Jump to content

Tulppa lensi pihalle -> käynti hukassa


Recommended Posts

Elikkä kuplasta (vakio 1200 -64) irtosi ajossa tulppa komean poksahduksen saattelemana. En tiedä oliko löyhällä vai menikö kierteet, mutta sain sen kuitenkin ruuvattua paikalleen ja tuntui kiristyvän ok. Tämän jälkeen käyntiin, käynnistyi hieman vaivalloisesti, mutta varmasti. Kuitenkaan tyhjäkäynnillä ei jaksa käydä, ja liikkeelle lähtöön hyytyy, eli ei jaksa vääntää juurikaan. Liikkeelle yritettäessä kuuluu myös poksahtelua satunnaisesti, mitä ei ole koskaan aikaisemmin kuulunut. Tyhjäkäyntikin on aikaisemmin ollut tasainen. Mikähän mahtaa olla vialla??? Irronneelle tulpalle (pelkääjän puolen etummainen) tulee kipinä. Käynnistelyjen ja liikkeellelähtöyritysten jälkeen kokeilin kaikki tulpat läpi, kuskinpuoleiset olivat erittäin kuumia, kun taas pelkääjän puolen vain hieman lämpimiä.

 

Kaikki vinkit tervetulleita, kaverin häät lähestyy ja hääauto levinneenä :( Ja jos mahdollista rautalangasta vääntäen, oma osaaminen öljynvaihdon tasolla...

Link to comment
Guest Miksu

Mulla lähti kans kerran kiertehiltä, mutta ilimeesesti pahempaa vahinkua ei tullu. Ruuvasin paikoolleensa kun olin ensin ajanu Vaasasta Seinäjoelle!

Toki mullakin on samanlaatuusia ongelmia pienemmäs mittakaavas, mutta tuskinpa tästä tulupan irtuamisesta johtuu...

Pitää mennä asentelemahan uutta etuakselia paikoolleensa näin komiana kesäpäivänä! (piru kun on pultit tiukas!)

Link to comment

Kai laitoit tietenkin uuden (uudet?) tulpan irronneen tilalle ?

 

Kuulostaa juurikin siltä, että se irronneena ollut tulppa on joko viallinen (ottanut lennossa mahdollisesti osumaa, kärkiväli väärä ym), tai sitten tulppa on löysällä tai ei jostain muusta syystä pidä painetta (vuotaa).

 

Koitappa uutta tulppaa, eiköhän ala toimimaan. Tulpanvaihtohommiin ei kannata alkaa jos kone on aivan kuuma, saattaa olla tulpankierteille pahitteeksi.

Link to comment
Kai laitoit tietenkin uuden (uudet?) tulpan irronneen tilalle ?

 

Vaihdoin tosiaan tuliterän tulpan irronneen tilalle, mutta tämä ei siis ratkaissut ongelmaa. Pitää tänään vaihtaa loputkin tulpat, vaikka tuskin se mitään auttaa. Lisää ajatuksia mikä voisi olla vialla?

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...