Jump to content

Mikä väliaikainen maali kulkevaan projektiin ?


Recommended Posts

Tehdään vaihteeksi asiat väärinpäin. Junis pidetään ajossa jatkuvasti, vaikka samalla inspiraation ja osien saatavuuden mukaan korjataan aiempien peltiseppien jälkiä. Ajatus oli vetää pohjamaali yli auton, jolloin olisi helppo ottaa nurkka kerrallaan tarvittaessa auki ja paikkamaalata samalla värillä. Mikä olisi tähän sopiva maali ? Joku happopohjaväri vai epoxi vai mikä ? Pintaväriä ei ole tarkoitus vetää ennen kuin kori on nypitty mieleiseen kuntoon.

Link to comment

Teknodur combi. Polyuretaani, jossa on ruostesuoja ja pintaväri samassa. Kestää kohtuudella rajun käytön työkoneissa ja oman kokeilun perusteella oli maalattavissa kohtuudessa ihan tavallisella ruiskullakin. Hionnan jälkeinen kiilloitusmyllytys ei onnistunut ainakaan minulta, mutta ei varmaan haittaa ajatellussa käyttötarkoituksessa?

Link to comment

Toiveena olisi tosiaan että pohjamaali kestäisi sen verran ettei tarvii samoja kohtia tehdä kahteen kertaan. Käyttö on pientä eikä jatkuvaa suolasohjossa liuottamista. Joku satunnainen siirto talvella, mutta säilössä kuivassa, eikä kovin monta sadetta osu kesässä kohdalle. Aikaa pitäisi myös kestää koska projekti ei millään mene vuodessa. Toivottavasti olisi luokkaa viidessä vuodessa valmis pintamaaliin.

 

Toiveena vaan pitää lelu joka vuosi ajossa ja saada siitä sen verran auton näköinen ettei tarvii ylimääräisiä kommentteja kuunnella perheen naisväeltä. Nykyiseessä maalissa ei ole mitään säästettävää. Ei edes nättiä patinaa.

 

Ajatus olisi sooda/hiekkapuhaltaa kopan alaosa peltipuhtaaksi ennen tätä pohjamaalia. Ruostetyöt on siis jo kertaalleen tehty, eli koppa on katsastuskuntoinen, mutta sen verran karkealla tyylillä että moni kohta tehdään uusiksi ennemmin tai myöhemmin. Lähinnä halutaan varmistaa ettei tästakin tule yksi talliin jumiutuva ikuisuusprojekti.

Link to comment
  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...