Jump to content

wp

Members
 • Content Count

  445
 • Joined

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kaasutinmoottorissa pieni karheus auttaa aina. 36-60 grit hiomanauhan jälki ihan ok, itse jätän tai viimeistelen pinnan ihan karkealla kovametalliviilalla. "Kuivat" imusarjat/kanavat voi olla vaikka kiiltäväpintaisia.
 2. Moi, vain insert image from URL- vaihtoehto tarjolla edelleen
 3. Aihiot vuotamattomia työtötangon suojaputkia varten, 28.2mm eloksoitua alumiiniputkea. Näihin molempiin päihin wasserin suojaputkien isot tiivisteet, sopii työtötangot keikkumaan...
 4. Sovitusjousilla mitaten pääsee käsiksi keinuvipujen todelliseen välityssuhteeseen joka omissa Pautereissani oli 1.56 ohjeen mukaan säädetyllä geometrialla. Sitten kun K800:t oli paikallaan katosi nostosta 0,60mm ja ajoituksista 5 astetta jo 0.050" tuuman nostolla, kun nostoa lisättiin oli hukassa jo paljon enemmän sekä aukaisevalla että sulkevalla puolella. Tarkoitus olisi tehdä vielä pari lisämittausta mihin kaikkialle aukioloaikaa katoaa kun tuo 0,60mm maksiminostosta ei selitä vielä ihan kaikkea. Työntotankoina mittauksissa oli GB:n 426 / 160 000 psi makaroonit 0.058" seinämäpaksuudella. Näiden pohjalta olisi sitten tarkoitus koettaa löytää sopiva nokkaprofiili kaupan hyllystä kun vain valmistajat ilmoittaisivat nokkiensa arvoista muutkin kuin mainostetut asteet ja arvot 0.050" nostolla. SLR:n taulukot löytyi Thesamban sivuilta, noista kuvakaappauksista puuttuu selitteet/nokkien kuvaukset
 5. En sitä ehdottanutkaan, totesin vain että ilmajäähdytteisen työntötankomoottorin nokan suunnittelussa on muuttujia hieman enemmän. Alkuviikosta mittailtiin venttiiliajoitusten arvoja 2536cc moottorista ja tarkoituksena olisi niiden pohjalta lähteä hakemaan parannusta / hieman erilaista näkemystä aiheeseen. Pari asiaa jotka pomppasivat esille oli keinuvipujen välityssuhde ja paljonko aukioloajasta ja nostosta katoaa kun kansissa on tarvittavat tuplajouset paikallaan verrattuna sovitusjousiin. Yksi tapa kun nokka-akselisuunnittelija tekee uuden profiilin on venttiilin optimaalisen ajoituksen ja noston kautta "takaperin" läpi keinuvivuston ja venttiilikoneiston nokka-akselin nostoprofiiliksi. Suunnittelijan pitäisi siis tuntea kyseisen moottorin keinuvipujen välityssuhde (joka ei ole vakio läpi koko nostoliikeen) sekä osien joustaminen tarvittavilla jousipaineilla.
 6. Ilmavolkkariin tulossa nokka? Olin muutama vuosi sitten sähköpostitse yhteyksissä henkilöön joka hioo JPM:n nokat, oli erittäin mielenkiintoinen keskustelu koskien ilmajäähdytteisen moottorin erityisominaisuuksista vrt nokka-akselien suunnittelu.
 7. Jotenkin tähän tyyliin niin ei vesien kanssa tarvitse lotrata.....
 8. Putket hoonausta vaille valmiit, väistöt tehty ja hiekkapuhallettu. Pinnassa ohut harso kuuman kestävää mustaa kilikalipullosta. Pyörivien ja edestakaisin liikkuvien kimppuun seuraavaksi.
 9. Joskus taannoin löysin ihan kuparirenkaan joka istui tuohon syvennykseen. Samoin kairattu, pehmeäksi hehkutuksen jälkeen rengas piti hyvin, toki putken pää oli suora ja sorvilla katkaistu
 10. Lampaan rosvopaistia pistolapiolta tarjoiltuna ja mesquite smoked ribsit haudutusliemestä, hunaja-chipotle grillikastikkeesta ja srirachasta kokoon keitetyllä glaseerauksella. Jälkimmäinen ehkä yksi onnistuneimpia grillauksia ikinä, nollasta about 6 tuntia pöytään ilman marinointia.
 11. Ota kumpi on arvoiltaan miedompi jos noista kahdesta valittava. Molemmat kuitenkin vähemmän sopivia....
 12. Pakokanavan testausta virtauspenkissä, samalla tuli tarkistettua kalibrointi. Maksimitestipaineella virtaus putosi hieman ja pientä ei- toivottua melua ilmeni, jossain on vielä korjattavaa. Ero oli noin 3hv/sylinteri mutta numeroita tärkeämpää on saada kanava mahdollisimman hiljaiseksi. Numeroiden pohjalta näyttää kuitenkin hyvältä, ollaan lähes tavoitteessa vrt imupuoleen.
 13. Sipaise kokoon OEM- tyylinen imusarja hieman isommilla putkilla, hengittää bussissa juuri sopivasti 2-reikäkansien kanssa. 38 tai 40mm voisi olla hyvä koko Kadronin/Brosolin kanssa.
 14. Ymmärtääkseni 2- sylinterinen Deutz- diesel, poraus 95.00 mm. Sain aikanaan hankittua niitä 8kpl, myöhemmät ostoyritykset olleet turhia. Turun? nurkilla joku konepurkaamo josta vielä saattaisi neljän setti löytyä mutta yhteystiedot katosivat. Lähelle samanlaisia pitäisi oleman uutenakin, kannattaa googlata Lombardini, Lister ym pienet dieselit joita mm aggregaateissa ja minitraktoreissa
×
×
 • Create New...