Jump to content

Part II, Lukonkorjaaja Turusta löytyi...LISÄAPUA TARVITAAN!


Guest Paula

Recommended Posts

Guest Paula

Ensinnä kiitos vinkistä, jolla aivan ilmeisesti asiansa osaava lukonkorjaaja Turkusesta löytyi!!!! KIITOS!

 

Mutta tuon myötä tuli uusi ongelma! Mikäli vanhat lukot eivät ole korjattavissa, mistä löytänen uudet tilalle? Niitä ei nimittäin ole tuolla tarjolla, vaan pitää itse hankkia. Onkohan noita vielä saatavilla alkuperäisosina (Kastenwagen -71)? Joutuuko tyytymään uudistuotantoon?

 

-Poola-

Link to comment
Guest Paula

Koska en nyt ole se lukkoseppä...eikä autoni kahvoissa ole mitään vikaa. Lukot ei vaan toimi, niin onko niin, että pitää uusia lukkosysteemi kahvoja myöten? Pienoinen rautalangan vääntäminen tänne lienee nyt paikallaan.

 

-P-

Link to comment

Lukot ei toimi? Siis avaimet ei käänny lukoissa? Ei missään niistä? Onko avain oikein päin ja ovatko lukot rasvattu? Onko oikeat avaimet/oikea auto? ;-) Vanhoissa autoissa saattaa olla eri avain jokaiseen lukkoon, kun niitä on aikojen saatossa vaihdeltu muista autoista.

Link to comment
Guest Paula

No ei nyt ihan näin rautalankaa sentään! :) Auto on oikea ja se on omani, avain on oikea. Lukot eivät vaan toimi. Heräsi vaan mieleen kysymys siitä, että kun lukot pitää (ilmeisesti) vaihtaa, niin tarkoittaako se sitä että lukkojen vaihto tarkoittaa myös kahvojen vaihtoa!? Eikö pelkkien lukkopesien vaihto ja sarjoittaminen avaimeeni sentään riitä?

Link to comment
Guest Toheltaja

ei auta voitelut ja puhdistus jos ovat liian kuluneet... Mutta kahvoja ei tartte vaihtaa. Eiks nää selviäis kun painuu lukkosepälle ja sanoo että tahtoo kuntoon ja jos ei onnistu ni metsästät paremmat. Sarjottaminen on aika arvokasta muistaakseni, kun aikanaan kyselin porshceen noita hommia, lukot olivat suht pilalle kuluneet jo, joten oisin hommanu paremmat, mitkä oisvat sarjottanut. Jäi sarjottamatta kun kuulin hinnan. Toisaalta tuon hinnan takia voi olla halvempaa ostaa kokonaiset reprokahvat, mutta niiden avain useinmiten ei käy virtalukkoon muistaakseni. Saattaa avainmalli olla ihan erilainen ku virtalukossa...

Link to comment
Guest jukka nurmo

ei luulis 71 vuoden auton lukkojen olevan lukkosepälle paha rasti.

mut voihan se olla etteivät enään viitsi tehdä noita(pa..ka)

hommia.

olen kyllä itse korjauttanut joitakin vuosia sitten ovien lukkopesät lukkokorjaamossa.

ja laittoivat uudet haitat ja teetin samalla uudet avaimet.

Link to comment
Guest Paula

Jollei näillä neuvoilla, vinkeillä ja linkeillä kuin myös suorilla vastauksilla autoni ovet tule kuntoon...niin johan on ihme! Miljoonatriljoona Kiitosta! :)

Link to comment
Guest Mika Raussi

Karvahattu mallinen sarjottaminen on itseasiassa aika helppoa. Ei muuta kun avain lukkopesään ja viilalla kaikki törröttävä matalaks. Toimii oikeen mainiosti. Tietty yks kattomisen arvonen asia on kahvan kunto. Eli lukkoperän rejässä on ne urat syytä olla ok, niin pysyykin lukossa.

