Jump to content

Pallokeulan bensamittarissa häikkää, vai onko ominaisuus?


Recommended Posts

Hep

 

Osaisiko joku kertoa, onko seuraava asia vika, vaiko ominaisuus?

Pallokeulan bensamittari ilmoittaa että tankki olisi tyhjä, kun käyn tankilla niin lientä menee 25-30 litraa ja tämän jälkeen mittari ilmoittaa tankin olevan täys.

Muistaakseni pallokeulan tankin koko olisi 50-56 litraa, eli jotain ois tankissa vielä jäljellä, vaikka mittari toisin sanookin.

Lieneekö tämä auton mittarin ominaisuus, vai onko jotai vialla?

Kysymys ominaisuudesta siksi, että tuossa eräs kanssaharrastaja tuli kysymään itseltäni samaa asiaa ja totesin että samaa olen itsekin mietinyt.

Link to comment

Varmistamaton teoriani: Voisiko anturista olla vastusjohto poikki jostain kohtaa? Tämän kohdan "täydemmällä" puolella näyttää oikein, sitten kun bensapinta laskeutuu huonon kohdan alle katkeaa yhteys.

Eli mittari näyttäisi oikein kun on lähes täysi, sitten jossain kohtaa putoaa nollaan (nollaan putoaminen ei tapahdu esim. sekunnissa ajossa olevassa autossa vaan esim. 50 km aikana. Kun bensa loiskuu tankissa ja mittarissa on iso viive).

Link to comment
Guest Palloilia

Itsellä sama vika/ominaisuus. Se on aina pidettävä tankkia melkein täynnä, että tuosta tolkkua saa.

Pystyykö tuota vastus lankaa jotenkin korjaamaan vai uutta anturia vaan?

Link to comment

Kyllä kai sekin on mahdollista että yhteys katkeaa kun tankki menee tarpeeksi tyhjäksi mutta silloin mittarin pitäisi maata samassa asennossa kuin autosta sähköt pois. Ja tapahtuuko tämä bensamittarin lasku äkillisesti vain tasaisesti kokomatkalta.

 

Ja jos vastuslanka olisi poikki niin silloin se mittari ei näyttäisi luultavasti mitään.

 

Ja mitä anturin korjaamiseen tulee niin se on miltei mahdotonta. Ainut mitä voisi koettaa on vastuslankojen putsaaminen varovasti mutta. Sanoisin näin että jos anturin auki otat pitää ajatella että suurella todennäköisyydellä tarvitset operaation jälkeen uuden anturin.

 

Kuva mitä sieltä sisältä löytyy (niin siis oletin kokoajan että sulla on tuubi tyyppinen anturi)

http://images.thesamba.com/vw/gallery/pix/342247.jpg

Link to comment

Niin tuo minun teoria ei voi toimia ainakaan tuossa vanhassa putkimallisessa anturissa. Uudempi 73-79 on vipumallinen missä lanka on rullalla.

Jos vika on katkennut lanka niinn mittarin pitäisi tosiaan "tyhjänä" näyttää samaa kuin ilman virtoja justiinsa niinkuin Tanhis sanoi.

Link to comment
Guest Palloilia

Jaahas voisi jopa harkita tuon uuden anturin ostoa kun on tehtynä luukkukin konttiin mistä pääsee käsiksi tuohon anturiin. Ei mahottomia näytä maksavankaan jos vain tuo laadukas on.

 

Ja mittarista vielä niin mulla ainakin se viisari menee melkein heti nollille kun mittarin mukaan rupee bensaa olemaan hieman alle puoli tankkia.

Link to comment

Kun ja jos vaihdat uuden anturin, niin näet kyllä syyn tohon "ominaisuuteen" kun vilkaiset sitä vanhaa. Kuplani -70 mallinen teki aivan samaa. Otin anturin irti ja langat oli aivan kulahtaneet puoleen väliin mitta-aluetta.

 

Ei sitä oikein saanut korjattua kun langanvahvuus on jotain aivan olematonta. Uusi anturi vei vian mennessään.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...