Jump to content

IRS- ja heilurilaatikon risteys?


Recommended Posts

Pystyykö tekemään heilurilaatikosta IRS-laatikon? Ajatus seuraava: IRS laatikosta differentiaali ja vasen sivuposki. Toisesta IRS laatikosta sama vasen sivuposki mistä sitten tulis oikea sivuposki heilurilaatikkoon. Sopiiko sitten lautaspyörä heilurin differentiaalista IRS:än differentiaaliin? Ja sopiiko sivuposket differentialineen heilurilaatikon kuoren kans yhteen?

Ajatuksen takana on laatikon pyörimissuunnan käntäminen. Helpointa olis tietenkin lyötää IRS-laatikon missä olis irtiruuvattavat posket molemmila puolilla.

Link to comment
Guest Toheltaja

perävälityksestä riippuen voit venkslata noita. Vanhemmissa lautaspyörä 6:lla pultilla, uudemmissa 8:lla pultilla (IRS lootissa 8 pulttia) Periaatteessa riittää jos vaihdat molemmat posket ja tasauspyörästön, ja käytät heilurimallisesta sitten lautaspyörän myös, niin pysyy hammasparit samana.

Link to comment
  • 2 weeks later...

Löytyi lopulta kaksi vaihtoehtoa. Uudemman mallin IRS-lootan tyhjä kuori ja toinen sivuposki. Pitää siirtää sisuskalut yksposkisesta irs lootasta kaksposkiseen.

Toiseksi löytyi lopulta kaksposkinen loota 4,125 perävälityksellä. Tämä leikkauspöydälle ja vähän sorvausta ja hitsaamista niin sitten.

 

Vastaus H. Mattilalle: Ei - en tee traikkia-se olis liian helppoa. Tästä tulee kakspyöräinen ilmajäähdytteinen "suomi kolt-winki" volkkarin konella ja lootalla ja ketjuvedolla.

Eteen ehkä 36 hampainen ja taakse ehkä 30 hampainen ,vaihtoehtoja löytyy.Loppuvälitys siihen 20-30% ylöspäin niin eiköhän rupee välitys sitten olla kohdallaan....

 

Seuraavaan projektiin sitten Audin tai V4-Saabin laatikko ja volkkarin kone.......lyhenee runko huomattavasti.

Link to comment

Sama puute oli silloin aikoinaan ja yhä edelleenkin-ei portugise taivu. Silloin 80-luvulla oli juuri kielivaikeudet este viennille.Projektien hinnat tänä päivänä 10.000 euroa ylöspäin ja rahti + suomen verotusruletti päälle. Eikä tietäkseni niistä neljästäsadastaviidestäkymmenestä valmistetuista yhtäkään tullut eurooppaan.

Jos ei kerran tilamalla saa niin pakko tehdä itte. Tavoite kuitenkin siinä 300 kilon tienoilla. Ja pakki toimii.....

Vertailuksi "Amerikan Uralit" ovat sentään yli kolmesatakiloisia ilman vaunua.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...