Jump to content

vw kupla 1300 -72 -> 1600 kone ja jarrujen selvittelyjä


Guest ElBata

Recommended Posts

Guest ElBata

Tervehdys harrastajat! Käväsin tänään muutoskatsastamassa kuplaa, johon vaihdettiin vakio 1600-motti 1300:n tilalle talven aikana. Muuten kiesi meni tarkastuksesta läpi, mutta etujarrut täytyisi olla tehokkaammat, tai asiasta pitäisi olla jokin selvitys, josta selviäisi, että 1300:n eturumpujarrut olisivat riittävät vastaamaan 1600 moottorilla varustettun mallin etujarruja. Meinaa alkaa ahdistamaan ja masentamaan koko touhu jo heti alkuun. Ehtiiköhän tässä ollenkaan ajelemaan... :(

 

Kysymyksiä: Oliko nyt järkevää vaihtaa eteen esimerkiksi 1303 tai 1302 mallin rumpujarrut, mitkä ovat käsittääkseni hieman kookkaammat? Ja meneekö ne nuihin 1300:n olka-akseleihin? Jarrukilvet menee ilmeisesti myös vaihtoon? Osassa S-malleissa on levyjarrut mutta olen ymmärtänyt, että joissain malleissa on käytetty hieman kookkaampia rumpuja?? Korjatkaa, neuvokaa ja kertokaa miten asia on.

 

Levyjarrut tulisivat liian kalliiksi, ellei niitä löydä jostain käyettynä. Ja siinä tapauksessa menee olka-akselit ja muuta romua vaihtoon. Ja nyt tosiaan pitäisi saada leima, että ehtisi edes hetken pärryytellä autolla ennen syksyn synkkyyttä. Talvella on taas aikaa tehdä suurempia remontteja.

 

Suuret kiitokset kaikille jotka vaivautuvat perehtymään asiaan!

Link to comment

Minkä takii pitäis olla tehokkaammat... rumpujarrut mitkä autossasi on,on kelpuutettu 135km/h nopeuteen saakka ja suomessa ei saa edes niin kovaa ajaa 1302/3 rumpujarruilla on hyväksytty samaan nopeuteen saakka... ja Berndt Wasastjerna:n sinisen kuplan viritysoppaan sivulla on vanha Vihuri-auton selvitys mitä pitää olla jarrut 1600 koneen kanssa 1300 mallin kulplassa... vaatimus on 230mm rummut jarrukengän leveydellä edessä 40mm ja takana 30mm

Link to comment
Guest ElBata

Minä kiitän tästä! Täytyypä tutustua kyseiseen opukseen ja hankkia mustaa valkoiselle, niin saadaan siunaus myös katsastajalta. :) Onhan kyseisessä kirjasessa tiedot ajantasalla, ettei ole tullut mitään yllättäviä muutoksia?

Link to comment
Guest ElBata

Olisko kellään mitään ideaa, mistä voisi saada jonku virallisen lausunnon tai lakipykälän, jonka mukaan nuo kyseiset jarrut olisivat riittävät?

Link to comment
  • 2 weeks later...
Guest ElBata

Kiitokset vinkistä! Muutoskatsastus onnistui. Juu etsi-toiminto on ihan näppärä olemassa, mutta kun en löytänyt hetken selailun jälkeen sopivaa tietoa, päätin kysyä.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...