Jump to content

Jyrki Toivanen

Members
 • Content Count

  336
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Ajoneuvot
  - 61 paku

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tämä jatkuu sen verran, että laittelen aiemmin uhkailemani doghouse-öljynjäähdyttimen. Kasasta löytyi tuuletin. Onks tämä doghouse-tuuletin, kun leveys (vai paksuusko se on?) huonolla tönärillä mitaten on noin 37 millimeedriä? EDIT: Joosiis näinhän se on. 37-millinen on doghouse-tuuletin. ?
 2. Häh? Onko noita virranjakajankiinnikkeitä erilaisia, kun kuvittelen, että 019-jakajan rungonulkopuolinen kondensaattori ottaa kiinnikkeen kiristysruuviin kiinni siten, että jakajaa ei saa oikeaan asentoon? Editoin tätä koska vastaan itse itselleni. Taitaapa noita olla: https://www.thesamba.com/vw/forum/album_page.php?pic_id=1522658 Myykää joku mulle kiinnike, joka käy 019:n kanssa. Editoin taas: Älkää myykökään. Menin talliin ja löysin minuutin etsimisen jälkeen kiinnikkeen, jossa on kiristysruuvi täsmälleen toisella puolella. Niin se aika tavaran kaupihtee.
 3. Jees, kiitos Tanhis selvennyksestä. On tullut hoita strobohommia aika huonosti tullut tehtyä.
 4. Nytpä olis tuollainen huollettu ja kunnostettu 019-jakaja, joka kuulemma olis hyvä mun koneeseen. Ajoitus olisi parasta tehdä strobolla. Esim. seuraavanlaisia ohjeita löytyy: Jakajan myyjä sanoi: "Your 019 is delivering 15 degrees of advance all in by 2200 rpm. " Toisessa postissa hän sanoi: "Static timing will fall between 15-17 degrees BTDC." Mitähän tuossa en ymmärtänyt? Eräs asiantuntija, ja muuallakin: "Set it 28*-32* BTDC at 3000rpm. You should never static time a mechanical distirbutor." Eli siis asennan ensin kuitenkin jakajan staattisesti johonkin 10 astetta EYKK, sitten säädettävän strobon avulla säädän 15 astetta EYKK 2200 kierroksilla? Tai n. 30 astetta EYKK 3000 kierroksilla?
 5. Samoin Vintage speediä suosittelen. Varmasti laatukamaa ja palvelu kymppiä (Tilasin siis suoraan Taiwanista.)
 6. Hyvä näkökulma. Itsekin ajelin vuodesta -88 kärjellisellä, eikä siinä ongelmia kyllä ollut. Nyt mennyt joku vuosi 123:lla.
 7. Kiitos Matti-P., vihdoin kannanotto tähän kyssäriin. Tuolla samba.comissa kaveri mulle olisi jo myymässä kunnostettua 010 tai 019 -jakajaa. Väitti että 019 olisi mun koneeseen parempi kuin 010. Ei tietenkään perustellut että miksi. Jos olisin niin hölmö, että törsään rahani jompaankumpaan, kannattaisiko laittaa kärjettömät sisuskalut? Vai saako niihin edes? Pitää vissiin katsoa kvg:stä.
 8. Hassua kun Judsonin kanssa tuo toimii ihan ähkimättä. Muttamutta. Kyselin tuolla thesamba.comissa Vintage Speed -osastolla, mikä virranjakaja olisi paras tässä moottorissa (siis 1200 kuutioinen 34-heppainen, Solex 28 pict-1 sekä Judson). Eipä tuohon kukaan oikein selvää saa sanottua. Jotenkin suosittu noissa piireissä on joko 010 tai 019 -jakaja. Mutta ne on keskipakojakajia. Toimiiko sellainen oikeasti paremmin Solex 28:n kanssa. Eikö alipainesäätöinen jakaja toimi kuitenkin paremmin? Tuo 123-jakaja on varmaan hyvä, mutta se on niin ruma. Oikeastaan auttaisi jos tietäisi vastauksen kysymykseen, toimiiko 010 tai 019 paremmin kuin alipainejakaja tässä kombinaatiossa. Vai huonommin, koska ei ole alipainesäätöä?
