Jump to content

Usasta osto


tono

Recommended Posts

moikka,

 

mina toimitan usasta kaikenlaista tavaraa suomeen, seka auton osia etta kaikkea muuta maan ja taivaan valilta.

 

Jos tavaran hinta + postikulut yhteensa jaa alle about 100 euron, niin tullimaksua ei mene. Se johtuu siita etta jos tullimaksun maara olisi laskennallisesti alle 10eur, niin sita ei perita ollenkaan.

Asiaa hankaloittaa se, etta eri tavaralle on eri tullausprosentit. Auton tekniikan osille se on yleensa luokkaa 4%. Tullimaksu lasketaan siis tavaran hinnan ja postimaksun yhteissummasta.

 

Lisaksi mene maksuun ALV, joka on lahes aina 22%, lasketaan samoin tavaran hinnan ja postikulujen yhteissummasta.

 

 

Noin se siis PITAISI toimia, mutta kaytannossa asia on taysin postin/tullin kasittelijasta kiinni, melko mielivaltaisesti siella paatetaan mika paketi tullataan ja mika ei, eli koskaan ei voi olla varma. :)

 

 

Linkkisi ei toiminut mulla, vaatii sisaankirjautumisen jotta nakisi jotain.

Mutat minusta tuo on sen hintaluokan lahetys etat se voisi hyvinkin tulla pelkastaan noilla kuluilla kotiin asti ilman tullausta ja alvia.

 

Jan Andersson

Florida, USA.

Link to comment
korjasin linkin. Vähän selvitelly ja vissiin ATK kamasta ei edes menisi tulli maksua ja vissiinkin alaraja tullimaksulle on 150 € että alle menisi silti? ainoastaan alv pitäis maksaa.

 

 

tullimaksun alaraja riippuu tullausprosentista. 100e voi menna tullattavaksi jos tuotteelle maaratty prosentti on korkea, mutta jos tavaralle on maaratty pieni tullausprosentti, niin se jaa alle tullausrajan.

 

ALV ja tullimaksu kulkee yhdessa, maksat joko molemmat tai et kumpaakaan. (En ainakaan ole koskaan nahnyt etta vain toinen veloitettaisiin... olen usasta suomeen tilannut tavaraa 10+ vuotta..)

Link to comment
ALV ja tullimaksu kulkee yhdessa, maksat joko molemmat tai et kumpaakaan.

 

Ei, tai ei näin ainakaan viimeksi, eikä sitä edellisellä kerralla. Eli ainakin viimeksi ne tarkasteltiin erikseen, eli mulla jäi tulli alle 10 eur, ja sitä ei tarvinnut maksaa. ALV piti maksaa, mutta se olikin jotain 30 eur luokkaa.

Link to comment
ALV ja tullimaksu kulkee yhdessa, maksat joko molemmat tai et kumpaakaan.

 

Ei, tai ei näin ainakaan viimeksi, eikä sitä edellisellä kerralla. Eli ainakin viimeksi ne tarkasteltiin erikseen, eli mulla jäi tulli alle 10 eur, ja sitä ei tarvinnut maksaa. ALV piti maksaa, mutta se olikin jotain 30 eur luokkaa.

 

Höpöhöpö, oli sitten ALV tai tulli, niin se pitää maksaa jos se menee yli kympin.. Ja sehän lasketaan:

 

osa x euroo kertaa tulli ja siihen rahti päälle ja sitten koko paskasta alv.

Link to comment

Niin siis saannot ja rajat on mita on, mutta kaytanto on usein ihan eri. Riippuu taysin kasittelijasta mita joutuu maksamaan tai joutuuko mitaan. Joskus mene useamman satasen tavara suoraan kotiin ilman mitaan tulleja ja alveja.

Link to comment

Juu sevverta vinkkiä että lopullinen hinta Suomessa on helppo päätellä kertoimella 1.3 (eli tuotteen hinta + rahtikulut x 1.3 = hinta tullattuna Suomessa) jossa on alvia 22% ja tullia reippaasti eli se 8% jää siis tod-näk tuon alle kirkkasti. Mutta et ainakaan laske alakanttiin. Tuotteita tilaillessa kun helposti unohtuu että tulli lasketaan tuotteen hinta + rahtikulut johon sitten tulee se alvi vielä päälle.

 

Isot pojat ovat kertoneet että lähettäjä usein "kaunistelee" tuotteiden hintoja alakanttiin mahdollisen tullin pienentämiseksi tai jopa kokonaan pois saamiseksi. Olen ko. isoilta pojilta kuullut myös tarinan siitä, kuinka ulkomailta tilattu kännykkä tuli neljässä paketissa (akku, laturi, kuoret, puhelin) jotta saatiin tulliarvot alas ja puhelin halvalla Finlandiaan :) Ja ainahan on tämä "Gift" tai "Birthday present" mahdollisuus pakettiin merkata myös.

 

Bugfuelin kautta kierrättämistä kannattaa myös harkita jo senkin takia, että nettikauppojen rahtimaksuissa on usein ilmaa eli tekevät bisnestä tälläkin saralla. Jan voi saada halvemmalla tänne tavaran, plus että yksityishenkilön lähettämiä syynätään kai eri tavalla tullissa who knows.

 

Mutta sen tiedän että vaikka tilasin vintage kampetta jenkeistä kuukausi sitten noin 1200 euron edestä, ja myyjä yritti laittaa arvoksi lappuihin 120 dollaria, niin U.S. Customs pysäytti paketin ja soitti lähettäjälle kysyäkseen todellisen arvon. No, tänne tullessa paketin arvo olikin sitten jo 1500 dollaria ja rahtimaksuineen tulli + alvi oli nippa nappa 300 euroa.

 

Että ei se aina onnistu vaikka yrittäisit kuinka :D

Link to comment

joo ei ne ihan tyhmia ole tullissa kummassakaan paassa. Jos eivat saa uskottavaa selvitysta tavaran arvosta, niin ilmeisesti saavat itse maarata "sopivan" hinnan mista laskevat sitten nuo "rangaistusmaksut". Osaa ne nettia kayttaa tavaroiden hinnan maarittamiseen.

 

Jonkun verran voi koittaa hintaa ilmoittaa alakanttiin, mutta uskottavuus pitaa sailya. Ei tonnin tavaraa saa menemaan parin kympin hinnalla :)

Link to comment
  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...