Jump to content

Etujarruongelman ratkaisu


metake

Recommended Posts

Kaikki alkoi siitä, että tuli katsastuksessa hylsy, jarrut puolsi liikaa. Jarrut auki, kengät loppu, kengät eriparia (toiset ->64 ja toiset 65->). Ei löytynyt ->64 kenkiä (tasapäisille säätöruuveille) joten piti tyytyä 65-> kenkiin. Laikalla kiinteä pää kengistä suoraksi vinon sijaan. Pientä mittausta ja mitoiltaan täsmää ->64 kenkään.

 

Sitten iski Kiina-ilmiö ja sopivuus ei ollutkaan ihan toivottua. Kuplan jarruthan on hieman yksinkertaistetut ja sylkyn päästä puuttuu säätö, ja nyt kävi näin että kengät oli hivenen kaukana joten loppui polkimesta liikematka ja kolahti lattiaan.

 

Jarrut auki, pientä mittausta, pidennystarve n. 0,5 - 1 mm. Hitsauskoneella pidennystä kenkiin ja hionta tasaiseksi, mittaus ja kengät takaisin paikalleen ja säätö.

 

Nyt ottaa heti kiinni, poljin ei painu ylettömiä ja silti kengät ei laahaa, eli tuli hyvä. Totuuden näkee sitten katsastuksessa.

 

Tämä kaikki ihan vaan vinkkinä, jos jollakulla iskee sama ilmiö päälle.

 

 

Ja kuvia: Ekassa kuvassa näkyy kuinka sylkyn pää on kauempana kuin kiinteä pää. Toisessa kuvassa näkyy hitsaukset ja viimeisessä näkyy kengät valmiina.

post-948-13888361557487_thumb.jpg

post-948-13888361557692_thumb.jpg

post-948-13888361558014_thumb.jpg

Link to comment

Ei ole vika rummuissa, vanhoilla loppunkuluneillakin kengillä poljin oli ihan ok, ei painunut liian syvään. Syynä oli yksinkertaisesti se, että uusissa kengissä tuo lirvake joka tulee sylkkyä vasten oli hivenen liian lyhyt, sitä tarkoitin tuolla "Kiina-ilmiöllä".

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...