Jump to content

Vaihdeongelma


Guest oneway

Recommended Posts

Mulla on kuplassa(vm.-59) seuraavanlainen vaihdeongelmaa. Vaihteet katosivat tyystin. Ykkösvaihde jäi päälle eikä sitä saa pois. Keppi heiluu hervottomana ilman minkäälaista tuntumaa vaihteisiin riippumatta siitä onko auto käynnissä vai ei.

Kytkin ei vaikuta mitään.

Ennen ongelmaa vaihteet aina hieman rusahtivat mennessään päälle(1 ja pakki)Ajattelinn, että kuuluu asiaan huonon synkronoinnin takia. Välikaasulla toimi hieman jouhevammin.

 

Takapenkin alla on luukku josta näkyy akseli joka menee laatikkoon. Akseli liikkuu keppiä heilutellessa, mutta tuntuu siltä kuin se oli irronnut  jostain. Eili akseli ei liikuta mitään laatikossa.

Mikä ongelma?

Kiitos kommenteista

 

 

post-2115-0-55308800-1423297946_thumb.jpg

Link to comment

Onko mahdollista,että vaihdekepin puslat olisivat hajonneet. Akseli voi liikkua, mutta ei tarpeeksi. Onko kepin alapäässä jotain puslia sinne kun ei oikein näe. Jostain luin, että joku oli rälläköinyt aukon tunneliin saadakseen paremman näkyvyyden vaihdekepin alapäähän ja sitä kautta korjaus helpompaa. Onko joku täällä joutunut samalaiseen ongelmaan vai olenko ainoa muukalainen maan päällä :)

Link to comment

Vaihdekeppi on kiinni kahdella pultilla, pääset helpommalla kun irroitat sen, etkä ala laikkaamaan. 

 

Puslat löytyy sieltä reiästä mikä on takapenkin alla. kurkkaa sinne samalla kun heilutat vaihdekeppiä jos se edestä tuleva akseli liikkuu ja taaempi ei niin vika puslissa. jos se etummainen ei edes liiku silloin vika vaihdekepin paikkeilla, saattaa varmaan jotenkin pompata pois sieltä kupista. korjaantuu kun irroitat vaihdekepin ja laitat sen takaisin paikoilleen siihen "kuppiin" jos molemmat akselit liikkuu loistavasti niin sitten mennään edellisiä vastaajia kompaten.

Edited by beetles
Link to comment
  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...