Jump to content

jupsu

Members
 • Content Count

  217
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Äänekoski
 • Ajoneuvot
  Type1 useita

Recent Profile Visitors

1005 profile views
 1. Minkäs kokoiseen koneeseen nämä olis menossa? 1300 ja 1600 eri porauksella.
 2. Sitten olis solex 28pci pariskunta. Nämä ollu itellä 1200 virikoneessa tuplina. 21.5 kurkuilla, 117.5 pääsuuttimilla, g50 tyhjäkäyntisuuttimilla ja 165 korjausilmasuuttimilla. Kumpikin kaasari peräisin -60 bussista, eli näissä on tulpatut alipainelähdöt ja bensantulo letkulla niin kuin uudemmissa kaasareissa. Ryypyt on vielä tallella en ole niitä poistanut. Läppäakselitkin ovat vielä terveet. Vaativat uudet kiiharin kalvot, kun vanhat päässeet kovettumaan vuoden aikana. Nämäkin on irrotuksen jälkeen purettu, laipat oikaistu ja uä pesty. Hp parilta 250€ kappaleelta 150€. Näistä voin kuvan lähettää pyynnöstä.
 3. Dellorto 36drla. Ollut kuulemma joskus 1600 keskikaasarina, ei ole ollut itsellä käytössä. Kaasarissa alipainelähdöt ja ryyppy paikallaan. Tämäkin purettu ja uä pesty sekä läppäakselin laakerit rasvattu uudelleen. Suosittelen korjaussarjan asennusta tai vähintään uuden kiiharin kalvon asennusta. Hp:150€ Yhteydenotot yv:llä tai viestillä numeroon O453455935
 4. Pistetääs näitä itelle ylimääräiseksi jääneitä kaasareita myyntiin. En anna yhdellekkään näistä kaasareista toimintatakuuta. Ekana olis tuommoinen weberin 32iba. Oli kiinni 1300 koneessa itetehyllä imusarjalla (imusarjan onnistunut hukkaamaan johonkin). Ilmeisesti alunperin jonkun fiatin kaasari mutta toimi ihan hyvin kuplankin koneessa. Kaasari purettu ja uä pesty. Suosittelen korjaussarjan asentamista. Hp:80€ Yhteydenotot yv:llä tai viesti numeroon O453455935
 5. Elikkä taas olis tarve 69mm vastapainokampuralle. Saa olla hitsattu vakio tai uustuotantokampura. Max 0.25 alikoossa olevilla kauloilla. Kieroja, kiinnileikanneita ja vp tapeistaan väljiä ei tarvitse tarjota, niitä löytyy itseltä jo ihan tarpeeksi monta. Tiedän että uusia saa kaupasta mutta yritetään jos jollain olisi jäänyt ylimääräiseksi. Yhteydenotot yv:llä tai viestillä numeroon O453455935.
 6. Hartastus on hyvä aloittaa nuorena. Itse aloitin 9 ikäisenä (ikää tällähetkellä 16). Itse olen noita koneita laitellut 9v lähtien. Viime kesänä tuli rakenneltua 4 konetta. Tulihan tuosta yhdestä koneesta vahingossa jätettyä nokka pihalle joka tuli huomattua vasta työntötankoja asennellessa. Sen olen oppinut että näiden koneiden (ja myös autojen) kanssa ei kannata pitää kiirettä, vaan käy kaikki osat tarkkaan läpi mitaten ja puhdistaen osat perusteellisesti. 1.2 koneista on hyvä aloittaa koska osia löytyy helposti ja ovat yleensäkkin halvempi, eli jos jotain sattuu hajoamaan niin virhe ei välttämättä tule kauhean kalliiksi.
 7. Tekemällä oppii. Vai mites se meni.
 8. Eli tässä tapauksessa etsitään 12v kampuraa eli oletettavasti uudenmallista, tämä meinaa o-renkaista ja ristiinporattua kampuraa.
 9. Vakio 55mm kaulaan menee STD laakerit. 54.75mm kaulaan menee 0.25 laakerit. Tuon ottamasi mitan perusteella kyseinen kaula tarvitsisi STD laakerin. Tuon sun kampiakselin kk-kaulat tai ainakin osa niistä on hiottu alikokoon jos tuo 0.25 alikoon laakeri meni siihen yhteen kaulaan. Suosittelen mittaamaan kaikki kaulat, myös sen kaulan jossa on kiertokanki kiinni ( josset ole sitä jo irroittanut ja mitannut). Kannatta myös hommata joku tarkempi mittaväline ( esim: mikrometri) niin saa tarkemmat mitat kauloista.
 10. Ihan vaan mielenkiinnosta kyselen. Onko tuossa koneessa vakio vai vastapaino kampura?
 11. Niitä laakereita ei voi tilata vanhojen perusteella vaan mitat pitää ottaa kk-kauloista. Olen purkanut monta konetta joissa ollut väärät laakerit sisällä. Tarkistappa vielä kertaalleen että laakerin ja kiertokangen väli on puhdas ja ettei kampurassa ole likaa tai kolhuja. Pieninkin hiekan yms jyvänen laakerin ja kangen välissä voi lyödä sen jumiin.
 12. Hakusessa otsikon mukainen kaasutin ja imusarja. Kaasuttimessa pitää olla kaikki osat tallessa mutta saa vaatia korjaussarjan. Imusarjassa pitää olla esilämmityksen putket ehjät(pässinsarvet löytyy iteltä). Tarjoa ainoastaan alkuperäisiä, uustuotannot ei kiinnosta Tarve Äänekoskella Yhteydenotot yv tai viesti numeroon O453455935
 13. Tuo 1200 kampiakseli menee yleensä poikki tuosta 1 ja 3 kiertokangen kaulan välistä. Kuvissa ylempänä on 1200sen kampura ja alempana 1300sen kampura. Olen myös huomannut että tuossa 1200sen kampurassa on paljon enemmän teräviä kulmia joista halkeamata voisivat lähteä. Itse teetätin kokeeksi yhden 1200sen kampuran johon hitsattiin vastapainot ja nuo terävät kulmat pyöristettiin. Tuo kampura kesti ainakin viime kesän (koneessa oli 1300sen kaksreikäkannet ja nuo 83 milliset putket sekä englen w120 nokka) konetta kierrätettiin välillä lähemmäs 7500rpm. Sitäedeltävänä kesänä hajosi kaksi vakiokampuraa kummatkin noin 5300rpm jälkeen. Jos tuon alakerran käyttää auki kannattaa samalla pyöristää nuo terävät kulmat.
×
×
 • Create New...