Jump to content

aapsi

Members
  • Posts

    53
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

1000 profile views

aapsi's Achievements

  1. Itse oon näköjään tähän keskusteluun kirjoittanut vuonna 2015 tästä samasta ongelmasta ja sen verran lisätietoa, että ei olleet nivelet herkistyneet vielä vuoteen 2019 mennessä. Paljoa ei toki ole ajettu, mutta nyt keväällä vaihdoin kaikki pallonivelet uudelleen halvimpiin mahdollisiin tarvikeniveliin kun meni hermot. Prässäyksessä kiinnitin tarkasti huomiota siihen, että menevät varmasti oikeaan asentoon ja samoin siihen ettei pallonivelen "kuppiin" pääsisi kohdistumaan missään kohtaa voimaa, joka sitten ahdistaisi pallon pyörimistä. Näillä konsteilla sain omassani keulan taas pelaamaan ja ohjauksen palauttamaan hyvin.
  2. Ai niin, kupla siis itsellä kyseessä.. Ei tietoa kuinka asettuvat juniksessa.
  3. Itsellä vastaavanlaiset Fajs läppikset omassa rojektissa. Laatu muuten ihan ok, mutta vivut vähän heppoisen oloisia. Omissa tein vähän jäykistyksiä vipuihin jolla noi rungot synkataan keskenänsä. Samoten vivun kiinnitys läppä akseliin oli niin heppoinen, että kääntyili omia aikojaan vinoon akseliin nähden aiheuttaen sykronoinneissa ongelmia. Omiini vedin pienet hitsinapit päihin että pysyy paikallaan ja saa tarvittaessa hiottua vielä pois jos on tarvetta purkaa. Tilan kanssa oli myös vähän ongelmia kun suutintukki tulee "ulkopuolelle" ainakin normi tuplien imusarjoilla. Lisätilaa tein muokkaamalla konehuonetta hieman ja kierteytin myös tukkien päähän paikat banjoille, että sai letkut lähtemään 90° kulmassa, muuten olis tullut letkut konepellistä läpi... Vivustona itsellä on tuo HEX mallinen, joka sekin vaati jonkinverran rakentelua (mm. yläpuolen reikäjako oli muistaakseni eri kuin IDF kaasareissa) Summa summarum siis ihan toimivat saa mutta kuplassa ei ainakaan omalla kokoonpanolla ollut lähellekään Bolt on kamaa.
  4. Kevyemmät nostajat vähentää omalta osaltaan venttiilikoneiston liikkuvien osien massaa. Hyöty tulee siinä että venttiilikoneisto tarvitsee vähemmän jousipainetta pysyäkseen mukana korkeammilla kierroksilla. Pienemmän paineen takia osat rasittuu vähemmän. Tässä tapauksessa nostajien painolla en katsoisi olevan hirveän suurta vaikutusta. Vakioita ehdotin kustannussyistä ja tarkoitin nimenomaan "vanhaa tuotantoa" eli auton valmistusvuosina tehtyjä. Vanhoistakin voi pinnan hiotuttaa ja ajaa ne sisään uuden nokka-akselin kanssa. Jos nostajat joka tapauksessa tarvitsee ostaa uutena silloin kallistuisin noihin scatin nostajiin kun ei hintaeroa ole paljoa. Itsellä ei noista ole käyttökokemuksia, mutta palstalta etsiessä varmasti löytyy. Jokatapauksessa taitaa nostajien kuluminen useimmissa tapauksissa johtua puutteellisesta nokan sisäänajosta eikä osien materiaalieroista.
  5. Itse en tuon kokoiseen moottoriin laittaisi kovin "häijyä" nokkaa että ajettavuus pysyy kadullakin mukavana. Nokaksi esimerkiksi Engle w110 ja ruttua 9 pintaan. Venttiilikoneiston pitäis pysyä vakio-osilla mukana tuon kanssa melko pitkälle. Jäykemmät sinkkujouset voi laittaa jos arveluttaa. Nostajiksi laittaisin ihan vaan kuplan omat. Halvat tarvikenostajat usein huonompia/pehmoisempia kuin nuo vakiot. AA mäntäsarja ihan ok katukäytössä kun vaan mittailee kaikki välykset ennen kasausta. Yksi vaihtoehto voisi olla isompi mäntäpyttysarja kun kannen tuolle 88 slip in putkelle joutuu kuitenkin aukaisemaan. Esim 90.5 jo selvästi paksummalla seinämällä. Ei painu niin helposti kansiin eikä vetele yhtä paljon lämmöstä. Potkua tuollaisella kombolla varmasti saa vakioon verrattuna. Vauhtipyörää en hirveästi keventäisi kun koneen muut specsit viittaisi kuitenkin "vääntökoneeseen". Kampiakseli/vauhtipyörä/hihnapyörä kannattaa tasapainottaa, muuten hukkuu vähän hyöty tuosta vastapainoakselista. Tuohon vielä vaikka 35mm kärmes kunnollisella kollektorilla niin pitäisi toimia mukavasti :)
  6. aapsi

    Ahistaako?

