Jump to content

Päittäisvälyksen mittaus paikallaan olevasta koneesta 0.15 mm - OK?


Recommended Posts

Projektiautolla (-74 1300 Kupla) ajettu alkuperäisellä koneella varmuudella 120 tkm, öljyjä vaihdettu ilmeisesti kohtuu hyvin ja ajeltu rauhallisesti. Kone ei ole ollut käynnissä n. 10 vuoteen, mutta pyörii vaivatta käsin. 

Mittasin kellolla päittäisvälyksesksi 0.15 mm. Tein mittauksen 3 kertaa, asetin magneettijalan ja kellon välillä uudelleen, ja mittauspisteenä hihnapyörän pultin aluslaatta, tulos oli aina kutakuinkin sama 0.145-0.155. Kone siis paikallaan ja magneettijalan laitoin kiinni 4. pytyn päällä olevaan peltiin. Onkohan mittaus luotettava/oikein tehty?

 

Joissain oppaissa 0.15 mm on mainittu korjausrajana, mutta ilmeisesti ei kannata orkkiskokoonpanoa lähteä vielä ko. välyksellä purkamaan jos kone toimii muuten ja tarkoitus on ajella joitakin satoja, max parituhatta km vuodessa? Tein mittauksen ennen seisseen koneen 'elvytysosien + nesteiden' asennusta ja perussäätöjä ettei mene työ ja osat hukkaan jos kone on kaputt.

Link to comment

Kovaa ajoa vaan... Vastahan tuo on sisäänajettu päittäisen osalta, tuoreet öljyt , kannu katolle josta lapolla bensa ja omasta pumpusta toiseen kannuun letku ja pilotilla käyntiin niin selviää missä kunnossa laakerit on ja pelaako bensapumppu jne.

Link to comment

Käytön kannalta ok välys. 

Mutta tuo tuntuu hihniksestä nykiessä jo lotinavälyksenä. Mahdollisena myynti hetkenä ei vakuuta mahd ostajaa koneen hyvyydestä

 

Jos tarvetta, niin voin myydä 0.02mm paksumman shimmin sulle viitosella. (sis postin)

Tässä vaiheessa ehkä kannattava juttu?

Jos kiinnostaa jatketaan privalla....

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...