Jump to content

Jyrki Toivanen

Members
 • Content Count

  352
 • Joined

 • Last visited

About Jyrki Toivanen

Profile Information

 • Ajoneuvot
  - 61 paku

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Helinin konepaja ehjäsi roottorin ja sain toisen jakajan sen tilalle, joka nieli öljyä. Pa-suodatin vaihtui samalla. Talvellahan jo asensin doghouse-jäähdyttimen. Saapas nähdä, miten tuo loppukesän jekkasee. Sipistellään sitten talvella lisää.
 2. Jees taidan kiikuttaa Helinille ensi viikolla.
 3. M-P:n neuvo varmasti hyvä. Toisaalta mulla on kaapissa tuota Loctiten 641:tä valmiiksi...
 4. Hah hah tulkaapas muutkin tänne nauramaan. Kaikenlaista hassua on tämän tiimoilta sattunut, mm öljyä täynnä oleva virranjakaja (toiseen jakajaan ei muuten öljy noussut, joten jakajan myyjä lupasi tarkistaa sen.) Niin se viimeisin hassu juttu sattui sitten maanantaina, kun iloisena ajellessani kuului yhtäkkiä sen verran omituista ääntä peräaukon suunnalta, että suunnistin siltä istumalta kotiin. No ei kun Judsonin irti. Kuvassa näkyy syy. Roottorin akseli ja roottori ovatkin nyt sanoneet avioliittonsa irti. Akseli on syönyt alumiiniroottorin boorit, nam. Liekö sitten ollut liian vähän väliä roottorin ja päätyseinien välillä, kuitenkin koottuani laitteen roottori pyöri vapaasti. Mitäpä sanovat asiantuntijat ja muu herrasväki? Saako tuon akselin jollain Brutanol-liimalla tai muulla konstilla vielä tuohon roottoriin kiinni, ettei se ihan vapaasti siellä reijässään pyöri? (Locktitellahan on teollisuustuotteissaan jotain liimoja joihinkin vastaavantyyppisiin tarkoituksiin?)
 5. Renkaan on oltava 2,5 - 3 senttiä yläreunasta auki, jotta moottori jäähtyy. Kylmänä kiinni. Tämä systeemihän oli 50-luvun moteissa ja 60-luvun alkupäässä. Olikos johonkin -62 asti.
 6. Juu eipä mitään. Sen verran korjaan, että useammat myynnissä olevat näyttävät kuitenkin olevan 36hp-versioita. The Samba.comin Vintage Speed -osastolla on juttua Judsoneista. Jos osia tarvitset jossain vaiheessa, voin suositella Split Parts Unlimitedia. Toimittaa laatukamaa luotettavasti. Olen sieltä yhtä sun toista tilannut, eikä ole moitteen sijaa. Muitakin linkkejä löytyy jos tarvitset jossain vaiheessa. Aika lailla ne löytyy kyllä tuolta Sambasta.
 7. Jokos tämän tiedät: Facebookin Judson Supercharger Society Siellä on myynnissä useampikin setti.
 8. Näin varmaan on. Pitää tuota vielä tsekkailla.
 9. Juu Judsonihan tässä. Moottorihan on 60-luvun alusta ja siinä ei ole öljyntäytössä kuin se alas menevä putki. Ylös, alunperin sinne ilmanpuhdistimeen menevää huohotinputkea ei ole lainkaan. Voi siis olla, että tällainen versio ei nyt ole riittävä?
 10. Ei ole alipaineliitäntää. Öljyä se on.
 11. Noniin vastaan kolmannen kerran itse itselleni. Ilmeisesti jakajasta puuttuu tai on rikki joku kuitutiiviste tms. Otinpa yhteyttä myyjään. J.