 9. Kyllä se pumppu toimii, mutta tuo viivästyminen pitää tarkistaa ja polttaineen pinta myös, kiitos näistä.
 10. Mäpäs laitan tännekin, koska tuonne projektikertomukseen saattaa kysymykseni unohtua (?). Juu siis vähän kummeksutti tuon Judson-moottorin tietynlainen alakierrosten voimattomuus. Otinpa sitten Judsonin välistä pois, jotta voisin kokeilla ihan peruskamoja. Kyseessä on siis ihan vakio 1200 kuutioinen 34-heppainen kone. Kaasarina Solex 28 pict-1. Suutin Judsonin kanssa se 135 ja ilman 122 tai jotain sinnepäin. Virranjakaja on 123-jakaja alipainelähdöllä. Ilman Judsonia alakierrosten voimattomuus korostui, jopa niin, että moottori yskii tai "aivastaa" melko voimakkaasti kun tyhjäkäynniltä polkee kaasua. Eli kun lähtee kiihdyttämään jostain alle 2000 kierroksesta. Jos kiihdyttää varovasti, ei yskimistä tapahdu, mutta nopeammassa polkaisussa on joko hyvin voimaton tai yskäisee. Moottori käynnistyy erittäin hyvin, käy tyhjäkäyntiä hyvin ja yli 2500 kierroksessa toimii mielestäni hienosti, kiihtyykin siitä sen mitä tuommoinen voimakone kykenee. Ainoa vaiva on siis tuo alakierroskiihtyvyys. Sytytys oli ensin säädetty 7,5 astetta eykk, mutta säädin sen uudestaan 10 astetta eykk, koska vanha volkkarin korjauskirja käski. Tämä ei ainakaan huonontanut tilannetta. Kaasari on purettu ja putsattu ultraäänipesurilla ja tarkistettu kahteen kertaan. Toisella kaasarilla en ole kokeillut, koska minulla ei sellaista satu tässä olemaan. Mutta kaasuttimen yläkerran vaihdoin (koska sellainen sattui olemaan) ja samalla uimurin ihan huvikseen. Tällä ei ollut vaikutusta. Seokset olen säätänyt parhaani mukaan, mikä ei suinkaan ole paljon. Venttiilitkin olen säätänyt. Mainittakoon vielä, että sama bensapumppu, jakaja ja puola, olivat viime kesänä ja aiemminkin hyvin toimineessa 1600-kuutioisessani. Mitäs sanotaan?
 11. About Time -öljyntäytönjatkeella hyvä hinta: https://www.thesamba.com/vw/classifieds/detail.php?id=2232041
 12. Öljynsuodatin jalka ja välilaippa kuulostaa kätevältä. Mutta mahtuuko sellainen tuohon äänenvaimentimen takia? Toisekseen tuo mun moottori on joku maatalouskonelohkoon tehty. Voisi kuvitella että siinä on 6 mm pultit. Koneenrakentaja on kyllä laittanut siihen isomman pumpun. Välilaippa, minkä hän on tehnyt, näkyy kuvassa. Ja sitten nokka-akselin tyypistä ei ole käsitystä, mutta nuo selviävät kun ottaa pumpun pois. Kaipa tuollaiseen vanhempaankin lohkoon noita suodatinpumppuja tai pumppuja öljyn ulos- ja sisäänmenolla löytyy? Osaako joku sanoa ihan lonkalta tähän jotain järkevää?
 13. Hahaa, kyllä pelottas! Pitää tuota jäähdytysjärjestelmää vähän kehittää ensi kesäksi. Jos vetäisi kerralla sekä doghousen että ulkoisen jäähdyttimen, niin luulis piisaavan. Onko muuten ulkoisesta jäähdytinsysteemeistä antaa hyviä vinkkejä. Se on mulle vähän uusi ja outo asia. Helpointa kai (?) on asentaa öljypumppu jossa on ulos- ja sisäänmenot? Välille termostaatti, että lämpiää kuitenkin riittävästi?
×
×
 • Create New...