Jump to content

Maasturi

Members
 • Content Count

  389
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

1832 profile views
 1. Samalla voi testata sytytystulpan ympäristön puhaltamalla paineilmaa s.tulpan ulkopuolelta tulppaa kiertäen alkaako kuplia halkeaman kohdalla.
 2. Keiteleen Koneesta löytyy uusi ja edullisemmin kuin kuvassa oleva AC:n. Uudet pölykapselit 18 eur. / kpl.
 3. En jättäisi tuollaiseksi ..... palotila pitäisi puhdistaa. Halkeaman tiiviyden voi testata laittamalla venttiilit paikoilleen ja palotilaan vettä jonka jälkeen paineilmapistoolilla ilmaa imukanavaan.... jos vesi ei kupli halkeaman kohdalla niin kohta on tiivis.
 4. Poraa kiinnitysreiät 8mm. ja upota kolme kiinnityspulttia syvemmälle jotta pulttien kannat eivät ota kiinni mihinkään ylimääräiseen. Toinen vaihtoehto on ostaa uusi ratas ja nokka Keiteleen Koneesta.
 5. Saahan sen poistaa vaikka hampailla pureskelemalla, minä toteutan sen sorvaamalla lautasen sisäpinnalta ja teen pyöristyksen terävän kulman kohdalle. Katsokaa keveitä kilpanostajia miten kevennys on tehty. Jos lohkon pesästä poistetaan materiaalia niin nostajalle varattu tukipinta lyhenee, antaa sen olla siellä alkuperäismitassaan.
 6. Sorvaa nostajan kauluksesta pois ylimääräinen aines niin ei tarvitse puhdistaa "lohkoa".
 7. Etuiskunvaimentajan yläpultit M10.9 , ulkomitta iskunvaimentajan holkin kohdalla 12mm. , pultti supistuu etuakselistoon M10 kierteeseen . Pultteja löytyy Keiteleen Koneesta .... ja muutamien suureksi harmiksi Made in West Germany.
 8. Parin kuukauden päästä pitäisi löytyä sopivaa puslaa.
 9. Löytyy 2-2-4 mm. sarja ja myös 2,5-2,5-4 mm. sarja , molemmat uusia. Hinta 38 eur. / 1 moottori ( neljään mäntään ).
 10. Ainakin minun tekemissä testeissä, kun asia alkoi kiinnostamaan enemmän, paine putosi. Neulaventtiilin sulkee kohon nouseminen sekä polttoaine tulee sinne yläpuolelta .... ja kuten aiemmin kirjoitin niin normaalikäytössä ja varsinkin niissä kaasareissa joissa on iso uimurikammio ongelmaa ei tule, normaalikäyttö on se kun ei ajele pitkään kaasu pohjassa eikä kiihdyttele kuten kiihdytysajaja. Kun kohokammio on täysi niin polttoaineen syötön voi sulkea bensapumpusta ja silti moottori pyörii melko pitkään. Testasin myös sen että liikuttamalla erittäin vähän polttoainepumpun käyttövipua, vain muutaman millin polttoaineen ulossyöttömäärä ei ollut paljonkaan pienempi kuin pidemmällä liikkeellä. Bensapumpussa olevat läppäventtiilit rajoittavat myöskin polttoaineen siirtymistä. Kumikärkisiä neulaventtiileitä ja muutamia uusia kohoja löytyy Keiteleen Koneesta.
 11. Eilen testattu.... jos työntötankoa lyhennetään tarpeeksi tai bensapumppua nostetaan ylemmäksi muulla tavalla ( bensapumpun vivun liike lyhenee ) niin paine putoaa jolloin neulaventtiili pysyy paremmin kiinni, polttoaineen syöttöön riittää hyvin lyhyt bensapumpun vivun liike. Mekaaninen bensapumppu toimii siten että jos liikutat irrallisessa pumpussa olevaa vipua ja painat samalla ulostuloputken suun tukkoon niin pumppuun jää tyhjä alue jolloin vipuun ei tule mitään vastakuormitusta, se on sama ilmiö kun neulaventtiili sulkee polttoaineen syötön uimurikammioon. Polttoainepinta pitää olla oikealla korkeudella ja neulaventtiilin on oltava tiivis, Paineensäädin on myös yksi ratkaisu.
 12. 32-45 hv. vakiomoottorissa ja vakiokaasareissa bensansyöttömäärä riittää jos ei aja täyskaasulla jatkuvasti tai polje kiihdytyskisaa, varsinkin niissä kaasareissa joissa on iso uimurikammio, kilpamoottorit tai tuplakaasarimallit muuttavat sitten asiaa. Työntötankoa lyhentämällä tai nostamalla bensapumppua ylemmäksi lohkosta paine pitäisi kyllä pudota ? tuo pitää kyllä testata aivan käytännössä että pitääkö se paikkaansa ? ?
 13. Miten se paketti toimi ? Oletko testannut ?
 14. ......alun perin vaihtovirtalaturille tarkoitettu bensapumppu on kallistettu rungoltaan takapuskurin puolelta katsottuna vasemmalle koska vv.laturi on paksumpi kuin tv.laturi ----- mutta näitä vaihdellessa pitää huomioida työntötankojen pituuserot.
 15. Koho voi olla täysin ehjä, mutta se voi imeä bensaa pintaansa, helpoin tapa on punnita sen paino heti mahdollisimman nopeasti kun moottori on sammutettu, monessa kohossa on grammamerkintä joka tarkoittaa kohon painoa..... muutamia malleja uusia kohoja löytyy Keiteleen Koneesta.
×
×
 • Create New...