 12. Hahaa nämä hassut virranjakajailmiöt ne vain jatkuu. Ihmettelin tuossa kun vappuna vähän auto kakisteli ja eilen ei sitten lähtenyt millään käyntiin. Napsaisin äsken tuon 019-jakajan irti ja huomasin heti, että siellähän on öljyä vaikka ja kuinka. Kärkiä ja kantta myöten kaikki paikat öljyssä ja siellä pohjalla varmaan puoli desiä. Öljynpinta tikusta katsottuna on yli ylärajan puoli senttiä, joten voi olla että polttoainepumppu on pashana ja sieltä menee pensaa öljyn sekaan. Mutta kysymykseni kuuluukin, pitäisikö tällaisessa tilanteessa öljyn päästä sinne virranjakajaan, vai puuttuuko jakajasta jotain, tiiviste tms.? Eli korjaantuuko tämä pelkästään sillä, että korjaan pensapumpun ja vaihdan öljyt, kuivailen jakajan ja nakkaan sen takaisin? Vai onko jakajassakin ongelmaa?
 13. Vastaan itse itselleni. Ajoituslampun palaessa ja kansi irti vääntelin tuota kiinnitysklipsua. Sen kiinnitysruuvi oli hieman löysällä, joten sen vääntely väänsi samassa ruuviissa kiinni olevaa levyä, joka on siinä pyörijän ja katkojan alla. Katkojan jousi on eristettynä mutterilla kiinni rungossa. Siinä mutterin alla on peltiliuska, joka mutteria kiristettäessä oli hieman kiertynyt ja otti lähes kiinni siihen edellä mainittuun levyyn, joka on pyörijän alla. Kun kiinnitysklipsusta väänsi, nousi levy ylöspäin ja otti kiinni katkoja jousen kiinnityskohdassa olevaan peltiliuskaan. Siitäpä sähkö hyppäsi väärästä paikasta. Korjasin tämän ja kiristelin mutterit. Ja sittenhän toosa lähti kertalaakista käymään. Elämä se taas hymyilee, vaikka tuohon pari vuorokautta sai päätään raapia. Hulluinta on, että huomasin vaivan aivan vahingossa, kun jätin ajoitusvalon palamaan kun kiinnitin kantta. Jos en olisi huomannut, ties mitä turhia korjausliikkeitä olisin jo tehnyt.
 14. Sallinette, että laitan tämän ihmetyksenaiheeni tännekin tuon projektikertomuksen lisäksi. Haluaisin nopeaa vastausta. Asensin huollettuna myydyn Bosch 019 -jakajan. Ei meinaa käynnistyä. Jakajan asennus ja sytytys tarkistettu n. kolme kertaa. Viimeisen kerran jälkeen jäi tuo ajoitusvalo palamaan. Kun kiinnitin jakajan kannen kiinnitysklipsun, huomasin, että valo sammui kun klipsu napsahti kiinni. Kun avasin klipsun, valo syttyi. Onko tämä normaalia vai onko kyse tontuista ja keijukaisista? Kaikki palikat, kansi ja muut, vaikuttavat ehjiltä, vaikka kansi ei uusi olekaan. Video todistanee, etten ole tulossa hulluksi?
 15. Säätelin sytytyksen. Eipä meinaa käynnistyä. Olen tarkistanut virranjakajan asennuksen n. kolme kertaa. Nyt viime kerran jälkeen unohdin hienon ajoituslampun palamaan ja laittelin virranjakajan kantta paikalleen. Huomasin, että kun napsautan toisen virranjakajan kannen klipsun paikalleen, ajoituslamppu sammuu. Kun avaa klipsun ajoituslamppu syttyy. Miten ihmeessä se voi asiaan vaikuttaa, en voi käsittää. Bosch 019 -jakaja on ostettu huollettuna, ja kaikki paikat vaikuttavat ehjiltä. Kansi ei tosin ole uusi. Video selventänee ilmiötä. Sanokaas miten tämä pitäisi ymmärtää? Vai onko kyse tontuista tai keijukaisista? Vai onko tämä muka ihan normaalia? EDIT: TÄMÄ SELVISI! Jakajan parin löysän kohdan ja peltiliuskan virheellisen asennon johdosta sähkö meni väärästä paikasta toiseen väärään paikkaan. Korjauksen jälkeen moottori pyöri yhtä iloisesti kuin asentaja.
×
×
 • Create New...