Jump to content

Kuplan vaihteiston tasauspyörästön hammasratas


Recommended Posts

Tulipa irroteltua kuplan laatikosta vetoakselit, jotta vois vaihtaa tilalle lyhkäset vetarit. Laatikko on vm. -75 ja piti laittaa vanhemmasta laatikosta tasauspyörästön sivurattaat (siis ne kupit joihin vetarit tulee), koska ko. rattaiden ja vetareiden piäisi olla samaa paria.

 

Ongelmaksi tuli se, että uudessa laatikossa rattaassa oli hampaita 15 ja vanhemmassa oli 17, joten arvatenkin ei sopinut.

 

Kukas tietää milloin tuo muutos on tullut, onko samaan aikaan kuin lautaspyörän kiinnityspulttien määrä muuttui (6:sta 8:aan, vai miten se oli)?

Link to comment
Guest Toheltaja

Laita uudemmasta ne rattaat, mutta kiilat sitten vanhasta lootasta. Ja kahto välykset samalla... En tuommoseen o törmänny vielä koskaan mutta empä ole koskaan vanhoja rattaita toiseen laatikkoon laittanu, oon koittanu pitää hammasparit aina samoina, ja venkslata jotenkin muuten, niin eipähän ala ääntämään ainakaan hammaskuluneisuuden epätäsmäämisen kanssa :)

Link to comment

Kysehän on vain tasauspyörästön rattaasta, joten nehän eivät juurikaan edes pyöri toisaan vasten, suoraan ajettaessa ei lainkaan, joten ääntä niistä tuskin lähtee, vaikka olisivatkin eri paria. ja sen kummemminhan niissä ei edes hammasvälystä säädetä. Kuppi (ratas) ja vetari ovat pareja jotta vetarin pään leveämmän kohdan ja kupin välys olisi oikea, eli siihen ei kiilat vaikuta. Kolmea eri kokoa noita kuppeja/vetareita on, mutta en tiedä onko värikoodit käypäsiä eri vuosimallien kesken, eli kun mulla on 60-luvun vetari jossa on keltainen väri merkki, niin onko 70-lukulaisen keltaisella värillä merkitty kuppi silti sille oikea pari, vai onko ihan sama mitä sinne sisälle tunkee ja asialla ei ole käytännön merkitystä?

Link to comment

Kolinaahan siitä voi tulla kun laittaa värit sekaisin.. Tossa alempana korjaamo kirjasta mitat luntattuna.

 

 

 

Tasauspyörästö sisähalk. Pyrstön Ulkohalk

 

keltainen - 59,93-59,97 mm 59,87-59,90 mm

 

sininen- 59,98-60,00 mm 59,91-59,94 mm

 

vaal pun- 60,01-60,04 mm 59,95-59,97 mm

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...