Jump to content

Kuplan koneen vaihdossa ilmeni ropleema....


Recommended Posts

Vaihdoin -65 kuplaan koneen. Mutta rupesin nyt ihmettelemään, että onko normaalia, että vaihteen ollessa päällä konetta jaksaa pyörittää hihnapyörästä käsin? Lisäksi takarenkaat pyörivät ihan vapaana, vaikka vaihde on päällä. Auto on vielä pukkien päällä enkä ole kasaillu konetta ajokuntoon. Kytkin, paineasetelma yms pitäs olla ok. Pitäskö vielä tempoa kone irti ja varmistaa et kaikki on ok?

Link to comment

Siis niinkuin hä eli siis jos auto on pukkien päällä vaihde silmässä niin kyllä konetta pitäisi pysytä pyörittämään hihnapyörästä käsin ja samalla takapyörien kuuluisi pyöriä.

 

Ja se että takapyörät pyörivät vaihde päällä takapyörät ilmassa niin sitä kutsutaan tasauspyörästöksi ja se autaa autoa kääntymään kurveihin ilman että takapyörät vinkuvat :) Niin siis oletuksena että toinen pyörä pyörii erisuuntaan kuin toinen.

Link to comment

Sehän on melkeen sama asia kuin se että pyörittäis konetta hihnapyörästä kun kone on pukissa. Ei siinä laatikkossa niin paljoa vastusta ole. kyllähän se auto maassakin liikkuu eteenpäin jos esim kiintoavaimella vääntää hihnapyörästä, vaikkakin silloin on voimaa enemmän.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...