Jump to content

mittariston tausta valot


Recommended Posts

jees hosion kanssa saatiin valot kuplaan kondikseen ,mutta nyt vatuttaa nuo mittarivalot. alkuperäisessä katkaisijassa on tuo himmennys toiminto,miulla se toimii on /off. saako korjattua? eli ongelmana on liian kirkkaat valot mittaristossa! saahan tuohon laitettua kyl pienenempi wattiset mutta kiva olisi jos tuo toiminto toimisi.... ja seuraava kysymys koskee = mulla on kuplassa "tuning" mittaristo eli sellanen vaalea aavistuksen mintuvärinen pohja niin minkä väriset polttimot sinne laittaisi tai huput.... hyppää silmille nuo valot! heh

Link to comment

siellä katkaisijan sisällä (noh, päädyssä) on resistorilanka joka on upotettu muistaakseni mallista riippuen johonkin bakeliittiin tms niin että vain pieni osa spiraalille kierretyn langan kyljestä näkyy. Niiden lankakierrosten pintaa pyyhkii varsi joka johtaa virtaa.. vastus muuttuu riippuen siitä mihin kohtaan vastuslankaa se varsi koskettaa.

 

Vian aiheuttaja on luultavasti katkennut vastuslanka. Se käy kuumana luonnostaan joten tinaus luultavasti ei kestä kauaa. Sitä voi tietysti kokeilla. Jos murtuma on siellä "sisällä" valetussa osassa mihin ei pääse käsiksi, niin vastusmittarilla voisi kenties paikantaa missä kohtaa se on, ja siitä kohtaa juottaa näkyvät langan osat yhteen. Mutta luultavasti se lanka on kulunut muualtakin heikoksi, ja on vain ajan kysymys milloin se paukahtaa uudelleen poikki... Sama juttu kuin bensamittarin anturissa.

 

Joissain mallissa se lanka ei ole valettu mihinkään aineeseen vaan on vain sellaisessa urassa vapaana. Se voi olla helpompi korjattava? Mutat samalla lailla se saattaa olla mennyt jo aika haperoksi muistakin kohdista.

 

Vastaan on tullut myös kuplan valokatkaisijoita joissa ei ole tuota säätövastuslankaa ollenkaan, vain tyhjä ura sille. En tiedä onko joku repinyt sen sitten pois vai onko se joku stanu/köyhän miehen versio.

 

Jan

Link to comment
Guest Mika Raussi

Toimiva säädinkään ei oo hyvä jos on lisämittareita viritetty perään. Edellisessä pirssissä tais olla kaikkkiaan 9 poltinta mittaritaulussa. Nuppia kun kääns tapista pois, niin säätö toimi kyllä, mutta käytännössä ne sammu kun putos säädön puolelle.

Link to comment
ei ole mittarit katkaisijan takana. erikseen... ! jees monessa pelissä ei kestä tuo himmennin juuri tuota että laitetaan esim lisämittarit himmenemään samalla.

 

Palaako sulla lisämittareiden valot

a) aina

b) kun virta on päällä

 

vai

c) erillinen katkaisija lisämittareiden valoille

d) eiku onhan ne siinä samassa

Link to comment

Minkäs takii siinä toi rele pitää olla välissä ?? Eiks olis fiksumpaa ottaa esim. sulakerasiasta parkkien sulakkeelta lanka lisämittareiden valoihin. Silloin ne syttyis kun laittaa parkit päälle.

Link to comment

Mittarivaloille siis relen kautta oma virta akulta...... !?!?!?

 

Toi on mun mielestä vähän turhaa liiottelua. Ei ne mittarivalot NIIN paljoo virtaa nappaa, ett johtosarjat alkais hehkumaan olipa ne kuinka vanhoja tahansa. Tai sitten sulla on TODELLA paljon lisämittareita.

Link to comment
Saahan sitä toki tehä ihan mitä lystää jos tahtoo, mutta ei se tarkota sitä, että siinä ois yhtään mitään järkeä.

 

Jos autoilussa aina pitäis olla jotain järkee, niin kyllä tämänkin palstan sais sitten tarpeettomana kuopata :D

Link to comment
Guest Mika Raussi
Saahan sitä toki tehä ihan mitä lystää jos tahtoo, mutta ei se tarkota sitä, että siinä ois yhtään mitään järkeä.

 

Jos autoilussa aina pitäis olla jotain järkee, niin kyllä tämänkin palstan sais sitten tarpeettomana kuopata :D

No ehdottomasti! Samalla voi kuopata meikäläisen ja ton yhen rotiskon tuolta tallista. Tosin kuoppaanhan sitä melkein päädyttiin.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...