Jump to content

Möhkön squirttaus


Tero87

Recommended Posts

Tänään tuli hiukan turattua kuplan kans. Saatiin kun saatiinkin yhteys boxiin, hiukan jännitti että kyrvähtääkö koko laite mutta ei onneksi. Sellanen ongelma kuitenkin tuli sytkän kanssa että ei anna kipinää aina. Megatunesta kun katsoo niin kone näyttää startatessa kierrosluvuksi välillä 60rpm ja välillä 1000rpm. Eli kun starttaa niin muutaman kerran saattaa luvata mutta sitten ei mitään. Olisiko vika VR anturissa? Startin johdot menee ainakin vaihtoon kun pyörittää melko laiskasti. Sellanen tuli kanssa mieleen että voisiko vika olla piirilevyllä, esim, joku vastus liian suuri että sytytyksen ohjausjännite jäisi alhaiseksi. Tuohon piirilevylle kun oli tehty joitain muutoksia kortin rakentajan puolesta.

Link to comment

Tänään uutta koitosta, taas kun vähän aikaa pyöriteltiin niin välillä yski ja meinasi lähteä käyntiin, siinä aikamme pyöriteltiin niin startti kävi taas hiukan tavallista laiskemmaksi niin sitten ei enää mitään, ei antanut kipinää enää ollenkaan, voisiko olla että jännite laskee startatessa liian alas ja EDIS ei anna kipinää?

 

Tuli yksi toinenkin probleema, koneesta alkoi kuulua yhtääkkiä sellaista kumin kirskuntaa, mistähän voisi johtua kun ei tuolla koneen sisällä kai paljon mitään kumiosia ole. Perskeles kun meinaa vaan tulla takapakkia kokoajan. Ei kiinnostaisi enää alkaa konetta purkamaan. Ihan kun joku työntötangoista ottaisi johonkin kiinni?

Link to comment

Tarkista tulpat ja tulpan johdot. Niissä pitää olla tarpeeksi vastusta. Muuten mega sekoaa kun tulee äkkinäisestä kipinästä jotain RF häiriöitä.

 

Mulla oli 1K5 tulpanjohdot mutta ei riittänyt. Nyt on 5K tulpat ja 1K5 johdot.

 

Napsuuko pumpun rele startatessa?

Link to comment

Ilmeisesti anturin johdot oikein kytketty, kun kipinää on antanut?

Jos väärin, niin saattaa antaa kipinää silloin tällöin ja vastukselliset tulpat ehdottomasti ediksen kanssa.

Ediksen pitää antaa kipinää, kun vaan sähköä saa ja pyörittää konetta, ilman ecua myöskin.

Link to comment

Trikkeri on säädetty kohdilleen. kipinä tulee myös ilman ecua mutta ei aina. voisiko liian matala jännite akussa tehdä tätä? Vr anturin johdot käännetty kertaalleen. mistä tietää kumpi on kumpi? Vastukselliset tulpat löytyy myös. tulpanjohdot on perus motonet kamaa. Miten nuo tulpanjohdot kytketään tuohon puolaan, eikös tuo hukkakipinäpuola anna aina parittaisille sylintereille kipinän niin ajattelin josko järjestystä tarvisi muuttaa

Link to comment

Spark inverted Yes/No?

 

Mulla oli modi tehty ainakaan jotenkin hassusti ja tuo pitikin olla Yes, muistaakseni perus ohjeella jos tehty niin pitää olla No.

 

Mulla antoi tosiaan aina sillon tällöin kipunaa ja välillä ei ollenkaan...

 

-Puide-

Link to comment

Kierrostieto pätki ainakin aluksi, välillä näytti 60rpm ja välillä 1000rpm, heti kun rpm tieto näytti jotain järkevää esim 300rpm niin koitti lähteä käyntiin.

 

En nyt jaksa muistaa tuota Puiden tarkoittamaa Spark inverted Yes/No? mutta koitan huomenna ehtiä tallille tarkastamaan.

 

Tänään sain vihdonviimen tuon oman trikkerin ja hihnapyörän takasin, tarvii koittaa jos siinä väliaikasessa olisi ollut sen verta heittoa että tällä alkaisi toimiin.

post-4563-13888364832418_thumb.jpg

post-4563-13888364832835_thumb.jpg

Link to comment
Kaikki signaalipiuhat suojattuja? Vr ja edikselle menevät ja lähtevät?

Isommalla ja pienemmällä ilamraolla kokeiltu?

VR-anturin johto on suojattua, muut ei ole. Ilmarakoa on koitettu muuttaa mutta se ei auttanut. Voisiko vika olla levyllä kun tein itse tuon EDIS modauksen?

Link to comment

Perkule, sehän lähti käyntiin :D Nyt alkaa sit armoton säätäminen.

Vika paljastui tänään piirilevyltä. Pari tunnin miettimisen jälkeen keksittiin vielä katsoa piirilevyä ja vika löytyi sieltä. Levylle oli tehty jo ennestään paljon modauksia niin olin sotkenut yhden jumpperin paikan. Ei muuta kun vaihdettiin Ediksen signaalijohdon paikkaa johtosarjassa ja laitettiin LED19 ohjaamaan sytkään niin johan alkoi puhumaan.

Link to comment

Sen verran saatu säädettyä että käy tyhjäkäyntiä jo ihan ok, seuraavaksi sitten ulos tallista että pääsee säätään ajossa. Minkä lämpöisenä tuollaisen koneen kuuluisi käydä? Mulla anturi unohduspellissä.

Link to comment
  • 4 years later...
Guest Latriska73

Apuja tarvittais!

Meillä on tuo Tero87 tekemä kulpa pihassa ja megaruutasta katosi tiedot eli lopetti käymisen totaalisesti.

Olisko tuohon viimeisimpiä toimivaa asetusta tallessa jonka vois tallentaa uudelleen ruuttaan?

Olis kiva saada yhteys teroon jotta saatais hieman tietoa tästä autosta.

Link to comment
Guest Latriska73

Voi sentään, takuu ei ulotu enää niin pitkälle mutta voin vilkaista jos vanhalle läppärille on jäänyt jotain dataa menneiltä ajoilta.

Eipä tässä takuusta ole kyse vaan olis kiva saada liikkumaan tuo kampe ku ei ole täälläpäin asiantuntijoita... 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...