Jump to content

Jyrki Toivanen

Members
 • Posts

  485
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Jyrki Toivanen

 1. Joo tämähän siinä oli ohjelmassa ja kipaisinkin kaupasta vähän isomman normaalin ulosvetäjän, kun mulla oli vain ihan pikkuruinen. Sillähän se laakeri ja suojaputki irtosivat ihan helposti. Tarkoituksena on siis vaihtaa laatikko toiseen ja käyttää näitä vetareita ja suojaputkia.
 2. Talvikausi alkoi aikaisin, kun en jaksanut tuota laturia ruveta vaihtamaan kone paikallaan, kun kumminkin pitää tuota laatikkoa ihmetellä ja sen takia kone taas pudottaa pois. Millaisella ulosvetäjällä tuon takapyörän laakerin muuten saa irti vai miten se sieltä tulee? (Kumma kun ei koskaan aiemmin ole tarvinnut tuota tehdä.) EDIT: Eiku siis joo tota, vetoakseliputki pitää saada vedettyä irti juu... ulosvetäjä pitää kehitellä.
 3. Tuon mukaan pyöreä säädin ollut ainoastaan vuosina -54 ja -55.
 4. Ihan vaan mielenkiinnosta kysäisen, minkä ikäisestä mahtavat olla kuvan kaltaiset umpinaiset, reiättömät 6-volttiset laturit. Mulla kun on yleensä ollut sellaisia, joissa on ne aukot, josta näkyy hiilet. Toisessa on pyöreä säädin ja toisessa on ollut tavanomaisempi neliskanttinen. Pyöreäsäätimisessä lukee LJ/REH 90/6 / 2000 L4. Neliskanttisäätimisessä muuten sama mutta lopun L4:n tilalla AL6.
 5. No tämä on näitä juttuja. Olis heti keväällä, tai talvella, testannut tuon laturin, niin olis säästynyt monelta jumpalta. Mutta onpahan nyt ne kunnossa sitten toisaalta. Laturi ei siis lataa juuri ollenkaan. Kumma kun kylmänä lähtee niin hyvin käyntiin. Vois ostaa varastoon toimivamman kuuden voltin laturin, vaikka saahan tuonkin varmaan kunnostettua.
 6. Sepä menee testiin tuokin vinkki.
 7. Onko tämmöisten kanssa ollut ongelmia? Äsken tossa yritin käyntiin mutta ei oikein lähtenyt kun pyöritti huonosti. Tuo vekotin tuntui lämpenevän. Otin tuon pois, niin pyöritti taas hienosti. Oliko tuuria vai onko tuo susi?
 8. Sehän tässä on kans humoristista, että mulla on kaikki johdot uusia. Siis kaikki. No pensamittarin johto ei ole...eikä muuten johdot, jotka tulevat vilkkuviiksestä. Mutta muut on. Torstaina menen ammattiauttajalle, joka lupas mittailla. Onpa jännä kuulla mitä se sanoo.
 9. Jossainhan se vika on, ehkäpä jompikumpi noista tai joku tässä ketjussa aiemmin mainittu. Kaikki edellämainitut olen yrittänyt pois sulkea ja tarkistaa, mutta johonkinhan se ruttu on kuitenkin jäänyt siitä huolimatta. Mutta ensi viikolla mittaillaan, jolloin luulisi homman selviävän.
 10. On tää jännä. Tuossa ajon jälkeen kokeilin taas. Ensin pyörittää hirmu huonosti, just ja just vouvvas, pidin kuitenkin avainta pohjassa ja jatkoin starttaamista: yhtäkkiä rallatirallati pyörii iloisesti. Jännä on kyllä.
 11. Unohdin sanoa, että akku on vaihdettu toimivaan ja testattuun akkuun, joka on toiminut pakussani moitteetta. Tuo kone taas mulla oli pakussa pari kesää ja startti jaksoi pyörittää sitä ihan normaalisti. En tahdo olla hankala ja kiukutella vastaan, olen kaikista vinkeistä toki kiitollinen. 😅 Sähköliikkeen setä sanoi, että jos kiukuttelee, aja auto tänne niin mittaillaan. Kelpaa mulle, nuo sähköhommat on mulle aina vähän arpajaisia ja jospa tuo asiantuntija jotain keksis. Voihan se olla että se sanoo että mulla on paska akku ja motti on liian hyvä...
 12. Juu pitää tuota kysellä rengasliikkeistä. Mutta lupasin raporttia puslanvaihdon jälkeen. Kuumana ei toimi. Ajelin äsken puoli tuntia tuossa helteessä, sammutin kun pääsin talliin, eikä jaksanut pyörittää starttia juuri ollenkaan. Kaikki johdot on talvella vaihdettu, kontaktipinnat putsattu jne jne ja startti on autosähköliikkeessä tarkistettu ja huollettu. Ruma sana tähän. Edit: vartin päästä pyöri taas ihan hyvin, vaikka moottori oli vielä kuuma ku helvetti. 😝
 13. Samoin muuten tehtiin mun pakun kanssa joskus, myös 1900-luvulla.
 14. Just tommosta vähän tässä tuumailinkin, että mitenkähän mahtoi mennä - varsinkin kun vauhdissa ravistaa. Lasin takaa näin kun viisissä miehin ensin yritettiin saada vannetta koneeseen kiinni vaikka minkä murkulan kanssa. Kun ei onnistunut, soitettin paikalle heppu, joka kuulemma on ainoa, joka osaa tasapainottaa isoviitosvanteen. Se varmaan käsissään pyöritteli sen sitten.
