Jump to content

Mattaväri


Recommended Posts

Mulla ei ole ratkaisua tähän, mutta samat suunnitelmat eli kerro toki jos keksit jotain asian suhteen. Yksi vaihtoehto on tottakai hangata kiiltävä maali osin mataksi, mutta se nyt ei ole ihan sama asia eikä varmaan palvele tarkoitustasi.

 

Ajattelin että olis maalipinta mikä olis jostain matta, jostain ei... ja vaiks muokattavis sen mukaa miten mieli muuttuu.
Link to comment

Jos laitetaan matta-ainetta maalin sekaan ei sitä enää sen jälkeen kiillota. Tässä juniksessa jätettiin kolhuinen pohja ja päälle tarpeeksi matta maali. Ei siis pohjamaali vaikka siltä näyttääkin vaan VW värikartan oggisharmaa+paljon matta-ainetta. Ei tuntunut suojaavan yhtä hyvin kuin tavallinen maalipinta vaan alkoi kukkimaan nopeasti saumoista. Mattalakka perusmaalin päällä olisi ainakin kestävyyden kannalta varmaan parempi.

240409%20101p.jpg

Link to comment
Ei tuntunut suojaavan yhtä hyvin kuin tavallinen maalipinta vaan alkoi kukkimaan nopeasti saumoista.

 

Onko mutua vai löytyykö jotain teoriaakin epäilyksen tueksi? Äkkiseltään kuulostaisi ennemmin huonoilta pohjatöiltä (tai pohjamaalilta) tuollainen saumoista kukkiminen.

 

Urhon maaliin pyysin maksimimäärän matta-ainetta ja siinä en ainakaan ole huomannut vielä mitään ongelmaa maalipinnan kestävyydessä.

 

http://www.automaalit.net on erittäin palveleva ja hyvä maalikauppa harrastelijan auton maalailuun liittyvissä jutuissa. Ja kun tuotekirjo löytyy netistä, niin on mukavaa ja helppoa tehdä omia virtuaalisuunnitelmia :-)

Link to comment

Saattaa hyvin olla pohjamaalinkin syy. Haettiin tietty halpaa maalaria kun tehdään "vaan" mattaa, ja maalari ei ollut vastaavaa ennen tehnyt niin oli säätämistä sen mattamassan suhteen kanssa ym, jolloin en huomannut edes vahdata mitä pohjamaalia käytti. Hiekkapuhallus oli kyllä ok. Kaksi kesää taivasalla ja saumoissa ja pellin reunoissa alkaa ruoste pilkistämään. Jotain siis meni pieleen, mutta ei varmuutta oliko syy pohjamaalissa vai pinnassa. Alkuun kuviteltiin että mattamaali olisi sekä helppo että halpa.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...