Jump to content

miljoonapelle

Members
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  VWorssa
 • Ajoneuvot
  Räbä -63
 1. Etta tämmöistä tänään... http://www.nettiauto.com/volkswagen/kastenwagen/8271760 Alkaa oleen hinnat kohdillaan. Ei ole suuri yllätys että 70-luvun kuplat alkaa olemaan kovassa huudossa kun nuo vanhemmat ovat nostaneet hinnat pilviin. Hieno auto tosin, sitä en ala kiistämään.
 2. Auttakee miestä mäjessä. 63 kuplasta meni ovi lukkoon, mutta ei suostu aukeamaan useista yrityksistä huolimatta. Eli taitaa olla ns. lukitus pysyvästi päällä. Löytyykö jotain kivaa konstia mitä kokeilla, vai kaivanko rälläkän esiin ja aloitan silppuamisen?
 3. Siis tähän keskusteluun on pakko kanssa lisätä oma mielipide. Todennäköisesti joku vetää palkokasvin nenäänsä ja syvälle, mutta tehköön niin jos haluaa. Siis tätä yksilöä ihmettelin: http://www.nettiauto.com/volkswagen/kleinbus/7288978 Tuolla hinnalla saa jo ihan komian ja toimivan 911 Porschen!!! Onhan kansanauton hinnat pompsahtaneet aika hiumasti verrattuna "urheiluautoihin".
 4. Ei volsu mutta tuolta en ainakaan uskaltaisi ostaa mitään (rikosautokauppaa jo vuodesta 1987?) http://www.nettiauto.com/triumph/stag/6634027
 5. Voin todeta vielä että paljon viihdyttävämpi luokka katsojalle sekä kuskille tämä 1/5 krossi kuin vanha jokkis. Vaikka auto käy katollaan tai tekee kunnon kuperkeikat niin meno vaan jatkuu.
 6. Tervehdys, Itse ajan kisaa 1/5 kokoluokan bensakrossareilla ja tämän kauden uusin kisaluokka krossipuolella on beetlecup. En ole itse ajanut radalla kyseisellä kalustolla, mutta nostajana olen toiminut kisapäivän aikana. Ainakin katsojan näkövinkkelistä tämä luokka on erittäin viihdyttävää katsottavaa. Luokka on erittäin rajoitettu renkaiden ja moottoreiden virittämisen osalta, joten hinnaltaan kyseisen luokan kilpailemisen aloittaminen on tällä hetkellä erittäin halpa verrattuna mihin muuhun tahansa 1/5 kokoluokan kilpakalustoon. Ohessa video kyseisen kuplaluokan kisasta ja linkki autoa myyvän maahantuoja sivulle sekä luokkaa ja autoa koskevan keskustelupalstan linkki: http://www.youtube.com/watch?v=x-g9pg1mY0M http://www.rcautot.fi/index.php?route=product/product&path=104&product_id=606 http://rc10.fi/index.php?topic=83367.0
 7. Olettekos käyttäneet uuden tankin vaihdon yhteydessä jotain tiivistystahnaa tahi muuta mönjää tuon bensaputken kiinnitysmutterin kierteissä?
 8. Elikkäs, kertokaatten te rengastukseen perehtyneet kummoset renkaat pitäis ostaa kun onkelma on seuraavanlainen. Alustaa tiputettiin edestä maltillisesti (jotkut droppiolat sinne laitettiin), mutta silti alkuperäiset rättirenkaat eivät mahdu käännettäessä pyörimään lokareiden sisällä. Kahnaa kait sinne lokarin ulkoreunaan kiinni? Nyt sit olis hakusessa sopiva rengastus joka menis vielä alkuperäiselle vanteelle ja ei kahnais jokaisella parkkiksella lokasuojiin kiinni. Hirmu leveä rengas ei tarvii olla kun mun mielestä kapee rengastus on jotenkin nätimpi.
 9. Hoblaa, Auttakkee apinaa kun homma ei toimi. Virtalukko tosiaan lähti kaverin isän neuvoilla irti, mutta uutta tahi ehjää käytettyä ei saa tilalle mistään. Tuo on kait erikoinen malli kun on noin vanhassa autossa rattilukko sun muut systeemit. Jos jollakin on toimiva ylimääräisenä niin voisin jopa ostaa sellaisen.
