Jump to content

Jyrki Toivanen

Members
 • Content Count

  361
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Ajoneuvot
  - 61 paku

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Sukulaismies lahjoitti minulle vuosikausia mökillään ulkosäilytyksessä olleen Sonderbus-polliisiautonsa. Hyvä patina ja valmiiksi tontissa.
 2. Mulla on tuossa hyllyssä kaksi KYBin iskaria. Nämä tulivat aikoinaan tuon pakun "alustasarjan" mukana. Molemmat ovat mallia 343144. Tänään vasta huomasin, että toisessa mallinumeron alla lukee IK21 ja toisessa HH06. Mikä näiden numeroiden merkitys on? Lisäksi toinen kokoonpainamisen jälkeen aukeaa täyteen stondikseensa huomattavasti nopeammin kuin toinen. Liekö jompikumpi viallinen, vain ovatko nämä siis erilaisia alunalkaen?
 3. Kaipa sinne alueelle pääsee päiväkävijä autoineen?
 4. Tallissa tapahtuu sulakerasian vaihto, kunhan uusi saapuu. Olisi pitänyt katsastukseen lähteä, mutta ajovalot eivät toimineet. Rasian toinen pää oli sulanut möykyksi. Ihan kiva kun ei isommin syttynyt.
 5. Helinin konepaja ehjäsi roottorin ja sain toisen jakajan sen tilalle, joka nieli öljyä. Pa-suodatin vaihtui samalla. Talvellahan jo asensin doghouse-jäähdyttimen. Saapas nähdä, miten tuo loppukesän jekkasee. Sipistellään sitten talvella lisää.
 6. Jees taidan kiikuttaa Helinille ensi viikolla.
 7. M-P:n neuvo varmasti hyvä. Toisaalta mulla on kaapissa tuota Loctiten 641:tä valmiiksi...
 8. Hah hah tulkaapas muutkin tänne nauramaan. Kaikenlaista hassua on tämän tiimoilta sattunut, mm öljyä täynnä oleva virranjakaja (toiseen jakajaan ei muuten öljy noussut, joten jakajan myyjä lupasi tarkistaa sen.) Niin se viimeisin hassu juttu sattui sitten maanantaina, kun iloisena ajellessani kuului yhtäkkiä sen verran omituista ääntä peräaukon suunnalta, että suunnistin siltä istumalta kotiin. No ei kun Judsonin irti. Kuvassa näkyy syy. Roottorin akseli ja roottori ovatkin nyt sanoneet avioliittonsa irti. Akseli on syönyt alumiiniroottorin boorit, nam. Liekö sitten ollut liian vähän väliä roottorin ja päätyseinien välillä, kuitenkin koottuani laitteen roottori pyöri vapaasti. Mitäpä sanovat asiantuntijat ja muu herrasväki? Saako tuon akselin jollain Brutanol-liimalla tai muulla konstilla vielä tuohon roottoriin kiinni, ettei se ihan vapaasti siellä reijässään pyöri? (Locktitellahan on teollisuustuotteissaan jotain liimoja joihinkin vastaavantyyppisiin tarkoituksiin?)
 9. Renkaan on oltava 2,5 - 3 senttiä yläreunasta auki, jotta moottori jäähtyy. Kylmänä kiinni. Tämä systeemihän oli 50-luvun moteissa ja 60-luvun alkupäässä. Olikos johonkin -62 asti.
 10. Juu eipä mitään. Sen verran korjaan, että useammat myynnissä olevat näyttävät kuitenkin olevan 36hp-versioita. The Samba.comin Vintage Speed -osastolla on juttua Judsoneista. Jos osia tarvitset jossain vaiheessa, voin suositella Split Parts Unlimitedia. Toimittaa laatukamaa luotettavasti. Olen sieltä yhtä sun toista tilannut, eikä ole moitteen sijaa. Muitakin linkkejä löytyy jos tarvitset jossain vaiheessa. Aika lailla ne löytyy kyllä tuolta Sambasta.
 11. Jokos tämän tiedät: Facebookin Judson Supercharger Society Siellä on myynnissä useampikin setti.
 12. Näin varmaan on. Pitää tuota vielä tsekkailla.
 13. Juu Judsonihan tässä. Moottorihan on 60-luvun alusta ja siinä ei ole öljyntäytössä kuin se alas menevä putki. Ylös, alunperin sinne ilmanpuhdistimeen menevää huohotinputkea ei ole lainkaan. Voi siis olla, että tällainen versio ei nyt ole riittävä?
×
×
 • Create New...