 15. Joo onhan noita. Olen tässä vaan tuuumaillut, miten se jamppa tasapainotti ne ilman adapteria.
 16. Päätin sitten ihan itse, että puslia on olemassa eri materiaaleista ja kipaisin kaupasta laakerirasvaa, joka kehui kestävänsä helvetin kuumaa. Epäilyttävän helposti lupsahti pusla pesäänsä, mutta kyllä se ihan oikea pusla oli. Startti lähti pyörimään, katsotaanpas tässä toimiiko yhtään paremmin. Raporttia odotettavissa parin päivän kuluessa. Seuraava pulma onkin sitten se, että 90 - 100 vauhdissa ratti tärisee. Pyörät on kyllä tasapainotettu paikallisessa liikkeessä. Siellä oli kevättalvella joku oldskool-miäs, joka osasi tasapainottaa isoviitosjaon vanteet ja renkaat. Muut eivät osanneet, vaan tämä vannekuiskaaja piti ihan soittaa paikalle. Mitenhän se sen oikein teki? Korvakuulolta vai näppituntumalta? Luulishan että jos rengasliikkeessä on adapteri isoviitosjaolle, sitä osaisi joka poju käyttää? Onko tällaisesta havaintoa tai ajatusta kellään?
 17. Joo, kiitoksia, helpostihan tuo tuolta tuli kun väänsi vaan kierretappia ja sieltähän se nousi. Sitten se puslan rasvaus. Olen kuullut ja täälläkin kirjoiteltu, että pusla peukun ja etusormen väliin ja öljyä sinne ja sitten rutistetaan. Pitäisi öljyn tihkua puslan läpi. No mä tein näin, vaikkakin olen aiemminkin ajatellut, kun noita puslian olen pyöritellyt, etten usko ennekuin näen. Äsken sitten puristin niin perkeleesti, että varmaan kohta on pyöreät mustelmat sormissa. Ihan kuin yrittäisi puristaa vettä kivestä. Montako tuntia sitä öljyä pitää rutistaa? Onko näitä puslia eri materiaaleja? Huokoisia ja vähemmän huokoisia? Vai onko tämä öljynrutistusohje vain jekku ja pränkki, jolla hassutetaan aloittelijoita? 😅 Toisekseen korjausohjekirja -60-luvun alusta sanoo, että se pusla voidellaan kuumalaakerirasvalla (mitä se sitten lieneekin). Terveisin epäilevä Tuomas
 18. Juu, kävin sitten puslan kimppuun. Täältä löytyneiden ohjeiden mukaan väänsin puslaan M14-kierretapin. Hyviä neuvoja sitten, kierretappiin vähän vaikea kiinnittää mitään? Varmaankin sopivaa pitkää pulttia ehkäpäs tehtyyn kierteeseen ja sitten pyydetään se kauniisti ulos?
 19. Startinprlkl ei vaan toimi kunnolla. Käytin sen asiantuntijalla, joka sen mittaili ja rassas jotain hapettumaa solenoidista. Pientä jännitehäviötä oli mutta ei pitäisi olla enää. Tänä aamuna startti lähti pyörimään ihan normaalisti, mutta rääkäisi sitten yhtäkkiä ja ikäänkuin jumitti. Teki tämän useammalla starttauksella. Olen vältellyt puslan vaihtoa kone paikallaan kun tuntuu niin ärsyttävältä hommalta, mutta pitää varmaan lähteä se näpräämään, niin onpahan se sitten ainakin kunnossa. Vai voiko se "rääkäisy" johtua puslasta vai onko se startti tai solenoidi kumminkin romuna?
 20. Pikemminkin "Mistä ostit tänään?" Osakauppa.comista ekaa kertaa. Nopsaan tuli, kiitoksia!
 21. Naputushommelit olleet vähän taka-alalla, kun katsastuksen takaraja rupesi häämöttämään. Tänään kärry sai leiman huomautuksitta, mikä on tietysti ihan mukavaa, varsinkin kun tuli noiden madalluksien kanssa pelleiltyä. Mutta eihän tuo mitenkään tontissa ole. Lisäksi auto muutoskatsastettiin 1600-kuutioiselle koneelle, mikä sekin meni asiallisesti ja auton vakiojarruilla oheisen maahantuojan lapun mukaan. Seuraavaksi voi hommata itselleen vaikeuksia pöydän alla pari vuotta maanneiden kaasareiden kanssa...
 22. Mä hommasin tuolta tuommoiset joku vuosi sitten. Mutta tämä oli sulle varmaan jo tuttu?
 23. Juu minäkin laittelin c-listan tiivisteeseen ennen autoon asentamista. Laitoin uraan sopivan narun ja vedin sillä paikalleen. Kuulemma ei kannata liukasteita käyttää tässä vaiheessa että pysyy paikallaan.
 24. Mulla on siellä moottoritilassa, koska en viitsinyt pihalle jättää. Akku ei ole onneksi ikinä vielä kiehunut. Saattaahan se joskus sekin tulla eteen. Mutta ei ollut releestä apua kuitenkaan, vaikka hetken uskoin. Ajelin toissapäivänä vähän pidemmän siivun, ja motti lämpeni tietysti kunnolla. Sittenpä kaupan pihasta työnnettiin käyntiin. Nappasin äsken startin irti. Katotaan mitä sille kuuluu. Jos jollakulla on toimiva 6 voltin startti myymättä, voisin ostella varavehkeeksi sopuhintaan.
×
×
 • Create New...