Link to comment

Mulla kunnostettiin paikallisella lukkosepällä oman -71 kombiwagenin kahvat, osa meni putsaamalla ja uudelleen sarjoittamalla, jokunen oli kuluneempi, tekivät uudet osat lukkopesiin kuluneiden tilalle. Luulisi Turustakin löytyvän jonkun kuka moisen osaa... tai viitsii tehdä. Ei ollut edes pahan hintaista täällä ainakaan.

Link to comment
Guest Paula

Lukkoni tulevat näillä ohjeilla ja neuvoilla syntymään uudestaan. Kaikki kultaiset neuvot ovat tallennetut "pää"tietokoneelleni. Lukkosepän palkka ei tosiaan kuulostanut huimalta korviini täälläkään...joten kyllä tästä asiallisilla kustannuksilla päästään. Varaosien löytyminenkin näyttää olevan suhtkoht hallinnassa. Joten ei muuten kuin kevättä ja kesää kohden...:)...avoimin mielin (ja lukittavin ovin!) :)

 

Muuten by the way...voiko CRC:tä (tai mitä se nyt oli) huitaista lukkoihin? Auttaisiko esim. talvivarastoinnin aikana siihen, että lukot eivät jässähtäisikään? Nyt ei ole kysymys tietystikään siitä, että lukot olisivat rasvaamattomat tms., ovat vaan tulleet matkansa päähän. Mutta jonkinnäköistä ennaltaehkäisyä kannattanee kuitenkin harrastaa? Hmmm...Mikä olisi paras aine tuohon? Lukkosula? Vaseliini? Jokin laadullisesti elämää suurempi ovenlukkoöljy? What?

 

-P-

Link to comment
Guest Mika Raussi

No eiks sielläkin ala kohta olla niitä villikaneja kadunkulmat täynnä? Singolle tulee käyttöä paljonkin, joten ei kannata kaikkea öljyä auton lukkoihin hölvätä.

Link to comment
Guest Paula

No niin. Pysyttäisiinkö auto-ongelmissa? Kiitos! :D Jotenkin mielestäni ollaan eksymässä aiheesta. :) Vaikkakin pitää kyllä todeta, että cityjänöjä kyllä ihan Turun keskustassa riittää...tarvetta harvennukselle olisi.

Link to comment
Oliks siulla nyt sit jo tekijä tolle hommalle vai kui?

 

Tai tää keskustelua saa erkaantumaan volkkareista, sen verran hassua porukkaa vastauksineee:) Tiedä vaikka saitte/saatte Paulan siirtymaan SaabKlubin asiakkaaksi,hih.

Link to comment
Guest Paula

Ei tuo keskustelun harhailu haittaa. Mikä lienen elämäntapa-intiaani itsekin...ja Saab -klubiin allekirjoittanut voisi helpostikin hurahtaa, koska arkiautona on Saab. Hyvin kelpaisi tänne vielä vanha käsivaihteinen Saab -96. Mielellään punainen.

 

Yksi lukkopaikka on olemassa, johon olen ajatellut pakuni viedä, mutta jos vaihtoehtoja on tiedossa lisää niin eihän tietomäärän lisääntyminen korjaajien suhteen ole koskaan haitaksi. Pääsee ainakin vertailemaan kustannuksia!

Link to comment
Guest Paula

RAT - TI - VAIH - DE ...Tavaan tuon lähinnä omaksi ilokseni. Ihan selvästi tosielämän blondi! Anteeksi! Mutta toisaalta...tännehän sain kirjoittaa puolihuolimattomasti...että onko tuo pieni lipsahdus loppupeleissä niin kauheaa. :D Mutta aiheellinen huomautus joka tapauksessa!

 

Sivumennen voisi vielä kysyä, osaakohan kukaan korjata 50 -luvun bensapumpun (oikein sellaisen huoltoaseman mittarin). Siihen saattanee olla vaikeaa löytää varaosia???

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...