Jump to content

Käypäinen hinta AS -lohkosta?


Guest Poppius

Recommended Posts

Kunnostusta kaipaavista 2öp lohkoista olen maksanu 0-30e, keskihînnan olles varma 20e. Kunnostettuja ei ole ollu tyrkyllä järkirahaan. Ja 1öp lohkoista en ole suostunu maksaa mitään. Ja tuol olis yksi porattu vakio sylintereille jälellä, jos on tarvetta. . . . . .

Link to comment
Guest Poppius

Jaahas, että niissä on sitten vielä eroja noissa öljynpaineventtilien määrissä. Kahdella on sitten vissiin parempi? Mistäs tunnistan tuommoisen kahdella varustetun? Toinen venttiili on ainakin vissiin siinä öljypumpun vieressä? Kun nyt on alkamassa "viri" konetta kasaamaan, niin onkos kahdella venttiilillä varustettu oltava ehdottomasti? Onko noissa esim öljykanavien suuruuksissa eroja?

Link to comment

Jaahas, että niissä on sitten vielä eroja noissa öljynpaineventtilien määrissä.

***

Kyllä

 

 

Kahdella on sitten vissiin parempi?

****

Kyllä

 

 

Mistäs tunnistan tuommoisen kahdella varustetun?

***

Siinä on 2kpl ö-paineventtili zydeemejä (?yllätys?)

 

 

Toinen venttiili on ainakin vissiin siinä öljypumpun vieressä?

***

Kyllä

Ja toinen on samassa lohkonpuoliskossa, mutta vauhtiksen puoleisessa päässä

 

 

Kun nyt on alkamassa "viri" konetta kasaamaan, niin onkos kahdella venttiilillä varustettu oltava ehdottomasti?

***

Osa roskapönttökuskeista ajaa 1mäntäsellä. Osa katukoneen tekijöistä ei koske 1mäntäseen edes pitkällä tikulla. 2mäntänen on parempi, muttei pakollinen (köyhälle pakollista on vain kuoleminen)

 

 

Onko noissa esim öljykanavien suuruuksissa eroja?

***

on

Link to comment

Mites onko esim F-lohkon öljykanavat yhtä pienet kuin sellaisen 1öp venttiilillä olevan lohkon jossa 6mm pinnapultit öljypumpunkannelle? Tässä F lohkossa oli 8mm pultit kannelle ja 1öp venttiili ja 10mm pinnapultit pytyille ja kansille. -anteeksi ot-

Link to comment
Guest Poppius

En oo vielä kerinny käydä kattomassa tuota kyseistä lohkoa, mutta onko näissä jokin nyrkkisääntö esim. mistä kuukaudesta/vuodesta eteenpäin on 2 öljynpaineventtiiliä? The Samban taulukon mukaan tuo AS stanssauksella oleva lohko olisi ekaa kertaa ollu heinäkuussa -74.

Link to comment
Guest Poppius

Juu, eli tässä on vähän puhuttu kahdesta asiasta. Eli olen koko ajan tarkoittamut lohkossa olevaa moottorinumeron edessä olevaa AS -kirjainyhdistelmää. Eli toi on varmasti kahdellä öp -venttiilillä???

AS21 ja AS41 jutut on sitten jotain materiaalikoodeja ymmärtääkseni...

Link to comment
Guest Toheltaja

AS41 valulla on ainakin uudemmat kammiot, ja ne ovat kaikki kahdella öljynpaineventtiilillä. Sitä en muista varmasti et onko AS21 valulla jo tuota uudempaa mallia vai sekaisin molempia... Se ei taasen mun makuun vaikuta hintaan mitenkään että onko lohko 1300 vai 1600 kairauksella, samasta valusta ne on, ja moottorikoko/moottorinumero koodilla ei juurikaan ole väliä näin ollen jos valumerkinnät ovat uudempaa mallia.

Link to comment
AS41 valulla on ainakin uudemmat kammiot, ja ne ovat kaikki kahdella öljynpaineventtiilillä. Sitä en muista varmasti et onko AS21 valulla jo tuota uudempaa mallia vai sekaisin
AS 41 ja AS 21 kaikki 2öp lohkoja.

Ensimmäiset 2-ÖP lohkot oli ilman AS merkinnällä tönärien aukkojen alta. Sitä en tiedä olivatko nämä samaa valua kuin aikaisemmat 1-öp lohkot, vai jo uutta, mutta ilman merkintää. Nää ekat erottaa siitä että 3 syltyn vauhtiksen puoleinen ylimmäinen pinnapultti ei ole syvällä upotuksella (lähes runkolaakerilla asti), vaan kuten 1-ÖP lohkoissa samassa tasossa muiden ylärivin pinnapulttien kanssa. Nää ekat on aika rare, olen törmännyt vain pari kertaa tämmöiseen.

Oma lukunsa on tehtaan kunnostamat lohkot. Perus sääntö on että lohko on vähintään yhtä hyvä kuin on moottorin koodilla oletettavissa. Mutta toisin päin on muutoksia; esim F lohkoa (norm 10mm pinnat kansiin, 6mm pinnat ö-pumppuun ja 1-ÖP), tätä voi olla tehty AS41 lohkoon 8mm kansien pinnapulteilla ja ihan uutena. Epäilen että jonku hetken jälkeen on 1öp lohkot ajettu tehtaalla ales (ja 10mm kansi pultit myös), ja sen jälkeen on lohkoa ollut saatavan a uutena vain parempaa tavaraa, vaikka 10v aikaisemmin ko koneessa olisi ollut huonompi lohko alunperin. Ja se taas on oma lukunsa jos on tehdaskunnostett F lohko (1 ÖP), mutta siihen on laitettu 8mm + case saver...

 

Tää on kuin jouluna, ikuna ei tiedä konetta purkaessa 100% varmasti mitä paketista löytyy oikeesti. Ja vastaako se toiveita :)

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...