Jump to content

12V -> 6V Konvertteri?


Guest JariR

Recommended Posts

Sattuuko kukaan foorumilla tietämään, onko olemassa jotain konvertteria jonka avulla 6 voltin sähköjärjestelmässä voisi tilapäisesti käyttää 12 voltin akkua, tai olisiko tuollainen konvertteri mahdollista toteuttaa järkevällä työmäärällä? Tällainen tuli sikäli mieleen, että uuden 6 voltin akun hankkiminen autoon, joka tulee todennäköisesti olemaan pidempään projektiasteisena ja jota joudutaan lähinnä siirtelemään lyhyttä matkaa talli- ja pihapiirissä ei oikein tunnu järkevältä. Jos olisi tuollainen konvertteri, niin voisi helposti lainata 12 voltin akkua toisesta autosta siirtoja varten, kun tarkoituksena olisi kuitenkin säilyttää auton sähköjärjestelmä 6 volttisena jatkossakin.

 

- Jari

Link to comment

Ei ole helposti/ halvasti toteutettavissa. Mutta itse tekisin näin vaihda puola 12v ja ota kaasarilta 6v vehkeistä johdot irti ja jarruvalon katkaisijalta johto irti ja älä käytä muita sähkö laitteita näin saat siirreltyä autoa 12v akulla ilman ongelmia. Tai sitten ostat optiman syväpurkua kestävän 6v hyytelöakun siihen niin ei tartte pelleillä ja hinta on suurinpiirtein sama kuin 6v lyijy akulla.

Link to comment

Hyytelöakku kuulostaisi houkuttelevalta vaihtoehdolta jos hintakaan ei merkittävästi poikkea vastaavasta lyijyakusta. Onko kokemuksia käyttöiästä satunnaisessa käytössä? Entä suosituksia mallista?

 

- Jari

Link to comment

Silleenkin vois tehdä että ostas motönetistä 7 euron 6v lyijyakun sytytys- ym. virtoja varten. Käyntiin sitten 12v apuakulla, erillinen kaapeli suoraan startille.

6v startti vissiin kestää satunnaiskäyttöä 12v:llä? Halvat kiinalaiset apuvirtakaapelit niin tulee paljon jännitehäviötä =)

Link to comment
Nyt rupesi itseänikin kiinnostamaan että mistä saa 6 voltin optiman samaan hintaan kuin normi lyijyakun, eli 100 eur ?

 

Kerro mulle paikka mistä saa 6v akun nykyään 100€.

kun itse ostin 3v sitten niin optima redtop oli 150€ ja lyijy 15€ halvempi ja syväpurku onks se sit yellowtop olis ollut ~20€ kalliimpi.

 

edit soitin ja kysyin hinnan niin lonsin akku rauma sanoi hinnaksi 155€ optima red top. Ja yellowtop saatavuus kuulemma vähän niin ja näin ja hinta kuulemma suurinpiirtein 20-30€ kalliimpi.

 

Ja rauman akku kertoi 6v lyijyakun hinnaksi suurinpiirtein 200€ jos maahantuojalta saa.

Link to comment
Omani ostin n. vuosi sitten ja vajaa kuukausi sitten katselin noita Hesan myymälässä. Bilteman sivut sanoo että Kaarinan myymälässä rajoitettu saatavuus, kaikissa muissa löytyy hyllystä.

 

Ok arvaa kerran mistä liikkeestä viimeksi olen itse katsonut :)

 

Mutta toisaaltaan optima on mielestäni sen verran hyvä investointi että ei tarvitse katua.

Link to comment

Mulla oli kans punakantinen optima auton siirtelyssä ja ensikatsastuksessa. Ostin sen vaikka tiesin, että siirryn 12v systeemiin. Hankin optiman, koska arvasin, että sen saa hukattua kohtuu hinnalla sitten kun en enää tarvitse 6v akkua ja niinhän siinä kävi. Redtoppi kestää "projektiautossa" ja toimii käyttöakkuna sen jälkeen vuosikausia, jos jaksaa ladata sen vaikka pari kertaa vuodessa. Se ei kestä kauaa, jos laskee jänniteen putoamaan alle 11v. Yellowtop kestää senkin.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...