Jump to content

wp

Members
 • Posts

  661
 • Joined

Everything posted by wp

 1. Löytyy aika karskin kokoista sylinteriputkien raaka-aihiota, online- kataloogi ei valitettavasti toiminut kun kokeilin https://www.ms-motorservice.com/en/products-applications/products-in-the-engine/product/cylinder-liner/#c92922
 2. Turbomoottoria en ehkä lähtisi tekemään +94mm männälle. Jos ei koneistukset onnistu omasta takaa niin joka vaiheessa kulut kertautuu. Panostaisin rahat tukevaan alakertaan ja parempilaatuisiin 94mm putkiin, esim JPM. Kannet saa järkevämpään hintaan, ahdin määrää tahdin voimantuoton suhteen. Omasta projektimoottorista löytyy Deutz 95mm putki koneistettuna ->98mm, wasser-kampikammio sekä täyttöhitsatut SF1- kannet ja voin vain arvailla paljonko kaikkien koneistuksien teettäminen muilla olisi maksanut. Aihiot vaativat aina porauksen, lyhennyksen ja stressihoonauksen, vaadittavia työkaluja ei löydy moneltakaan koneistamolta. Jos kuitenkin olet päättänyt tehdä yli 2500cc alakerran niin 100mm Deutz- putki on varteenotettavin vaihtoehto. Löytyy konepurkaamoista aihiokuntoisina (jos ei nakeltu Kusarin lavalle), Marjakankaalta löysin omani sekä varasarjan jostain Turun seudulta. 95mm kokoa ei ole käytetty enää 60- luvun jälkeen, uutena saattaa löytyä männän kanssa jolloin 200€ + kpl Intiassa tehtynä paskasta valuraudasta. 98mm ilmajäähyputki saattaisi löytyä uutena, jossain itsellä tallessa KS- varaosanumero sellaiselle. Muistaakseni alunperin puhallinjäähdytteisestä meridieselistä, hintalappu korkea...
 3. Olisi peräkärryllinen smokerin pesään passelia tammi- ja pyökkipalikan aihiota. Saattaisi riittää muillekin tarvitseville...aloittelin juuri pilkkomista mutta pimeä alkoi painaa päälle.
 4. Ominaisuus puuttuu edelleen yksityisviesteistä, viestiketjuihin vastatessa toimii.
 5. Scatin valmistama pyörä ja stefakaulus, tiivistepinnan halkaisija 46,80 mm. Osat uusia ja kulumattomia. 90-luvun tuotantoa, lieneekö mitta uudemmissa sama ?
 6. Jos ei löydy mittaa niin jossain tallin nurkassa pitäisi olla tuollainen hihnapyörä. Ylihuomenna ehtisin kaivella...
 7. Tuollaisen löysin pikaisesti haulla suuttimien sijoituksesta: https://www.motortrend.com/how-to/hrdp-0704-pitstop-fuel-injector-location/
 8. En ole päässyt itse dynossa testaamaan, kuvan läppärunkojen ja imusarjan osalta veikkaisin ettei suurta eroa verrattuna siihen että ruiskuttaisi suoraan imutorviin. Höyrystyminen sitoo lämpöä ja sumu ehtii sekoittua paremmin mitä kauempana venttiilistä sumutin on.
 9. Testitietoa löytyy kyllä netistä, tehoa tulee pääsääntöisesti enemmän suuttimien sijoituksella imutorvien suulle. Päästöt, tyhjäkäynti ja ajettavuus pienillä läpän avaumilla huononevat mutta useinkaan ei kilpamoottorissa ne haetuimmat ominaisuudet
 10. wp

  Ahistaako?

  Mahtavaa...mikään ei ole niin hieno kuin joku päättää säästää 1 centin...
 11. wp

  Ahistaako?

  Hio pinta ja katso löytyykö rautaa alta. Myös yleisesti kuparissa seosaineena käytetty nikkeli on voimakkaasti magneettista. Puhdas kupari on aika pehmeää tiivisteeksi, etenkin hehkutettuna
 12. Pitkästä aikaa tallissa jotain VW- puuhaa, vaijerivivuston viimeistelyä. Hitsailin palikkaan kiinnityskorvat sekä vaijerinippeleiden kierrepalat. Lopuksi silkinhimmeää kilikalia pintaan.
 13. No, onneksi parempi puolisko suorastaan yllytti hakemaan tuon pois kuleksimasta. Tiesi että olisi mennyt harmitteluksi jos ei olisi niin tehnyt.
 14. Karkaa lapsesta, jo kolmas hevonen pilttuussa...
 15. Tuleehan näitä.....kerran olisivat halunneet uusia pölkkyjen nokassa seisovaan 323 Mazdaan virtalukon pohjan. Mutta jos meinaat vielä katsastaa niin käytä korjauksella, muutoin saattaa tulla hylky leimalla suorittamattoman turvallisuutta koskevan takaisinkutsun takia.
 16. Metrin verran spare ribsejä savuun...tammipalikoita hiilloksen sekaan
 17. Viiden tunnin jälkeen uunista ja sitten 2h lisää grillin ylälauteilla, pintaa mopattiin paistoliemen ja grillauskastikkeen seoksella.
 18. Paksumpaa sikaa marinoitumaan, 1.8kg grillikylki Smoky Sriracha- hunnulla ja Poppamiehen 1 for all- kuivarubilla livahti jääkaappiin vuorokaudeksi. Jälkikasvu toivoi enemmän hiittiä maustamiseen, katsotaan mitä tuosta tulee.
 19. Ei pysty...liian hapokasta. Putoaa pohja mahalaukusta ja sisältö jatkaa matkaa lattian valun läpi....
 20. Raparipa- piirakka on kyllä äärimmäisen hyvää jäätelöllä tai vanilijakastikkeella. On kuitenkin sen verran satoisa kasvi että aika paljon jää kesässä käyttämättä. Parempi puolisko mehustaa ja pakastaa suurimman osan viidakosta joka tontin takanurkkaan puskee
 21. Kaikki on hyvää pekonin kanssa....jopa kaurapuuro
 22. Beer can chicken tänään vuorossa. Tavallisesta poiketen ei tällä kertaa Guinnes- voi- valkosipuli moppauksella vaan useamman chilikastikkeen, voin ja sitruunan yhdistelmällä.
 23. Sunnuntain puhteeksi putken pesien suurennus ja tiivistepintojen oikaisu
 24. Taas olisi tulta pesässä. Nopea savu ja grillipintaa pariin kylkipalaan, tänään ei ehdi hifistellä pitkän kaavan mukaan.
×
×
 • Create New...