Jump to content

varhaispalliksen kevennys...


Recommended Posts

tuossa pätee samat jipot kuin kuplassa...kaikki massat ja bitumit ym turhat pois....

 

mutta mistä vois painoa oikeesti karsia pois...missä on "turhaa" painoa....??? ilman että auton rakenne heikkenee liikaa...

 

lasikuidusta ovet, puskurit...jne....

 

 

onko kukaan ees koittanut tuota keventää...???

Link to comment
Guest Toheltaja

ei tartte ku ottaa ohjaamon ja matkustamon väliseinä pois niin kori notkistuu kummasti. Jos kisamallin teet, niin ei muuta ku rasiaporalla 100mm reikää ympäriämpäri joka puolta.

Link to comment

Laseista tulee varmaan bussimallissa paljon painoa, eli jos ne vaihtais muoviin mitka on laillista vaihtaa..

Ja peltivanteiden tilalle alumiittiset.

Lammonvaihtimet veks ja J putket tilalle.

Ala tankkaa bensatankkia tayteen, jos on tarkoitus kilpailla niin tankkaa vain senverran bensaa mita tarvitset yhteen lahtoon.

Takaluukun sais varmaan tehtya suht helposti kuidusta kans, kuten myos moottoriluukun.

Penkit pois mita ei kisaan tartte (vain kuskin penkki jaa)

 

Jan

Link to comment
ei tartte ku ottaa ohjaamon ja matkustamon väliseinä pois niin kori notkistuu kummasti.

 

juu ei....heh heh....

tuosta jäykkyydestä ei tingitä tippaakaan...mutta jos löytyy kohteita joista vois pudottaa...niin niistä sitten vaan...jos niitä nyt edes on..???

Link to comment
Guest Toheltaja

etuakselisto, taka-akselisto. Ne painaa aivan järkyttävästi... samaten jarrukamat. Isoa alumiittisatulaa ja uivaa levyä, simpukan tilalle alumiinihammastanko, konehuoneesta kaikki joutava tuplapellitys tankin ympäriltä, suurimman osan niistä ihme kotelojudansseista varmaan voi poistaa kans, tai ainakin ratkaista jotenkin muuten. Ovista sisäpellitykset vittuun, 0,75 alumiinilevy kiinni, oven avausmekanismi ikkunan pielee vaan vipuna, josta tanko lukolle, ikkunaveivit ja nostomekanismit veks. Kojelaudassa on kauheesti joutavaa kuorrutusta. Samaten voipi varmaan etuakselin etupuolelta runko-osia kevennellä (jos sulla on uudempi pallis), liukuovi painaa tolkuttomasti myös.

Link to comment

Jos ei ole tarkoitus katsastaa eika ajaa kadulla, niin lisaa voi kevennella varmaan.. esim. tuulilasinpyyhkijoiden moottori ja vivusto makeen. Ajovalojen umpiot veks. Pissapoika pois. Koko sisusta pois jos siella jotain on takaosassa. Pienin mahdollinen akku milla koneen saa kayntiin, tai jos ei ole aikomustakaan ajella sita varttimailia enempaa, niin akku ja laturi pois, jakajaksi magneetto. Akun lataaminen syo moottoritehoa muutenkin aivan turhaan. Vartilla ei tartte juuri jaahdytysta, ja puhallinkopankin voi jattaa pois, ja kaikki jaahdytyspellit. Jotain ilmanohjauspelteja voi jattaa hyodyntamaan ajoviimaa kansien ja oljynjaahdyttimen viilentamiseen. Tai voit laittaa jonkun sahkoflekti-viritelman pienimmalla mahdollisella akulla, vaikka pratkan 12V akku jos oikein pienen tahtoo. Starttaus ja lataus tapahtuu apukaapeleilla lahtojen valilla. Konehuoneen luukun voi jattaa kokonaan pois.

 

Pyoranlaakereista rasvat pois liuottimella, ja voitelu moottorioljylla, ettei jarruttele rasvat siella turhaan :) Isot rasvaklimpit on myos painavia, eli kaikki tohna pois akseliputkista ja rumpujen napojen sisalta.

 

Vaihteiston rattaiden hampaisiin keskelle ura, mista hampaiden valiin puristuva oljy paasee purkamaan painetta (vahentaa vastusta).

Vaihteisto-oljyksi jotain lirumpaa, vaikka automaattilaatikko-oljya tai laihaa moottorioljya.

 

tuskin pakussa tarttee kaikkia poikittaisia runkopalkkejakaan, ja tavaratilan lattian vois laikata pois ja korvata ohuella alumiinilevylla, pop-niiteilla vaan kiinni.

Link to comment
bugfuel + jani....älkää ottako enää...hehehh.....

 

 

kaikki nuo on vakavasti otettavia keinoja.... toiset enemman, toiset vahemman tehokkaita, mutta lopputuloksena yha ajokelpoinen auto :)

 

Jan

Link to comment
Guest Toheltaja

ottaisin vielä puskurit tietty, ovenkahvat ulkoa, etulokarin sisäosista voi roiskia isolla laikalla paljonkin veks. Sitte ku otat lasit pois niin ota etu ja takalasi kokonaan. Ei o niin kova ilmanvastus ku o tuulitunneli omasta takaa.

Link to comment

auton alkuperäistä ulkomuotoa ei tässä tapauksessa saisi oikeen paljon muutella...ainut silmiin pistävä muutos on matala alusta ja isommat pyörät alla....

 

elikkä...lasikuidusta puskurit, konehuoneen luukku, takapään luukku, ovet, mahdollisesti myös sivuovi....

 

tuossa on jo "muutamaksi" päiväksi muottien ottamista ja veistämistä...

valmiina noita ei saa mistään...???

 

rakennusohjeita..

http://www.volkkaripalsta.com/keskustelu/topic/4644-lasikuitu-muotit-ja-muotitus/

 

Link to comment

Ikkonoissa on todella paljon painoa. Ohuiden peltiosien keventäminen kannattaa jättää viimeiseksi. Kannattaa keskittyä alustan painaviin osiin kuten akselistot. Ja vinkkinä vaan, possun alumiinitukivarret ei ole juurikaan kevyemmät kuin kuplan peltiset. Tyhjä rullaava tölkin hylsy ilman ovia ja luukkuja saatiin painamaan 759.5kg. (tuon jälkeen tosin on otettu jo yli30kg taas tavaraa pois). Suurimmat painonsäästöt ikkunoissa ja ylimääräisissä lattioissa ja puskureiden sisuksissa.

 

Mika

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...