Jump to content

rengas kysymys


Recommended Posts

hakua koitin mutta ei toivottua tulosta tai sitten en vaan löytänyt...

 

eli vanne 4 ja pualtuumaa kuplan vakio 4p vanne.

 

nykyiset suvikumit 165r15 ja rupeavat olemaan huonot ajaa.. lulluaa liikaa.. eli minkä kokoiset kumit olis jees. 185 taitaa olla ihan hulluttelua! entä 165/50/15? tai muu.... koko.... kerro kokemuksesi.

Link to comment
näyttää sen jälkeen tiineeltä oravalta..... vai onko ok??? eli mahtuuko? pysyykö?
`

 

Mahtuu ja pysyy. Eikä näytä miltään nisäkkäältä siunatussa tilassa. Itsellä oli pari kesää 185/65 joka nurkassa ja paransi miedon tontituksen kera ajettavuutta mielestäni sellaiset 134 %. Nyt on takana 185/70, näyttää paremmalle kun on pyöränaukko vähän täydempi.

 

Jos tuosta 165 ota tpaljon matalamman profiilin, edes tuon 165/65 niin jää ne aukot vähän tyhjän näkösiks paitti jos vetää reilusti tonttiin. Siis jos ulkonäköä ajattelee.

Link to comment

oolright jatketaan tutkimuksia...185 ei tule...kiitos....

 

ja eikö se niin ole jos ei korkeutta ole merkattu niin se on se 80?

 

tosiaan aikamoinen ero tulee 65 sarjalaiseen jo.

tiedä sitten jos 2kpl kapeempaa ja taakse leveämpää taakse olis tarjolla 8" leveetä vannetta..

Link to comment

Myynnissä olisi myös Typ3, hyvillä renkailla. Tällä muutossarjalla päivität ajonautinnon aivan eri tasolle kuin kuplalla pääsee millä tahansa ähtärirenkailla.

Link to comment
185/65 ei ole kyllä parhain valinta 4,5" kapealle vanteelle, kun normi mukaan vaatiin vähintään 5" leveän.

 

t. Mika

 

Näin on, joskin 185/70 sit taas on normin rajoissa. Tätä kokoa ei taida olla kuin Fuldalla ja Vredesteinilla, itsellä on Fuldan takanakit.

 

Ja kaikkihan on ähtäriä mikä ei oo Todellisten Gurujen virallisesti hyväksymää eli ouldskuulia, retroo, makaavalamppusta, splittii, ovaalii, huudridee, junista tai ainakin tuotu Amerikan ihmemaasta. Siinä sitä on aloittelija ihmeissään =).

Link to comment
Guest Raggare

vakiovanteilla (eniten kuplassa siis 15x4" kokosena) meni hyvin 125r15 ja 155r15. vakiokuplaan varmaan 145r15 joka kulmaan, taikka vähän madallettunakin, no ehkä sillon 135r15 eteen jo. 165r15 vois mennä kans taakse, pidentäs vähän perävälitystäki jo.

tässähän vois luetella vaikka kaikki rengaskoot..

ite valitsisin renkaat enimmäkseen kys auton luukin ja korkeuden mukaan. kortongeista en oikein välitä, onhan jo saksalainen suunnittelija sisällyttänyt renkaat yhdeksi komponentiksi jousituksessa ;)

Link to comment

 

Ja kaikkihan on ähtäriä mikä ei oo Todellisten Gurujen ™ virallisesti hyväksymää eli ouldskuulia, retroo, makaavalamppusta, splittii, ovaalii, huudridee, junista tai ainakin tuotu Amerikan ihmemaasta. Siinä sitä on aloittelija ihmeissään =).

 

Suutahti ;^D

Link to comment
ähtärit rokkaa.... juu hyvin sutii taas keskustelu.... tarjoa jos nurkissa ylimääräinen rengas setti vakio vanteille/vanteilla....

 

Jos normiajoa ajelet niin 145-165 kumi on eteen parhautta. Taakse vaikka 6" vannetta ja 205/70 kumia.

