmetellessä huomasimme että vilkku ei toiminut, parkkivalot sai pälle, mutta pitkät eivät pysyneet päällä muuta kun pitämällä vipua kiinni, samalla pyhkiät liikkuivat hitaasti mutta pissapoika ei toiminut, Radio sitä vastoin toimi, samoin tupakansytytin. Äänitorvi ei myöskään toiminut. Eli tietääkö kukaan mistä ongelmaa kannattaa lähteä etsimään? Auto on seissyt noin vuoden, akku uudehko, ladattaessa akkua mittari näytti noin kymmentä, ei kuitenkaan jaksanut ladata täyttä 12v.

 

Harmittaa todella kuin ei päästy kokeilemaaan konetta jonkun pirun sähkövian takia!

Link to comment
Guest mlepola

Joo..viat vaikuttivat keskittyvän ohjauspyörään kautta kulkeviin johtoihin joten irroitin kaikki töpselit ja sumutin liitännät crc:llä, tungin takaisin riuskoin ottein ja kas...systems back to normal...tosin starttimoottori ei jaksanut käynnistyä, syy siihen selvisi silti pikaisesti kun peräpää alkoi yllättäen savuttamaan. Syyksi osoittautui virranjakajasta puolaan lähtevä sähköjohto joka hehkui kuumana. Suojakumi varmaan murtunut jostain ja siitä ottanut kipinää. No uusi johto tilalle ja aamulla uudestaan kokeilemaan ja pieni whiskeypaukku hermoja rauhoittaman...hetken jo luulin että koko auto on kohta ilmliekeissä, savua tuprutti nimittäin aika runsaasti.

Link to comment
Guest mlepola

Vaikutti toisaan siltä että johto puolan ja virranjakajan välissä oli väärällä puolella. Löysin sähkö-kaavan ja siitä katsellessaan vaikuttaa aivan siltä että yhdellä puolella tulisi olla vain virranjakajaan menevä johto ja ne johdot muut liitetään vastakkaiselle puolelle, tiedä häntä?

 

Startti oli ennenkin suhteellisen kinkkinen tapaus ja uskoisin että kaapeleissa voisi olla muutakin häikkää. Katsotaan..

Link to comment
Guest mlepola

Nonniin...kävin kaikki johdot läpi, irroitin, putsasin ja ruiskutin crc:tä päälle ja johan alkoi startti veivaaamaan! Tosin käyntiin konetta en ole saanut, olisisivatko virranjakajan kaapelit väärässä järjestyksessä kun sytytystä ei tapahdu?

Link to comment

Sytytyksen johto ei tosiaan kulje sulakkeen kautta ja voi jopa sulaa poikki jos sen kytkee soraan maihin niinku nyt vissiin on tehty. Uusi johto, ehkä uudet kärjet jos ovat sopivasti edellä mainitussa tapahtumassa kipinöineet.

 

Bensaa tietty tulee kaasarille asti ja se on tuoretta? Sytytys kohillaan ja tulpanjohdot oikeessa järjestyksessä? Venttiilien välykset oikein jne...

 

Kyllä se siitä.

Link to comment
Guest mlepola

Jep...nyt lähti käyntiin..sain hieman apua vian selvittämisessä ja vika löytyui virranjakajassa.. johto oli sisältä sulannut ja lisäksi kärjet pitäs vaihtaa. kone käy vaikka sytytys ei ole ihan kohdallaan! Hieno homma, uuden kärjet tilalle ja säädöt kuntoon ja eikun baanalle runsaan vuoden tauon jälkeen! Kiitos vinkeistä!

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...