Jump to content

Jyrki Toivanen

Members
 • Posts

  462
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Profile Information

 • Ajoneuvot
  -61 paku, -62 KG

Recent Profile Visitors

2641 profile views

Jyrki Toivanen's Achievements

 1. Naputushommelit olleet vähän taka-alalla, kun katsastuksen takaraja rupesi häämöttämään. Tänään kärry sai leiman huomautuksitta, mikä on tietysti ihan mukavaa, varsinkin kun tuli noiden madalluksien kanssa pelleiltyä. Mutta eihän tuo mitenkään tontissa ole. Lisäksi auto muutoskatsastettiin 1600-kuutioiselle koneelle, mikä sekin meni asiallisesti ja auton vakiojarruilla oheisen maahantuojan lapun mukaan. Seuraavaksi voi hommata itselleen vaikeuksia pöydän alla pari vuotta maanneiden kaasareiden kanssa...
 2. Mä hommasin tuolta tuommoiset joku vuosi sitten. Mutta tämä oli sulle varmaan jo tuttu?
 3. Juu minäkin laittelin c-listan tiivisteeseen ennen autoon asentamista. Laitoin uraan sopivan narun ja vedin sillä paikalleen. Kuulemma ei kannata liukasteita käyttää tässä vaiheessa että pysyy paikallaan.
 4. Mulla on siellä moottoritilassa, koska en viitsinyt pihalle jättää. Akku ei ole onneksi ikinä vielä kiehunut. Saattaahan se joskus sekin tulla eteen. Mutta ei ollut releestä apua kuitenkaan, vaikka hetken uskoin. Ajelin toissapäivänä vähän pidemmän siivun, ja motti lämpeni tietysti kunnolla. Sittenpä kaupan pihasta työnnettiin käyntiin. Nappasin äsken startin irti. Katotaan mitä sille kuuluu. Jos jollakulla on toimiva 6 voltin startti myymättä, voisin ostella varavehkeeksi sopuhintaan.
 5. Tämänhän voi ostaa multa satasella ja myydä Sambassa kalliimmalla. Pelkkää tienestiä: Vastaava, mutta Kuplan Sambassa.
 6. Kiitos vaan kommenteista, mutta nuo sähköasiat on jäänyt vähän huonolle opiskelulle, joten en ymmärtänyt parista viimeisestä juuri mitään. Mutta siellä se rele nyt on, on se sitten hyvä juttu tai huono. Startti ainakin pyörii releen asentamisen jälkeen. Laittelin sinne vielä sulakkeen ja vähän vahvempaa piuhaa, kute nuo Thesambassa suosittelivat. Katellaan nyt miten toimii.
 7. Just ton kipaisin äsken Motonetistä. Hyllyn reunassa luki just tuo mutta releen päässä lukee 40 amp. No samapa tuo. Jotkut on laitellut noita ilmeisesti startin viereen kastumaan. Kuplaan taas sinne takajalkatilaan. KG:ssä startin viereen tai akun luo moottoritilaan?
 8. Enpä tiiä kannattasiko huvikseen kokeilla startin releyttämistä. Näyttävät tuolla ulkomaan kaupoissa myyvän relettä jossa roikkuu pari johtoa 50 - 100 euron hintaan. Tuntuu suhtkoht päättömältä yhdestä releenreppanasta. Kysynpä siis tässä, mistä tuohon kuuden voltin rele löytyisi. Noissa sarjoissa näköjään on 40 ampeerin rele. Esimerkiksi tässä. Vai millaista siinä kannattaa tai pitää käyttää? Pitäisihän tuon tietysti ilmankin toimia, ei sen puoleen... EDIT: 30 ampeerin 6 v releitä näköjään on siellä sun täällä, kaipa sellainen käy? Tässä.
 9. Pakosarjan mahdollisen halkeaman tarkistaminen tietysti onnistuu, mutta ei taida tuo kannen vuodon toteaminen onnistua muuta kuin irtokoneesta?
 10. Se varmaan muuttuu tuo ääni huonoilla nauhoitusvehkeillä. Se on ehkä tuo kuvaamasi töh-hommeli, mutta livenä se on kyllä naputusta. Ja siinä on tosiaan tuollainen hauska rytmi, ei ole siis tasaista naputusta. Ja tosiaan katoaa parissa minuutissa kun kone lämpiää.
 11. Naputtaa ilman hihnaakin, joten ei tule laturista tai puhaltimesta. Naputtaa näköjään vain kylmänä. Minuutin pari kun käyttää, häviää naputus. Venttiilinvälyksetkin tarkistin ja ne olivat kohdallaan. Ohessa uusi video, jonka otin kylmästä motista, joten naputus kuuluu selvemmin. Tässä naputusvideo
 12. Joo pitää noin tehdä kun joutaa taas tuon kanssa rimpuilla.
 13. Yhen nurkan kun saa kuntoon, kummittelee jostain muualta sitten. Huomasin tuossa ihme naputuksen tyhjäkäynnillä. En oikein saa selvää, mistä se tulee. Naputtaa vähän niinkuin moottorin tahdissa. Se kuuluu oheisella videolla, jos tietää mitä kuunnella. Mahtaako se tuosta hahmottua? Tässä ääninäyte
 14. Oliko kaarevassa lasissa suora sulka alunperin? Ei varmaan pyyhkinyt kovin paljon. Vanhoista kuvista voi yrittää tsuumailla: Thesamba
×
×
 • Create New...