Jump to content

Muoviosien maalaus


Recommended Posts

Ei löytyny haulla. Väärä sana vai muuten vaan EVO?

Eli käyttiksen koelauta tarttis maalata. Tai ei pakko oo mutta mieli tekis kun väri ei miellytä. Jos tuon ruiskasee jollain maalilla mustaksi niin miten toimia?

Minkälaista maalia?

Millainen käsittely pinnalle ennen maalausta? Hionta ja pohjamaali?

Kauanko tuo pysyy, aurinko porottaa siihen kuitenkin kesällä kivasti. :)

Mahdollisesti muuta halpaa värin vaihto menetelmää kuin maalaus? Nukkaus taitaa olla hinnoissaan?

Link to comment

Itse olen käyttänyt käyttisten, niin halvempien kuin kalliimpienkin sipistelyyn mustavahaa jota saa kätevissä spraypulloissa jopa lähimmistä automarketeista. Parhaiten varustelluista liikkeistä löytyy tuota vahaa myös muun värisenä kuin mustana.

 

Vahan voi levittää sormella, villasukalla, siveltimellä tai annostellen suoraan pullosta, kuitenkin pitää huomata se että mitä tarkempaa jälkeä yrittää saada aikaiseksi sitä enemmän joutuu vahaamaan, yleensä, toki poikkeus vahvistaa säännön tässäkin asiassa.

 

Vaha on erittäin monikäyttöistä ja sitä kannattaa olla aina jemmassa purkki taikka pari. Käsistään kätevä ja vilkkaa mielikuvituksen omaava kaveri tekee sillä ihmeitä, esimerkiksi pesee virttyneet ja niin ankean harmaat tennissukat katseen kestäviksi saluunasukiksi...

 

P.S. Loma alkaa huomenna...

Link to comment

Kojelaudat on hankalia maalattavia,koska niitä on vuosien mittaan voideltu silikoneilla,mustavahoilla ja muilla suitsukkeilla.Ennen kun tekee mitään muuta,niin pesu ainakin 3kertaa rasvan/silikonin poistoaineella.Karhunkielellä kevyt karhennus ja taas pesu.Pölyjen poisto ja muovitartunta joko ruiskulla tai sprayllä.Mattamustaa joko ruiskulla tai sprayllä.Älä maalaa kiiltävällä,heijastusten takia.Muoviosia ei myöskään kannata maalata paksusti.Ja suojaamista riittää jos maalaat autossa paikallaan.Jos maalipintaan tulee "reikiä tai rakkuloita",niin pintaan on jäänyt silikonia ja voit kiitellä kaikkia silikonisuihkerasvareita.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...