    Ei juurikaan ahdista... Vesivessan öljypohja eilen kiville ja tänään jätti ilmavolkkari tielle. Tuhoja ei tässä masennuksessa ole jaksanut vielä edes tutkia. Onneks on polkupyörä :D
  7. Kiitos! Mukavana se pyritään pitämäänkin ja nimenomaan puuhailuna että tuntuu harrastaminen mielekkäältä. Tulevaisuudessa sitte isompia projekteja kun on perusasiat hanskassa
  8. Kuva on vähän huono mut "torni" nousee bensapumpun etupuolelta ja sen päässä on kiekko mihin tulee auton oma kaasuvaijeri ja siitä lähtee oikeanpuoleiselle läppärungolle vaijeri. Läppiksellä sitten tääs tuplavaijerikiekko mistä lähtee vasemmanpuoleiselle läppikselle vaijeri... synkkien säätö tapahtuu siis pelkästään sillä läppiksien välivaijerilla ja toi "torni" vaan välittää liikkeen polkimelta.
  9. Ei se puhelimen kans luonnistu millään toi kuvan lisääminen... tuli muuten vähän hankintoja tehtyä säätöakselin ja droppiolkien muodossa. Tilauksee meni vielä plx dm-6 gen4 laajakaistalambada ja paineensäädin mittarilla.
  10. Hommia saatu pikkuhiljaa etenemään ja viikonloppuna pääsi testaamaan vähän purkkia/johdotuksia. Käymään asti ei pärähtänyt kun tarvii vielä polttoaineen siirtolinja tehdä välisäiliölle ja muuta pientä näpertelyä mutta hyvällä mallilla alkaa olla. Läppiksien vaijeristosta tuli kyllä sellainen viritys ettei oo ennen nähty mutta toivottavasti toimii.. siitä ei tarkempia kuviakaan tullut otettua kun oli rakenteluintoa sen verran paljon. Sähköt sain vedettyä suht siististi mutta perinteisesti muutama piuha unohtui ensimmäisessä asennuksessa ja ne täytyy taikoa vielä sukan sisällä tai sitten vetää vielä yksi ylimääräinen sukka. Ihan murheettomasti ei testailu mennyt kun ensiyrityksellä ei tullut kierroslukutieto ollenkaan. Näppäränä poikana olin ottanut hallin syöttöjännitteen bensapumpun releen takaa ja mega totta kai löi virrat sieltä pois kun ei pyörintänopeutta tullut... puolisen tuntia joutui kuitenkin ihmettelemään mikä sitä alkoi vaivaamaan :--D kipinääkään ei vielä tullu niin täytyy kokeilla pienempiä vastuksia signaalin ylösvetoon. Jossain forumilla oli keskustelua siitä toimiiko logiikkatason ohjaus edes ylösvedolla 5 voltista mutta testaillaan nyt vielä pienemmillä vastuksilla. Anturitiedot löytyi hyvin paitsi imuilman lämpöanturi ei oikein tunnu olevan kohdallaan. Anturi siis tuo bosch -085 päätteinen avoin laippa. Täytyy metsästää vielä vastusarvot jostain tuolle kun ei jostain megasta löytynyt suoraan. Tuollaiseen kuntoon jäi laitteet puuhastelun jäljiltä josko se tässä parin viikon sisällä jo hörähtäisikin.
  11. Juuri näin... joku aivopieru tullut kirjoittaessa ja menny senat sakaisin =D
  12. Niin ja lisämaininta että ei kannata tuota kuvaajaa tuijottaa kun on tehty suoraan noiden 4 mittauskorkeuden funktiona.. jousipaine siis kasvaa oikeasti progressiivisesti eikä noin lineaarisesti
  13. Rupesin topicia selaillessa muistelemaan että mittailin yhdet tuollaiset sinisellä merkinnällä olevat jouset. Tossa taulukossa ne on nimellä tuntematon jousi. Siitä nyt ei ilmene kuin seetipaine ja aukipaine tuolla minun kombollani eli nostoa n 11mm ja samat tulokset 1.5mm shimmien kanssa. Tuota vilkaisemalla pääsee ainakin hehtaarille jos paineita tuollaisista haluaa selvitellä. http://www.volkkaripalsta.com/keskustelu/uploads/monthly_11_2015/post-2880-0-50704600-1446804447.jpg
  14. Sikäli mikäli ymmärsin kysymyksen oikein niin ei jäänyt kanavan pätkiä vaan taivuttelin nuo ohjaimet "liittymään" tuohon peltiin minkä laitoin siihen tilalle. En kuitenkaan hitsannu niitä sinne kiinni, oliskohan kannattanu...? :--D tuo ylimmäinen "jako-ohjain jäi siis käytännössä ennalleen ja muut pellit kutakuinkin näin:
×
×
  • Create New...