Jump to content

-52 kuplan takajousen kireys


eekoo

Recommended Posts

tästä on keskusteltu varmaan useassakin topicissa mutta laitan kuiteskin uuden.. Laitoin takajouset niin että kun latta meni juuri ja juuri vapaasti sisään tilaansa niin vedin ulos ja pudotin siitä asennosta kaksi booria alaspäin ja sitten puristimella väänsin tilaansa, nyt alkaa olla painot päällä mutta pyörät on edelleen aika paljon sisäänpäin.

 

Mikähän on karkea arvio tuosta kiristämisestä? Nyt saattaa olla myös niin että jouset ovat vaihtaneet puolta verrattuna alkuperäiseen.

Link to comment

Tämä taitaa olla yksi niistä kysymyksistä mihin on hiton vaikea vastata kun 60 vuotta parhaimmillaan autossa olleet jousisauvat ovat jo saattaneet vähän kuoleentua.

 

Mutta yleisesti ottaen ihan ulkonäöllisistäkin syistä noudattaisin näitä ohjeita.

 

Positiivista camberia (renkaan yläreuna ulompana kuin alareuna) ei kuulu olla.

 

Pelkän painon lisäämisellä autoon renkaiden asento ei asetu oikeaksi vain sitä pitää rullailla vähän ees taas että renkaat asettuvat oikeaan kulmaan ja korkeuteen.

 

Sisä ja ulkobooreja on erimäärä eli sisä ja ulkobooreja vaihtelemalla saat yllättävän tarkan korkeudensäädön takapäähän.

 

Etu tai takakenossa oleva auto ei näytä alkuperäiseltä eli säädä takapää hitusen korkeammalle kuin etupää.

Link to comment

Mulla on kotona kirjanen jossa kerrotaan montako astetta latan kuuluu olla alaspäin vaakatasosta kuormittamattomana. Koetan illalla muistaa katsoa ja postata tiedon tänne, jollei joku nopeampi ja ahkerampi sitä ennen löydä sitä netin syövereistä... :)

Link to comment

Tuostahan on käyty keskustelua, että kärsiikö vääntösauva jos puolet vaihtuu ja yllä olevan ohjeen mukaan asialla ei näytä olevan merkistystä. (Splitin sauvoissahan L/R ei ole merkitty.)

 

Oma kokemus splitin sauvoista on, että esijännitystä tarvitaan yllättävän vähän verrattuna esim. -67 vääntösauvoihin. Paksuusero 22->25mm tekee tehtävänsä.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...