Link to comment

 

Ja kaikkihan on ähtäriä mikä ei oo Todellisten Gurujen virallisesti hyväksymää eli ouldskuulia, retroo, makaavalamppusta, splittii, ovaalii, huudridee, junista tai ainakin tuotu Amerikan ihmemaasta. Siinä sitä on aloittelija ihmeissään =).

 

Suutahti ;^D

 

Eipä suutahtanut, huomaa hymiö.

 

Pitää vaan laajentaa nyt laakista ähtärikäsitystä kun yks tod.näk. suosituimmista rengasleveyksistä on Ei-Hyväksyttyjen listalla =). Mut hei, pitäiskö ysivitonen bensakin sit vähän niinkun julistaa ähtäripensaksi, monessa kuplassa varmaan on käytetty sitä yhtä aikaa mangelssien, saabin penkkien ja takaspoileriluukkujen + takalasinritilöiden kanssa? Itse ajan onneksi ysikasilla.

 

Meikän mosse nyt on varmaan Valistuneiden Harrastajien mielestä vaikka ilman renkaita noin 95-prosenttinen ähtäri, joten ei kannata enää kumeista vinoilusta nyrjähtää.

 

Sen verran itse asiastakin kuitenkin, ei oo juuri kokemusta noista kapeista etukumeista, mikä niissä tekee sen hyväksi normi-ajoon? Ilmeisesti näin on koska monella Todellisella Tietäjällä on oldskuul-makaavalamppunen-vaarin matkalaukku katolla- pahnassa tuollaiset yhdistettyn leveisiin&korkeisiin takaläskeihin? Liittyykö nimenomaan johonkin kuplan teknisiin omituisuuksiin?

Link to comment
Nääh kyllä on pystylampusta junakeulaan ajeltu esim tolla 145 renkaalla edessä ja mainiosti vaan rullaa ja ohjaus on kevyt eikä isotkaan lätäköt hämää kevytkeulaista kuplaa. 155 ja 165 leveys myös mainio.

 

Järkeen käypiä argumentteja kyllä. Itselläkin oli kyllä silloin harrastuksen alkuaikoina useamman suven alla 165/80-15 Misukat, mutta silloin ei kai vielä oikein tiennyt et onko ne hyvät kun ei ollut vertailupohjaa kuplista tai mistään muistakaan autoista. Ja ajo-omituisuudet oli muuten millään tavalla parantamattomat ja kulmat tod.näk. aivan viturallaan.

 

Kyseiset XZX:t vakio nelipulttivanteella löytyy edelleen ja vois vaikka periaatteessa olla myytävänäkin, olisko pintaa ehkä 4-5 milliä. Ei vaan nalleoluen tarvetta taida juuri auttaa. Sama autokin löytyy edelleen, mut se ei oo myynnissä. Ähtäröin sitä vielä toiset 9 vuotta, kai se ehtii sillä välin jo tulla muotiin =).

Link to comment
Guest ritariässä

jos ei halua tontitus- tai ähtärikumeihin mennä, kannattais harkita esim 175/70 kokoisia. noilla saa alustasta jo selkeesti jämäkämmän.

 

kannattaa myös muistaa rengaspaineiden vaikutus. jos ajaa vakiokumeilla ja tehtaan painesuosituksilla, on kyyti varmasti kuin käärmeen selässä ratsastais.

 

ittellä on aina kaikissa kuplissa ollut takana yli 2 barin paineet ja edessäkin selkeesti yli 1,5 barin paineet.

Link to comment
Guest Punisher

No voisin itsekkin kysyä tässä kysymyksen.

 

Eli omaan kuplaan on nyt tulossa 15/10" kokoiset vanteet taakse ja 255/60 kumit.

 

Niin minkäs kokoiset kannattaisi eteen hankkia, siis vanteet ja kumit kun en usko että tollaset mitkä takana ovat eivät kovinkaan hyvin eteen käy, tai no käy mutta sitten kääntyvyys voi olla hiukan huono.

 

Eli mitä suosittelette eteen laitettavaksi? Mikä olisi maksimi koko mikä sopisi sinne.

 

Tossa omassa kuplassa on levitetyt lokarit, eli jonkun +10cm leveämmät kuin tavalliset

 

-Punisher

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...