Jump to content

huurteen poisto!


Recommended Posts

joo tätä asiaa on käsitelty miljoonakaksisataatuhatta kertaa mutta silti!

ajattelin laittaa kuplan omiin putkiin tuulilasille puhalluksen miten olette toteuttaneet?: esim::

tietokoneen tuulettimet,muun merkkisen kulkineen puhallin?

mulla jävi mielessä esim saab 99:Sin kotelo ja siitä letkut tai sitten tuo eberi varapyörän paikalle ja siitä letkulla haaroittaen omiin putkiin.... sais puhalluksen aikaan!

Link to comment

Oman kokemukseni mukaan tietokoneen puhaltimesta ei ole mitään hyötyä. Pari kymppiä maksavalla "huurteenpoisto" puhaltimella saa jo hieman paremman tuloksen.

Eberi on paras valinta. Sillä pysyy ikkunat auki koko autosta ja lämmintäkin riittää.

Jos ei ole varaa eberiin niin sitten voi hakea romikselta vaikka sen saabin raitisilmapuhaltimen. Saa samalla puhallustehon säädön. Itse viritin moisen edelliseen kuplaan siten,että lämmönvaihtimilta tulevat putket puhaltimen imupuolelle ja puhallus orggis kanavia pitkin ikkunaan. Kytkin tuli kojelautaan. Kesäksi,sitten vaihtimilta tulevat putket irti puhaltimesta niin sai kylmää ilmaa.

Link to comment
Biltemasta 12V konehuoneen tuuletin

 

Tää on hyvä ja halpa (jos mahdollista samoissa kuorissa).

 

25_831iso.jpg

 

Ainakin hinta/laatusuhde kohillaan. Tuo puhaltaa jo aina penteleesti, kun ottaa a-tolpissa nousevista putkista ne jakopalikat pois, liittää jatkoputkella ne putket ton flektin imupuolelle ja sit painepuolelta jakaa niin aika hvyin pelaa kanavaimurina.

 

 

Itellä -72 kuplassa (kojelaudassa kolme suutinta + lasin alakulmissa puhallus, alunperin ritilä nokkapellissa ja sen alla muovinen "ilmanohjauspönttö") tuollainen viritetty raitisilmakäyttöön niin et puhallin on kojelaudan takana keskellä (imu eteenpäin ja paine silloin suoraan ylöspäin) ja painepuolella on salaojaputken muovinen t-haara (~70 mm). Haara on vakiosuuttimien välissä alkuperäisen pöntön paikalla niin et kahdella pringles-purkilla saa yhdistettyä sen muovisuuttimien isoihin sisäänmenoaukkoihin. Samojen suuttimien LÄMPIMÄN ILMAN pienemmistä sisäänmenoaukoista puolestaan on vedetty letkut keskisuuttimen molempiin pieniin sisäänmenoihin.

 

Näin puhaltaa hyvin viileetä kesällä kaikista suuttimista, paitsi alakulmista, joista ei siinä on niin väliksikään. Samalla tavalla tietty voi jakaa lämpimänkin, jos vaikka vaan sit tekee niihin pringlespurkkeihin tai johonkin muualle systeemiin reiät, joista voi ryöstää alakulmiin puhallusta. Itsellä on lämmitettävä tuulilasi niin ei tarvi tota miettiä...

 

Mut tuo Bilateeman venepuhallin on hyvä ja kohtuullisen hiljainenkin, jos vaan viittii kerran kesässä purkaa ja rasvata laakerit.

Link to comment

Tuollainen konehuoneen puhallin minullakin 1302saudissa, mutta en kyllä suosittele muita sitä käyttämään. Ihan oikean auton puhaltimen sovittamalla hiukan suuremmalla työllä saa hurjan määrän enemmän ilmaa liikkumaan (siis silleensä kun ihan oikeissaklin autoissa).

Link to comment
Guest Forsbacka

Virittelin jonkun tuntemattomaksi jääneen auton puhaltimen kuplaan. Olisko ollu LT volkkarin. Muodoltaan aikapaljon samannäköinen kun toi Bilteman puhallin. Vaaditut putkilähdöt laminoin lasikuidusta. Pistin vielä 150 W:n edestä vastuslankaa sinne putkeen, mutta eipä sitä mahdollista lämpöä kyllä huomaa kuin hyvällä mielikuvituksella. Ajattelin että voinpahan katsastusinssille sitä esitellä jos se huurteenpoisto alkaa sitä kiinnostaa.

Helvetin ruma ja iso pönttö siitä tuli. Ei kehtaa peltiä avata ku lukitussa autotallissa.

Link to comment
Guest Forsbacka
mistä löytyy edullista haitari putkea alumiinista? tarvetta olisi 3" halkaisija ja 2,5m ja n.60mm metri.....

 

lappeenrannasta .....tarvikeliikkeestä löytyy kyl mut hintaa on kans!

 

Jep jep. Samat oli ongelmat. Ite satuin löytämään jotain puruimurinputkea, joten vetelin sillä. Mikähän firma noita putkia myy teollisuudelle? Etolassakaan ei taida alumiinista olla eikä ainakaan halvalla.

Link to comment
Guest Mika Raussi

Ilmastitointikäyttöön on olemassa alumiinikurttua. Sitä saa alan liikkeestä ja varmaan rautakaupan kautta vaikka onniselta. Se vaan on, että tuskin sekään on halpaa.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...