Jump to content

Termostaatti


Guest Mika Raussi

Recommended Posts

Guest Mika Raussi

Menee kyllä aika plajon OT:n puolelle noin volkkareiden suhteen, mutta täällä vois olla parhaiten tietoa.

 

Eli kaikkihan tietää miten esim AC:n myymä termostaatti öljylle toimii? No hienoa!

 

Nyt tarviis väsätä samalla periaatteella toimiva termostaatti noin tuplasti isommilla kanavilla ja alhaisella lämpötilalla. Pitäs siis saada jostain noin suurinpiirtein vastaava vahapanos joka turpoaa jossain mielellään 50 asteen lämmöissä. Oisko kellään hajua?

 

Jaa että miks ja mihin? No tarkotus ja suuri tarve ois tehdä öljyn jäähdytys minikaivuriin. Viime kesänä veti liikkeet aina aika hitooks kun vähän aikaa kuokki ja poltimpa jopa käteni puomin putkissa. Ilman termostaattia ei viittis kuitenkaan laittaa kun muuten ei saa syksyllä ja keväällä öljyjä edes riittävän lämpimiks ja liikkeet on taas turhauttavan hitaat.

Link to comment
Guest Mika Raussi

Ei 5000 riitä tolla pelillä. Ei toi mee edes kävelynopeutta :D

 

Totesin muuten tossa just, että kaikissa termareissa on varmaan aika pitkälti saman mallinen vahapanos. Ainakin tossa yhessä minkä leväytin. Nyt siis tarviis enää löytää alhaisessa lämmössä aukeeva termari, joka voi olla kyl haastavaa.

Link to comment
Guest pincers

Käyt paikallisesta T...hydrosta kyselemässä kokonaista öljynlauhdutin pakettia jossa on termostaatti ohjattu puhallin tai termobypass venttiilillä varustettu kenno.

Maksaa toki joitakin satasia mutta on valmis systeemi.

Link to comment
Guest Mika Raussi

Eipä tonne sähköflekti edes mahtuis. Ajatuksena on ollu laittaa kenno moottorin syylärin eteen. Kylmin termari tähän mennessä löydetty 73 astetta, joka on semmonen 20 astetta liikaa. Yhellä käsihanalla sais manuaalisysteemin, joka ei ois sekään paha, mutta tuntuu urpolta laittaa karvahattuviritelmää jos kenno maksaa 350€

 

Pitäs löytää halvempi kun toi kyseinen setrabbi, niin ois ihan ok. Painetta ton ei tarvii sietää juuri mitään, koska tulee paluu puolelle ;)

 

Ihme juttu kyllä miten saman kokosta setrabbia saa autoon pienillä liittimillä johonkin pariin sataan, mutta sit kun tahtois vähän isommat nipat (sama kenno), niin hinta pomppaa tonne taivaisiin. Pitääks tässä nyt sit laittaa kaks pien nippasta kennoa sit vai häh.

Link to comment
Guest Mika Raussi

Hitto kun tulee vähän idiootti olo. Tohonhan pitää tietenkin laittaa jäähy siten, että se kenno tyrkätään katolle tai ehkä paremmin takaikkunan alle ja sähköflektillä. Koko ajan tuskaillu tilaongelmien ja termostaattien kanssa ihan turhaan.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...