Jump to content

Hullu Päähänpisto osa 2. -74 Kupla


Guest ElBata

Recommended Posts

  • Replies 143
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Siis onko pohjalevy -74-mallisesta, korihan näyttäisi olevan -73-mallinen? Tuollainen kelpaisi itsellenikin, katselin juuri vastaavaa projektiaihiota Nettiautosssa, Mikkelissä oli myynnissä jalavanvihreä -73:nen, josta on lämpokotelot & pohja puhki.

Link to comment
Guest ElBata

Juu pohjalevy on tosiaan -74 mallinen ja koppa ilmeisesti se -73. Korissa näyttäs olevan lämpökanavat nopeasti vilkaistuna melko ehjät. Laittelen kuvia, kunhan saan kopan nostettua irti. Hiekkapuhaltaessapa sen sitten näkee, mitä jää käteen. :)

Link to comment
Guest ElBata

Noniin homma etenee! Käväsin tänään repimässä lokasuojat, puskurit ja astinlaudat irti. Lisäksi nostin koria hieman irti pohjalevystä. Tarkoituksena on nostaa kori sellaiselle rullilla kulkevalle metallipöydälle, joka helpottaa peltitöitä ja siirtelyä.

post-2933-13888365137448_thumb.jpg

Link to comment
Guest ElBata

Helmat tuntuvat olevan koko matkalta kovat. Liekkö jossain välissä korjattu? Ongelmallisin kohta näyttäisi olevan kuskinpuolen takalokasuojan liitoskohta, joka on melko rapsakan näköinen. Takahelmapelti on myös rutattu ihmeellisesti ja samalla tuo takapään sivuosa on revennyt irti liitoksestaan.

post-2933-13888365137702_thumb.jpg

Link to comment
  • 2 weeks later...

Nyt olis toinen kylki hiekkapuhallettu ja hitsattu. Oven alareunaa joutuu vielä vähän täppäämään. Ostin testin vuoksi Motonetistä 14,90€ maksavan kannumallisen hiekkapuhaltimen. Ihan näppärä peltien putsaukseen, mutta paksumpaan ruosteeseen ei tahdo pystyä. Hyväksi yhdistelmäksi osottautui karvalaikka ja hiekkapuhallus.

post-2933-13888365334874_thumb.jpg

Link to comment

Kuskinpuolen puhallusta ja hitsiä. Keulan sivut joutui muovailemaan lähes kokonaan puskurinkiinnikettä lukuunottamatta. Kaksi lokasuojankiinnikettä sai kehitellä rikoista ja muttereistä hitsaamaalla.

post-2933-1388836540997_thumb.jpg

Link to comment

Vielä olis keulassa pari pikkukohtaa hitsattavana ja sitten hitsauksen Grande Finale, eli tuon rapean peräpään muovailu.

Kuskin ovessa ei onneksi ollut yhtään reikää. Seuraavassa jaksossa näemme, miten korjauspalat loksahtavat paikoilleen.

 

PS. Motonetin kannupuhaltimen suutin kulahti jo väljäksi, eikä laite toimi enää kunnolla. Täytyy värkätä toinen suutin jostain.

Link to comment
Kuskinpuolen puhallusta ja hitsiä. Keulan sivut joutui muovailemaan lähes kokonaan puskurinkiinnikettä lukuunottamatta. Kaksi lokasuojankiinnikettä sai kehitellä rikoista ja muttereistä hitsaamaalla.

Osta tälläsiä niin ei tartte pelata prikkojen kanssa.

998.jpg

Link to comment
  • 1 month later...

Hitsailut ovat edenneet hiljalleen viikonloppuisin. Keula ja kyljet alkavat olla peltien osalta valmiina, mutta peräpäässä on vielä hitsailtavaa muutamalle viikonlopulle. Soviteltiin koria ensimmäistä kertaa pohjalevyn päälle. Hyvin osui kaikki kiinnikkeet kohdilleen.

post-2933-1388836588052_thumb.jpg

Link to comment

Pohjalevy oli kiertynyt hieman korkkiruuville entisen omistajan kolarin seurauksena. Hitsasimme tallin lattiaan rautapalkin poikittain, josta pohjalevyn takaosa vedettiin tiukasti lattiaa vasten kuormaliinalla. Keula lepää pitkittäisen palkin varassa, johon on lisäksi hitsattu L-kirjaimen muotoinen tuki estämään keulan nousemisen irti maasta tunkkauksen yhteydessä. Vanhaan akseliputkeen laitettiin rautatanko sisään, josta väännätettiin pohjalevyn linjat suoraan koritunkin avulla. Näin saatiin kierteisyys pois koko matkalta, eikä lattiapellit tai pohjalevyn etuosa vääntynyt väärään asentoon.

post-2933-13888365880624_thumb.jpg

Link to comment
Guest Toheltaja

998.jpg

 

 

 

Mulla on isohko laatikollinen noita hitsimuttereita jotka on 97% identtisiä volkkarin käyttämien kanssa niitä saanee kyllä etrasta / würhiltakin mutta kappalemäärät liene oltava satoja kun laatikot on sen kokoisia...

Link to comment
  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...