Jump to content

Lieneekö vedellä jäähdytetty..


Guest beex64

Recommended Posts

Guest jparkkin

Eri auto, mutta mahdollisesti sama moka pari vuotta sitten edellisellä omistajalla. Tuossa myynnissä olevassa kuplassa akun napojen suojukset oli nätisti sulaneen akun vieressä...

Link to comment

Juu on mun kupla, eli ajoin Kielotiellä johonkin monttuun (se on aivan karseessa remontissa) ja kuulu pamaus ajattelin et pakoputki vaan kolahti tms. noh siitä parkkihalliin Prismaan. Katoin vielä auton alle, että ei näy mitään vauriota kun tulin parkkiin? Kun tulen kaupasta brankkarit ja skoudet paikalla ja kupla savussa mutta sammutettu????!!!! Akku oli irronnut pannastaan (panta rikkoutunut) ja osunut penkin rautaan vaikka se oli suojattu kuten myös akku ja kaapelikin ,mutta jostain se oli saanut kosketuspintaa ja oikariin ja takapenkki tuleen. Onnex ei palanut kuin takapenkki ja siitä 20*30 cm osa ja etupenkin verhoilut osittain, mutta savua ja jauhesammuttimen tavaraa on paljon sisällä....! Kupla on aivan noessa ja musta sisältä,hirvee siivo, mutta onneksi ei kellekään käynyt mitenkään ja brankkarit oli ripeitä. Ja kuplankin voi vielä pelastaa melko helposti.

post-530-13888362531257_thumb.jpg

Link to comment
Guest Jussinbussi

Tämä kävi myös mulle muutama vuosi sitten. Ajossa oikariin ja savua kabiiniin. Penkin alla ilmiliekit. Onneksi oli sammutin matkassa, muuten olisi täysi tuho ollut varma..

Link to comment

Meillä syttyi joskus -95 serkun kuplassa takapenkki tuleen kun kiireellä illalla kalijjaa hakemaan ennenkuin Lahnajärven shelli meni kiinni. Serkkupoika ei ollut laittanut kumimattoa akun päälle ja jousethan ne ihmisten painosta alkoi akkunapaa koskea ja meriheinät palaa.. oli muuten vauhdilla porukka autosta ulkona ja penkki lensi perässä :D

Link to comment

Minäkin ostin alkukesästä autoon sammuttimen, kun muutama piuha sulakerasian takana otti maihin ja alkoi savua tulla kabiiniin. Täytyy muuten tarkistaa hetimiten akun kiinnitys ja suojaus. Onneksi sulla ei ton pahemmin kupla päässyt palamaan, ei olis varmaan vakuutuksesta isoja korvauksia tullut.

Link to comment

Lopputulos: penkit uusiks siis verhoilut, kattoverhoilu uusiks, radion nupit suli, akku, ja kauhee siivo, alotin jo tänään vähän, mutta riittävästi on hommaa...mitähän ne sanos/velottas firmoissa kun ajais auton pesuun ja sanois pokkana että sisäpesu????

Link to comment

Kattokaahan taas bensalinjat kun kevät tulee yhden avon(laikka)kanssa polttaneena muistutan. Pamaus ja liekit taustapeilissä....Lähi kioskilla onneksi sammutin, sen jälkeen kaikissa omissa autoissa.

Link to comment

Eipä ole ensimmäinen takapenkin polttanut kupla... Kannattaa pestä ne jauhesammutiminen moskat mahdollisimman nopeasti pois, syövyttävät nimittäin metallia yllättävän voimakkaasti.

Link to comment

Kannattaa myös tsekata akun kiinnitys, että tukevasti kiinni, varsinkin jos navat ovat sen istuinosan tukiraudan puolella akkua. Jos irrallinen akku pääsee keikkaamaan jossain töyssyssä, se voi kaatua sitä tukirautaa päin niin että tulee oikosulku.

 

Tajusin tuon kun ruuvasin omastani akkua irti ja jakari lipesi miinusnavasta suoraan siihen vieressä olevaan tukirautaan. Komea valokaari ja jakariin hieno kuoppa muistoksi...

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...