Jump to content

Renkaat ja katsastus


Recommended Posts

Vaimon käyttiksessä on katsastus edessä ja sliksit alla, kaivelin varastot ja löytys taakse 185/75-14 ja eteen 175/65-14 ylimääräiset renkaat.

 

Samalla akselilla pitää olla samanlaiset renkaat mutta haittaako tuo profiilin mataluus/leveys suhteessa etu-taka akseli?

Link to comment

185/75R14 toimii varmasti, kunhan ei ota kiinni mihinkään. 175/65R14 on todennäköisesti kantavuusluokka 82 eli lienee liian vähän. 82 antaa 475 kg per pyörä, onko etuakselimassa otteella yli 950?

 

Epäkurantti rengas tuottaa aina poikkeuksetta hylkäyksen.

 

Autolla ei ole ole kovin paljoa muuta tartuntakohtaa tien pintaan kuin ne neljä kämmenen kokoista alaa renkaan ja tien välissä - onko näin tärkeän asian kanssa ideaa pelleillä - vaikka auto onkin vain vaimon käytössä ...?

Link to comment

Krhm... just vakuutusyhtiöön soitin ja suurensin henkiv...

 

;-D No ei vaan meinasin et pääsenkö tän loppukesän ilman uusien kesäratsujen ostoa noilla mitä varastosta löyty vai pitääkö tosiaan painella paikalliselle rengaskeisarille ja ostaa uudet...

 

Ei tolla pösöllä kyllä ajoa ole muuta kuin suurinpiirtein kotoo kylille ja takas pauttiarallaa 40-50km/h max.

 

Köyhänä ja kipeenä haluttas siirtää renkaitten osto ens kesän alkuun, silläkin rahalla sais hetikohta kuplaan lyhemmät vetarit ja etuakselin säädöllä ja vaikka mimmosta hilavitkutinta!

Link to comment
Guest piippu

Köyhänä ja kipeenä haluttas siirtää renkaitten osto ens kesän alkuun, silläkin rahalla sais hetikohta kuplaan lyhemmät vetarit ja etuakselin säädöllä ja vaikka mimmosta hilavitkutinta!

 

Pakollinen pilkunviilaus tähänväliin......

 

Melko edullisen vetari-, etuakseli- hilavitkutinpaketin oot löytänyt jos 158€ meinaat kaikki saada ;) Siis tuolla hintaa saat nuo 14" kumit kannettuna ovellesi ja 15" olisi näköjään 179€ eikä ole mitään pinnattuja...luulisin

 

...oli pakko päästä pätemään :) soriiiiiiii

Link to comment

On meinaan ihan oikeesti yleisin perustelu loppuunkuluneille renkaille katsastuksessa se, "ettei tälle autolle kyllä ole mitään tärkeitä ajoja, vaimo vie vaan lapset kouluun sillä joka aamu", kyllä HÄNEN omassa autossaan on sitten kyllä kunnon renkaat ...

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...