Jump to content

sähkökonversio 6v --> 12v (koneen vaihto)


Guest migu

Recommended Posts

Hakutyökalut ei pysy käsissä.

 

Homman nimi olis seuraava:

Vaihdan vanhan -64 1300-koneen tilalle -68 1600 myllyn, jonka mukana tulee 12v laturi. Ja nyt tarttis tietoa mitä kaikkea pitää ottaa huomioon ja vaihtaa muutoksessa?

 

- polttimot

- releet?

- Jotain muuta, mitä?

 

Jostain luin että vanhaan 6v laatikkoon uudempi kone ei menis heittämälllä, ts. pitäis vaihtaa startin pusla ja jotain jyrsimistäkin on luvassa?

 

Onko tähän toimenpiteeseen olemassa jotain linkkiä tai vinkkiä?

Link to comment
  • 3 years later...
Guest Poppius

Nostellaas vanhoja... Eli oon kans tekemässä ko. muutosta, eli 12V akkua on jo onnistuneesti soviteltu paikalleen vm65 autoon. Onkos jossain taulukkoa, mistä näkisi minkäkokoiset sulakkeet kannattaisi tonne rasiaan laittaa? Puolet pienemmät, kuin 6V systeemissä? Arvot nyt kuitenkin tarvittaisiin...

Link to comment
Guest Poppius
Eiköhän nuo entisenkokoiset sulakkeet napsahda ihan yhtä lailla kun oikari tulee, jos akku syöttää virtansa sen läpi. Montako 4A sulaketta 12V kuplissa on?

Eli oot sitä mieltä, että noi 16 ja 8 amppeeriset on ihan ok 12 V systeemissäkin?

Link to comment

Jos toisen sulakkeen palamiseen kuluu 0.1 sek ja toisen 0.2 sek, niin asia lienee merkityksetön, vaikka prosentuaalinen ero on melko suuri?

 

Tuo ei ole aivan noin yksinkertainen asia, että sulakkeet puolta pienemmiksi. Pitäisi tietää myös 12 v laitteiden virrankulutus vs. 6 v laitteiden virran kulutus. Onko 6 v ja 12 V pyyhkijän moottori saman tehoinen, vai onko 12 v kenties tehokkaampi? Entä ajovalot? Onko wattimäärä sama 6 ja 12 volttisissa? Sitä paitst sulakkeet ovat suojaamassa JOHTOJA, ei sähkölaitteita, eli vaihdatteko myös johdot puolta ohuempiin, vai miksi ne sulakkeet pitäisi vaihtaa puolta pienempiin? Pitäisi laskea ne johdot, että paljonko virtaa ne kestää, ja valita sulakkeet sen mukaan.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...