 10. On jonkin verran menny vettä vantaassa kun edellisen kerran näitä vwaunuja olen harrastellu. Nyt olis sitten kysymys tuosta moottorin alle tulevasta lisätuesta jolla saadaan laatikon/konepaketin epämieluisa pompotus pois. Jotkut on rakennellu ihan itse näitä tukia, toisilla on tuo HC:ta saatava versio ja toisilla tuntuu olevan jotain ihan muuta. Kysymys kuuluu: Mitä olis sopivin vaihtoehto ihan tavallisen katukiusatun 1776cc koneen tuentaan kun pääasiassa haetaan bolt on vaihtoehtoa? Tietysti jos homma ei ole hankala toteuttaa ihan omista osasista niin neuvoja kuunnellaan aina.
 11. Jup. Kaverin isä joka aikoinaan näitä volkkareita huolsi ammatikseen muisti et siellä on sellaset katkeevat pultit. Anto mulle ohjeeks jotta lyöntitaltalla ja vasaralla sais mahdollisesti pyöräytettyä löysäks. Toinen vaihtoehto jotta laittais kaks mutteria pänniin sinne keulan tavaraluukun puolelle ja vääntäis niillä auki. Onnistuu jos ruuvien jenkaa tarpeeks näkyvissä. Pitäis kuulemma saada ensteks löysäks ja sit pitäis pystyä pyörittään ihan sormivoimin. Epäilyttää tuo sormivoin kohta noissa ohjeissa ku autolla jo melkein 50v ikää. Raportoidaan myöhemmin kuin homma onnistui.
 12. Jeps. Virtalukko kaputt. Ei käänny avain mihinkää vaikka kuinka runnoo....???? Eli kyseessä 63 mallin kupla jossa ei ole virtalukko siinä kojelaudassa vaan rattiakselissa sellasessa omassa kikkurassaan. Tää auto taitaa olla sellanen ameriikan viäntimalli ku on kaikkee muutakin kivaa laiteltu tehtaalla. Noh tuossa ajattelin jotta vaihdetaan lukko, mutta, mutta. Se kikkare siinä rattiakselossa on kiinni mitä eriskummallisilla pulteilla, kun mikään avain ei sopinut. Itse asiassa ne näyttää niin kuin olisivat niittien kupukannat, mutta kuitenkin ne on kierretty kiinni. Olettekos kummosilla vippaskonsteilla availleet noita niittikupukantaruuveja?? Niin ja jos olis sellaset yleispätevät ohjeet koko operaatioon kun olen ekaa kertaa virtalukkoa vaihtamassa. Jos siis noissa vanhemman mallin lukoissa joitakin muita sudenkuoppia vielä löytyy??
 13. Juu, tuossa mittailin niin takapää on kuskin puolelta noin 2cm alempana. Noh ohjeet löytyykin tältä foorumilta niin pitänee kun kerkee nostella kuskin puolta hiukka ylemmäksi. Kiitos asiantuntevista vastauksista.
 14. Eli tilanne seuraavanlainen: Eteen asennettu droppiolat ja takaa madallettu jokunen napsu. Nyt kuitenkin etupään kuskin puoleinen rengas kahnaa lokariin kiinni ääriasentoihin käännettäessä. Hanttarin puolen renkula mahtuu mukavasti pyörimään eikä kahnaa mihinkään. Yritin tuossa mittailla niin kuskin puoli edestä mitattuna on noin 3cm matalemmalla mitä hanttarin puoli. Takapäätä en huomannut mitata, mutta olisiko mahdollista jotta tuo takapään madallus mennyt jotenkin ketuilleen ja toinen puoli on hiukka alempana kuin toinen? Mistä taasen johtuis jotta takapää vääntää keulaa mukanaan toiselta puolen alemmas. Vai pitääkö alkaa purkamaa etupäätä? Mikä siellä droppiolkien asennuksessa olis voinu mennä näin reilusti pieleen? Itse en ole autoa vielä ehtinyt räpläämään vaan ainoastaan nauttinut komeista ajokeleistä. Niin juu auton vuosimalli on 63 jos se auttaa ongelman puintia.
×
×
 • Create New...